تاریخ هجری :19 محرم 1444
تاریخ میلادی : چهارشنبه، 17 آگوست 2022م
دفتر مطبوعاتی
بخش زنان
ترویج زنکشی
قتل زنان جوان تاهنوز ادامه دارد. مردم درگیر عِلل و موجبات یک جرم استند که جرم دیگری به وقوع میپیوندد. این صحنههای وحشیانه مردم را وا داشته تا درباره عوامل این خشونتهای مفرط حیرتزده شوند و بخواهند عاملین این جرایم را به اشد مجازات منحیث یک قوۀ بازدارنده برسانند. درحالیکه بعضی از سازمانهای حقوق بشر و حقوق مدنی در یک اعلامیۀ مشترک چنین سوالی را مطرح کردهاند: «آیا حق زندگی برای زنان و دختران در مصر دشوار شدهاست؟» و تأکید کردند که روند صدور یک قانون مشترک برای مبارزه با خشونت علیه زنان یا "طرح ملی مبارزه با خشونت علیه زنان ۲۰۱۵ – ۲۰۲۰" تسریع شود؛ اما این طرح هنوز نشر نشدهاست.
رسانهها ترویج خشونت علیه زنان در مصر و سایر کشورها را در گزارشاتشان تقبیح میکنند؛ درحالیکه اصطلاح زنکشی زمانی فضاگیر شد که خود همین رسانهها روی ترویج دید خصومتگرایانۀشان از جنس مرد و زن و ترویج مفکورههای فیمنستی تمرکز داشتند. رسانهها عمداً از مفاهیم جوامع سرزمینهای اسلامیمان چشمپوشی میکند، حالآنکه اسلام چنین راهحلهای اساسی معرفی میکند؛ مثلاً اینکه اگر شخصی یک فرد بیگناهی را بکُشد، گویا تمام جهان را به قتل رساندهاست؛ صرف نظر از اینکه مرد باشد یا زن! اما این رسانهها از ظلم سیاسی، اقتصادی و انسانی موجود بر جوانان مرد و زن در سرزمینهای اسلامی چیزی به زبان نمیآورند.
رسانهها در گسترش و تبلیغ این جرایم و دیوس کردن جوامع سرزمینهای اسلامی نقش عمدهای را ایفا میکنند. یک رسانه از یک صحنۀ جرم طوری عکس گرفته و نشر کرده که حرمت اجساد را اصلاً در نظر نگرفته است. اول وضعیت دختری را به تصویر میکشد که هفده زخم برداشته و دوم دختر دیگری را نشان میدهد که در روز روشن جلو دروازۀ پوهنتون/دانشگاه به قتل رسیدهاست، و دختر سومی بعد از لت و کوب شدید بر روی زمین کشیدهشده است. این عکسها سد روانی گیرندۀ پیام را درهم میشکند و در عوض کاهش جرم به گسترش آن کمک خواهد کرد.
از وقتی افکار و مفاهیم غربی بر این سرزمین سایه انداخته، زنان مصر روی عدالت را ندیدهاند. دیگر به زنان منحیث مادر، خواهر و ناموسیکه باید از آن محافظت صورت گیرد، دیده نمیشود؛ بلکه طبق مفاهیم غربی، زنان کالایی بیش نیستند که این طرف و آن طرف پرتاب میشوند. این حالت از مقام و موقف یک زن کاستهاست. در عوض همکاری شانه به شانۀ مرد و زن در زندگی برای تشکیل و تعالی جامعه، رقابت و همچشمی روابطشان را تهدید میکند و توازن جامعه را برهم میزند! برخلاف فرمودۀ رسول الله صلی الله علیه و سلم اند و ازینپس زنان خواهران مسلمانان نیستند و ازینپس سر لوحۀ جامعه، مهربانی با زنان نیست!
این فلاکت در سرزمینهای اسلامی ریشه در نبود مفاهیم اسلامی دارد؛ مفاهیمیکه رابطه بین مرد و زن را تنظیم میکند (نظام اجتماعی اسلام). این محصول طبیعی نبود، نظامهای اسلامی و نبود مفاهیم اسلامی در ابعاد گوناگون زندگی است. ممکن نیست تحت مفاهیم جنگل و افکار سرمایهداری غرب حاکم بر سرزمینهای اسلامی، زنان مسلمان در امن و امان زندگی کنند. بناءً امنیت و مصؤنیت کامل تحت نظام عقلی توأم با ترحم خالق بر بشریت اعم از جنس مرد و زن، زمانی امکانپذیر است که این نظام توسط دولت خلافت راشده ثانی بر منهج نبوت بر بشریت تطبیق شود و تحقق چنین امری برای الله سبحانه و تعالی کاری بس آسان است.
﴿يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيراً وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيباً﴾ [نساء: ۱]
ترجمه: ای مردم! از (مخالفت الله (سبحانه و تعالی) بپرهیزید! همان کسیکه همه شما را از یک انسان آفرید؛ و همسر او را (نیز) از جنس او خلق کرد؛ و از آن دو، مردان و زنان فراوانی (در روی زمین) منتشر کرد. و از الله (سبحانه وتعالی) بپرهیزید که (همگی به عظمت او معترفید؛ و) هنگامیکه چیزی از یکدیگر میخواهید، نام او را میبرید! (و نیز) (از قطع رابطه با) خویشاوندان خود، پرهیز کنید! زیرا الله (سبحانه و تعالی) مراقب شماست.
بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزبالتحریر
مترجم: دانیال نور