Salı, 09 Ramazan 1445 | 2024/03/19
Saat: (Medine Saati İle)
Menu
ana menü
ana menü

بسم الله الرحمن الرحيم

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları Ramazan Kampanyası:

“Mihnetten Kurtuluşa Yöneliş”

logo TURK

Bu sene Ramazanı daha önce hiç karşılamadığımız bir şekilde karşılıyoruz. Bu geçen haftalarda pek çok kardeşimiz virüsten dolayı sevdiklerini kaybetti, birçoğu da hastanede tedaviye alındı. Bir yandan da Suriye’de, Yemen'de, Keşmir'de, Gazze'de, Myanmar'da, Çin'de ve birçok başka yerde kardeşlerimiz bu salgına bombalar, kurşunlar ve işgaller altındayken veya ölümcül mülteci kamplarında, en dayanılmaz zulümler altındayken maruz kalmaktalar. Dünyanın her yerinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları kardeşlerimizin çoğunu maddi sıkıntıda bıraktı, insanları ailelerinden ve arkadaşlarından ayırdı. Ve çoğumuz Cuma ve Teravih namazlarının tadından, iftar sofralarında bir araya gelmekten mahrum edildik.

Bunca olumsuzluk ve karanlık içinde bazen bir ışık görebilmek zor olabiliyor. Ancak bizler Müminleriz. Ve dinimiz bize imtihanların, zorlukların, keder ve üzüntülerin fırsat kapısı olduğunu öğretmiştir. Allah Subhânehu ve Teâlâ buyuruyor ki:

[أَحَسِبَ النَّاسُ أَن يُتْرَكُوا أَن يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ * وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ ۖفَلَيَعْلَمَنَّ اللَّـهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ] 

“İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece «İman ettik» demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? Andolsun, biz onlardan öncekileri de imtihan etmiştik. Allah, doğru söyleyenleri de mutlaka bilir, yalancıları da mutlaka bilir.” [Ankebut 1-3]

İmtihanlar ve musibetler biz Müslümanlar için Rabbimize imanımızda samimi olduğumuzu kanıtlamak için birer fırsattır.Hem Müminler olarak hem de Ümmet olarak Rabbimizin emirlerine karşı kusur ve eksiklerimizi gözden geçirip Allah Subhânehu ve Teâlâ’ya kulluktaki eksiklerimizi giderme fırsatıdır. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz dünyanın halini, beldelerimize hakim olan ideolojileri ve kanunları tefekkür etme zamanıdır. Tüm milletlerin başındaki krizleri ve bugünkü pandemiyi körükleyen, insanlığın başına yığınla açılan sorunların sebeplerini ve bu sorunları nasıl çözeceğimizi düşünme zamanıdır. Dolayısıyla imtihanlar ve musibetler içimizde, beldelerimizde ve dünyamızda gerçek iyileşmeye götüren fırsatlardır.

Öyleyse... Bize isabet eden acıları, hastalıkları, sıkıntı ve zorlukları bizi daha da güçlendirmesi için bu Ramazan’dan nasıl istifade edebiliriz? İmanımızı nasıl güçlendiririz? Hayatımızın her alanında İslam’ın hükümlerini nasıl daha iyi yerine getiririz? Fikirlerimize nasıl daha sağlam bağlanırız? Ümmet olarak Rabbimizin bize bu dünyada layık gördüğü konuma ulaşmak için vasıflarımızı, fikirlerimizi ve anlayışımızı nasıl güçlendiririz? Allah bizi insanlar için şahit ve örnek kılmıştır. Hem dünyada hem ahirette başarılı olmak için ne yapmamız gerekiyor? Tüm bu soruların cevaplarını bu Ramazan ayında Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları olarak “Mihnetten Kurtuluşa Yöneliş” başlığı altında vermeyi ümit ediyoruz.

Cuma, 1 Ramazan 1441 H. - 24 Nisan 2020 M.

kadin kollari

D İ L L E R

ar lan

en lan

deu lan

urd lan

 

kadin kollari

Dr. Nesrin Nevaz'ın Mesajı
Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları Direktörü

Cuma, 1 Ramazan 1441 H. - 24 Nisan 2020 M.

kadin kollari

Flyer1 TURK Flyer2 TURK

 

kadin kollari

ETİKETLER

#MihnettenKurtuluşa

facebook twitter instagram

#FromAffliction2Success

fb tw instagram

#محن_ومنح

fb tw ins

 

kadin kollari

KAMPANYA TANITIM VİDEOSU

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

kadin kollari

 

bannerTURK

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

yukarı çık

SİTE BÖLÜMLERİ

BAĞLANTILAR

BATI

İSLAMİ BELDELER

İSLAMİ BELDELER