- مطابق
ای وزیر اوقاف حکومت اردن! نگران درج سخنانت در تاریخ مباش؛ بلکه پاسخی در پیشگاه رب العالمین آماده کن!
(ترجمه)
خبر
وزیر اوقاف حکومت اردن پیرامون قضیۀ بسته نمودن مساجد به صراحت اعلان داشت که: «من مسئولیت بسته نمودن مساجد در پیشگاه الله را به دوش میگیرم و برای کسانیکه برایم میگویند که این کار ترا تاریخ ثبت خواهد نمود. میگویم که: من افتخار میکنم که تاریخ بنویسد که محمد الخلایله بخاطر جلوگیری از انتشار وبا در بین مردم مساجد را بسته نموده است.» وی علاوه نمود که این تنها اردن نیست که مساجد را بسته میکند؛ بلکه اکثریت کشورهای جهان بخاطر جلوگیری از انتشار ویروس کرونا مساجد را بسته نمودهاند. وی علت بسته نمودن مساجد را مصاب شدن 70-80 فرد به ویروس کرونا در هر روز خوانده است که ادعایش منبع معتبر و شناخته شدهای ندارد و نیز بسته شدن اکثریت سکتورها و بخشها را به خاطر پیشگیری از این ویروس دلیل دانسته و مساجد را یکی از آن بخشها خوانده است.
تبصره
کسیکه بیانات وزیر اوقاف حکومت اردن را در ارتباط به مبادرت ورزیدن وی برای اثبات بیگناهی حکومت اردن در بسته نمودن خانههای الله سبحانه وتعالی متعاقباً تعقیب کرده باشد؛ به شکل بسیار عجیبی شگفتزده خواهد شد؛ زیرا دلایل وزیر اوقاف عمامهدار برای برائتجستن از این گناه بزرگ اینست که اکثریت کشورهای جهان بخاطر پیشگیری از انتشار ویروس کرونا مساجد را بسته نمودهاند و دیگر اینکه مجمع فقه اسلامی به التزام و پایبندی به آنچه که از منابع صحی در امر بسته نمودن مساجد صادر میشود، فتوی داده و دستور داده است که سفارشاتشان در زمینه نادیده گرفته نشود. همچنین الخلایله در امر بسته نمودن مساجد به استناد قصۀ طاعون دمشق پرداخته و گفته است که: مردم زمانیکه در مساجد بخاطر جلوگیری از سرایت طاعون در بینشان تجمع نموده و دست به دعا بالا کردند؛ بیشتر از نصف اهل دمشق جانشان را از دست دادند.
ای وزیر اوقاف! چگونه واقعات تاریخی و عملکردهای کشورهای جهان دلیل شرعی شده میتواند؟! و ای وزیر اوقاف! کثرت کسانیکه طرفدار بسته نمودن مساجد هستند و همچنین سفارشات سازمان صحی جهان چگونه دلیل شرعی شده میتواند؟!
ای وزیر اوقاف تو کجا و این سخنان رسول الله صلی الله علیه وسلم کجا که میفرمایند:
«الْجُمُعَةُ حَقٌّ وَاجِبٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ فِي جَمَاعَةٍ إِلَّا أَرْبَعَةٌ: عَبْدٌ مَمْلُوكٌ، أَوِ امْرَأَةٌ، أَوْ صَبِيٌّ، أَوْ مَرِيضٌ»؟
ترجمه: خواندن نماز جمعه در جماعت بالای هر مسلمان واجب است؛ به استثنای چهار فرد: برده، زن، کودک و مریض.
«مَا مِنْ ثَلَاثَةٍ فِي قَرْيَةٍ وَلَا بَدْوٍ لَا تُقَامُ فِيهِمْ الصَّلَاةُ إِلَّا قَدْ اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمْ الشَّيْطَانُ، عَلَيْكَ بِالْجَمَاعَةِ فَإِنَّمَا يَأْخُذُ الذِّئْبُ مِنَ الْغَنَمِ الْقَاصِيَةَ»؟
ترجمه: در قریه و یا صحراییکه در آن سه فرد وجود داشته باشد و نماز در آن برپا نشود، به تحقیق که شیطان بالایشان مسلط و چیره گشته است. بر تو مسلمان لازم است که در جماعت به سر ببری؛ چرا که گرگ گوسفند بدور از رمه را میباید.
و تو کجا و این سخن الله سبحانه وتعالی کجا که میفرماید:
﴿وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا أُولَٰئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ﴾
[بقره: 114]
ترجمه: و چه کسی ظالمتر از کسانی است که نگذارند در مساجد و اماکن عبادت الله، نام وی برده شود، و در ویرانی آنها بکوشند؟ شایسته اینان نبود که چنین (گناه بزرگی را مرتکب شوند و این کارها را) بکنند، بلکه میبایست (حرمت مساجد را نگهدارند و) جز خاشعانه وارد آنها نشوند. بهرۀ آنان در دنیا زبونی و رسوائی، و در آخرت عذاب بزرگی است.
آری، قسم به الله که هر کس مرتکب این گناه عظیم شود و مانع ذکر و یاد او سبحانه وتعالی در مساجد شود و در تخریب مادی و معنوی آنها سعی نماید؛ چنانکه شما فریبخوردگان اردن به اطاعت از حکام ظالمی که تصامیم خود را به کافر استعمارگر تقدیم کردهاند، این کار را میکنید! پس سرانجام شما و آنها باهم در دنیا رسوایی و در آخرت عذاب بزرگی خواهد بود! ای وزیر اوقاف از قضاوت تاریخ و از نوشتناش در بارۀ خود نگران نباش؛ بلکه برای روز محشر که فرمانروای جز الله سبحانه وتعالی نیست، آمادگی بگیر و در آن هنگام که در پیشگاهاش میایستی و از تو در باره این گناه بزرگ میپرسد جوابی آماده کن!
و در پایان برای هر آن کسیکه به سفینۀ این حکام ظالم که شریعت الله سبحانه وتعالی را تعطیل نموده و احکامش را نادیده گرفتند، سوار شدندهاند؛ نصیحت دوستانهای را متذکر میشویم که قبل از اینکه فرصت از دست رفته باشد، از سفینهشان پایین شوید و حکام باطل را در چشم مردم خوب جلوه ندهید، و از پروردگار خویش آمرزش بطلبید و بترسید از روزیکه بسوی او بازگشتانده میشوید و ندامت در آن سودی نداشته و از پیشگامانتان که دنبالروی آنان را میکنید، متنفر شده و اعلان بیزاری میکنید؛ چنانکه الله سبحانه وتعالی در زمیه چنین فرموده است:
﴿وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَ * رَبَّنَا آتِهِمْ ضِعْفَيْنِ مِنَ الْعَذَابِ وَالْعَنْهُمْ لَعْناً كَبِيراً ﴾
[احزاب: 67]
ترجمه: و میگویند: پروردگارا! ما از سران و بزرگان خود پیروی کردهایم و آنان ما را از راه به در بردهاند و گمراه کردهاند پروردگارا! آنان را دو چندان عذاب کن، و کاملاً از رحمت خود به دور دار (و کمترین ترحمی بدیشان منما).
خلاصه اینکه آیا شما گمان میبرید آنها خواهند توانست که به شما نفع رسانند؟!
نویسنده: استاد عمر محمد الفاروق
مترجم: محمد "مزمل"