جمعه, ۰۹ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۱۹م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
حکومت سودان از ویروس‌کرونا نفع برده و به طور کامل قیودِ گشت‌و‌گذار را وضع می‌کند تا حکم قرضه‌های مالی بین‌الملل را اجرا و مردم فقیر را به حال خود رها کند!
بسم الله الرحمن الرحيم

حکومت سودان از ویروس‌کرونا نفع برده و به طور کامل قیودِ گشت‌و‌گذار را وضع می‌کند تا حکم قرضه‌های مالی بین‌الملل را اجرا و مردم فقیر را به حال خود رها کند!

(ترجمه)

کمیتۀ عالی صحت در حال‌اضطرار تصمیم دارد تا برای مدت سه هفته به طور کامل قیود گشت‌و‌گذار را از شروع شنبه بعدی در شهر خرطوم وضع نماید. این تصمیم بعد از ثبت شدن ده مورد تازه مبتلا به ویروس‌کرونا روز دو شنبه تاریخ 13/4/2020 م توسط وزارت صحت/بهداشت ‌فدرال اخذ گردید که تعدادِ موارد تأیید شده به 29 نفر رسید. این تصمیم بنابر دو دلیل گرفته شد: جلو‌گیری از اعتراض و خیزش مردم در برابر حکومت‌انتقالی و اوج گرفتن مشکل اقتصادی از قبیل کمبود نفت، گاز و کمبود نان. بر علاوۀ افزایش گزاف قیمت اشیاء و سقوط ارزش‌پوند در مقابل پول‌های دیگر؛ حکومت، قیمت اجناس را نیز دو برابر ساخته است.

حزب‌التحریر-ولایه سودان به توضیح حقایق ذیل می‌پردازد:

یکم: حکومت در انتشار ویروس‌ساری به نفع خودش در کشور، نقش اصلی را بازی کرده است. اگر از همان آغاز‌ مرض در جهان؛ خطوط مرزی‌اش را مستحکم می‌کرد، تمام سفر‌ها را برای مدت دو هفته مخصوصاً مکان‌های مهم را مسدود می‌نمود، سپس اشخاص سالم را رها و مریض‌ها را تداوی می‌نمود، ویروس داخل کشور شده نمی‌توانست؛ اما حکومت این کار را انجام نداد! برعکس، اجازه داد تا افراد مبتلا به ویروس وارد کشور شوند و هنگامی‌که مریضی ظاهر و شروع به انتشار نمود، دولت شروع به اظهار ناتوانی از جلو‌گیری 40% افرادی‌که از مرز‌ها داخل شده بودند، نمود. بدین شکل، ویروس به اطراف و اکناف جامعه انتشار یافت.

دوم: تداوی بحران ویروس‌کرونا بر اساس روش نظام فرسوده‌ا‌ی‌ست که راه‌حل آن مبنی بر ایدیولوژی سرمایه‌داری و شیوه زنده‌گانی غربی استوار است. غرب با اساس قرار دادن مفکورۀ مصونیت‌عامه و اما حکومت سودان با تقلید و مصرف‌گرایی، اشخاص‌سالم و مریض را یک جا و بدون توجه به امورات آن‌ها و مساعد ساختن زنده‌گانی مرفع، حیات افراد‌سالم را به خطر مواجه ساخته است. پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم فرموده است:

«لاَ تُورِدُوا المُمْرِضَ عَلَى المُصِحِّ»

(بخاری)

ترجمه: اشخاص‌مریض را با اشخاص‌سالم یک‌جا نسازید!

تمام موارد فوق‌الذکر ناکامی و ناشایسته‌گی حکام را در برابر تنظیم امور‌مردم نشان می‌دهد.

سوم: راه‌حل درست برای جلو‌گیری از مرض‌ساری همان است که اسلام گفته است. این‌که دولت از شروع مرض مراقب می‌بود و تلاش می‌کرد تا مرض را در مکان شیوع‌اش محدود می‌ساخت و افراد‌سالم در جا‌های دیگر به کار و زنده‌گی عادی خویش ادامه می‌دادند. در زمان اسامه بن زید پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم گفت:

»إِذَا سَمِعْتُمْ بِالطَّاعُونِ بِأَرْضٍ فَلَا تَدْخُلُوهَا وَإِذَا وَقَعَ بِأَرْضٍ وَأَنْتُمْ بِهَا فَلَا تَخْرُجُوا مِنْهَا«

(بخاری)

ترجمه: اگر خبر شیوع‌طاعون را در شهری شنیدید، وارد آن نشوید و اگر طاعون در شهری‌که شما بودید، انتشار یافت، از آن خارج نشوید!

این نوع قرنطین یک ملت، پیشتاز همۀ دولت‌ها بود. دولت اسلامی باید مرض را در مکان‌اش محدود نماید؛ ساکنین آن در همان جا باقی مانده و دیگران وارد آن منطقه نشوند. دولت اسلامی درین عرصه مسؤلیت‌اش را ادأ می‌کند، زیرا آن دولتی‌ست که مراقب تنظیم امور‌مردم بوده و رعیت به آن اعتبار دارند.

چهارم: حکومت سودان می‌خواهد از شیوع ویروس‌کرونا نفع برده تا پروژۀ استعماری مجرمانه را اجراء، حکم قرضه‌های پولی بین‌الملل را که حمایت رهبرانِ بیش‌تر قحتا را داراست، توسط بلند بردن قیمت نفت، نان و برق تطبیق کند. بدون‌شک این وضع منجر به موج‌گرفتن فاجعۀ بزرگ که یقیناً برای مردم تحمل نا‌پذیر است، می‌گردد، بر علاوه؛ همین مردم کسانی اند که در جریان حکومت‌انتقالی از چند برابر شدن نرخ مواد، رنج می‌برند! هم‌چنان قیمت مواد‌اولیه در ماه آوریل 2019 م ازین قرار بود: یک کیلو بوره 21 پوند، یک کیلو آرد 35 پوند، یک لیتر تیل 80 پوند و قیمت یک کانتینر گندم به 360 پوند می‌رسید. اما قیمت همان اجناس حالا کاملاً تغییر کرده است؛ به طور مثال: قیمت فی کیلو بوره 90 پوند، فی کیلو آرد 95 پوند، فی کیلو تیل 190 پوند و قیمت یک کانتینر گندم به 1100 پوند بالا رفته است.

پنجم: دلیلی‌که نشان می‌دهد حکومت سودان قصد استثمار این ویروس را برای برداشتن بعضی مالیات دارد، این است که تنها برای ده مورد جدید مثبتِ ویروس‌کرونا، فرمان اضطراریِ شمار (1) را برای سال 2020م روز یک شنبه 12/04/2020 صادر نمود. در ضمن، خاطر‌نشان ساخت که هرکسی ازین فرمان سر‌کشی نماید، به مقدار 5 الی 20 هزار پوند جریمۀ نقدی همراه با تعذیب را در پی خواهد داشت. هم‌چنان حکومت در مورد تنظیم بودجه که شامل بلند بردن مالیات می‌باشد نیز صحبت می‌کند.

ششم: وزیر‌اطلاعات، تذکر داد که قیود گشت‌و‌گذار کاملاً برای چند ساعتی برداشته خواهد شد تا شهروندان بتوانند که مواد مورد نیاز خود را خریداری نمایند. بدون‌شک، وی در مورد افرادی صحبت می‌کند که توانایی خریداری را دارند؛ اما فراموش نموده است که هزاران‌فامیل صرف دارای یک نان‌آور می‌باشند که باید روز‌مره برای فامیل خود غذا مهیا سازند. لهذا؛ اگر نان‌آور خانه برای یک روز کار نکند، بدین معنی‌ست که پولِ وجود ندارد تا مواد اولیه را بخرد. پس ببینید که دولت چگونه می‌خواهد مردم را زندانی نماید؟! نه غذای آن‌ها را مهیا می‌سازد و نه اجازه می‌دهد که مردم به کار و تجارت خود ادامد دهد! این وضع بر اساس فرمودۀ پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم حرام می‌باشد.

«عُذِّبَتِ امْرَأَةٌ فِي هِرَّةٍ سَجَنَتْهَا حَتَّى مَاتَتْ فَدَخَلَتْ فِيهَا النَّارَ، لَا هِيَ أَطْعَمَتْهَا وَسَقَتْهَا، إِذْ حَبَسَتْهَا، وَلَا هِيَ تَرَكَتْهَا تَأْكُلُ مِنْ خَشَاشِ الْأَرْضِ»

ترجمه: زنی به خاطر اسیر‌کردن یک پشک تا هنگامی مرگ آن مورد محاسبه و مجازات قرار گرفت. آن زن به خاطر بد‌رفتاری با پشک، داخل دوزخ گردید. هنگامی نگهداشتن پشک، نه به آن غذا می‌داد و نه آب و نه می‌گذاشت که آن بیرون رود تا از خزنده‌های روی زمین، تغذیه کند.

پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم می‌فرماید:

«الْإِمَامُ رَاعٍ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ»

ترجمه: امام (حاکم) محافظ و مسؤل مردم‌اش است.

در واقع؛ اصلاً به وعده‌های دولت نمی‌شود اعتبار و یا امیدِ داشت! این‌که می‌گوید در جریان قرنطین کامل، حقوق مردم غریب را مهیا ساختیم، جز فریب، چیزی بیش نیست! تا به حال مشکل کارکنان و راننده‌های وسایط نقلیۀ مبتلا به ویروس را نتوانسته است حل کند، چی رسد به این‌که مشکل هزاران فقیر را حل سازد!

ای مردم سودان! الحق سبحانه‌و‌تعالی فرموده است:

﴿أَوَلَا يَرَوْنَ أَنَّهُمْ يُفْتَنُونَ فِي كُلِّ عَامٍ مَّرَّةً أَوْ مَرَّتَيْنِ ثُمَّ لَا يَتُوبُونَ وَلَا هُمْ يَذَّكَّرُونَ

[توبه: 126]

ترجمه: آیا آن‌ها نمی‌بینند که در هر سال، یک یا دو بار آزمایش می‌شوند؟! باز توبه نمی‌کنند و متذکّر هم نمی‌گردند!

بهتر است به الله سبحانه‌و‌تعالی توبه نموده و به وی رجوع نماییم. باید از گناهِ غفلت بر فریضۀ بزرگ «احیای شیوۀ زنده‌گانی اسلامی با تأسیس خلافت‌راشده بر منهج نبوت» توبه نماییم. از نود‌و‌نه سال حاکمیت غیر‌اسلام باید بیاموزیم و به‌یاد داشته باشیم که چگونه خلافت را منهدم نمودند. تنها چیزی‌که از حاکمیت نظام غیر‌عادل و ظالم به ارث برده ایم، جز حقارت، فقر و ضرر چیزی بیش نبوده است. قبل از این‌که وارد سال صدم شویم، شما را دعوت می‌کنیم تا خلافت را تأسیس نمایید. لذا؛ به الله سبحانه‌و‌تعالی احسان کنید، آستین خویش را بَر زده و با جدیت‌تمام، کار کنید.

﴿ لِمِثْلِ هَذَا فَلْيَعْمَلِ الْعَامِلُونَ

[صافات: 61]

ترجمه: آری، برای مثل این باید عمل‌کنندگان عمل کنند!

حزب‌التحریر-ولایه سودان

مترجم: عبدالله صالحی

 

#Covid19

 #Korona

كورونا#

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه