تاریخ هجری :26 ذولحجه 1439
تاریخ میلادی : پنج شنبه، 06 سبتامبر 2018م
دفتر مطبوعاتی
ولایه سودان
حکومت با افزایش مالیات حرام باعث بند شدن بسیاری از تجارتها در شهر قضارف شدهاست
(ترجمه)
روز پنجشنبه، ششم سپتمبر ۲۰۱۸ م، تاجران مارکیتها در شهر قضارف اعتصابی را راهاندازی کردند؛ طوریکه مارکیتهایشان را به عنوان اعتراض به سهبرابر شدن مالیاتیکه قبلاً از آنها گرفته میشد، بستند. سؤال این است که: آیا گرفتن مالیات از تاجران در بدل تجارتشان و افزایش آن از لحاظ اسلام جائز است؟
جواب این سوال در اعمال و اقوال رسول الله ﷺ واضح است. لازم است بدانیم که رسول الله ﷺ هرگز مسلمانان را به دادن مالیات و پول اضافی مجبور نکردند، خواه تجار بودند یا نبودند، در حالیکه این موارد از طرف شریعت نیز وضع نشدهاست. اگرچه دولت سخت به پول ضرورت داشت، ولی در مقابل، او ﷺ مردم را تشویق میکردند تا در صورت توان صدقه بدهند و حتی او ﷺ دستور دادند تا بدون دلیل شرعی، هیچ پولی از مردم گرفته نشود. رسول الله ﷺ به این موضوع اینگونه پافشاری کردند:
«لا يَحِلُّ مَالُ امْرِئٍ إِلا بِطِيبِ نَفْسٍ مِنْهُ»
ترجمه: مال هیچ کسی حلال نیست؛ مگر آنکه به رضایت خودش داده شود.
و او ﷺ فرمودند:
«كُلُّ الْمُسْلِمِ عَلَى الْمُسْلِمِ حَرَامٌ دَمُهُ وَمَالُهُ وَعِرْضُهُ »
ترجمه: تجاوز به خون، مال و عزت یک مسلمان بر مسلمان دیگر حرام است.
وضع مالیات بر تاجر، کالاها، خدمات و دیگر موارد تقلید محض از غرب کافر است، آنانیکه قوانین حریصانه و ضعیف سرمایهداری را وضع میکنند و از فرامین الله سبحانهوتعالی که ما را به پیروی از شریعت یعنی از قرآنکریم و سنت رسول الله ﷺ دستور داده است، نافرمانی میکنند. الله سبحانهوتعالی میفرماید:
﴿فَلا وَرَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا﴾
[نساء: ۶۵]
ترجمه: به پروردگارت سوگند که آنها مؤمن نخواهند شد، مگر اینکه در اختلافات خود تو را به داوری طلبند و سپس از داوری تو در دل خود حرج راه ندهند(احساس ناراحتی نکنند) و کاملاً تسلیم باشند.
و او سبحانه وتعالی میفرماید:
﴿وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلالاً مُبِينًا﴾
[احزاب: ۳۶]
ترجمه: هیچ مرد و زن با ایمانی حق ندارد هنگامیکه الله(سبحانهوتعالی) و رسول الله(ﷺ) امری را لازم بدانند، آنها را اختیاری(در برابر فرمان الله سبحانهوتعالی و پیامبرش ﷺ) باشد، و هرکسیکه نافرمانی الله(سبحانه وتعالی) و رسولاش(ﷺ) را کند، به گمراهی آشکاری گرفتار شدهاست.
برعلاوۀ حرام بودن وضع مالیات، این امر به دیگر اعمال حرام نیز منجر میشود؛ بطور مثال: وضع مالیات بر تاجران آنان را وادار میکند که قیمت محصولات را بالا برند. بنابرین، آنها را برای مردم گرانتر میکنند. رسول الله ﷺ دخالت هر شخصی را که در قیمتها بر مسلمانان به منظور آنکه آنها را برایشان گرانتر کند، منع کردهاند. طوریکه او ﷺ برایشان وعدۀ جهنم را دادهاست. پناه میبریم به الله سبحانهوتعالی! امام احمد در کتابش روایت میکند که رسول اللهﷺ فرمودند:
«مَنْ دَخَلَ فِي شَيْءٍ مِنْ أَسْعَارِ الْمُسْلِمِينَ لِيُغْلِيَهُ عَلَيْهِمْ فَإِنَّ حَقًّا عَلَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى أَنْ يُقْعِدَهُ بِعُظْمٍ مِنْ النَّارِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ»
(رواه احمد)
ترجمه: هر آن کسیکه در(افزایش) قیمتها بر مسلمانان، به منظور آنکه آنها را گرانتر کند، دخالت کند، یقیناً الله(سبحانهوتعالی) جایش را در روز قیامت در آتش جهنم آماده خواهد کرد!
کسیکه این نظامها را بر سرزمینهای اسلامی-منجمله سودان- تطبیق میکند، نظام اسلام را ترک کردهاست. نظامهاییکه مالیاتهای حرام را وضع میکند؛ اگرچه کشور ظاهراً و کاملاً ثروتمند است، آنها از راه غرب استعمارگر کافر تقلید کردند و با میل و اکراه نظامها و قوانینشان را گرفتهاند. آنان همچنان با قوانین اسلام و کسانیکه برای برگرداندن حاکمیت قوانین الله سبحانهوتعالی سخت میکوشند، نیز مبارزه میکنند. بنابرین، امت مکلف اند تا با آنانی کار کنند که برای برگرداندن حاکمیت اسلام فعالیت میکنند، برای اینکه مردم بتوانند در زیر سایۀ عدالت و شفقت آن زندگی کنند، زیر سایۀ دولت خلافت راشدۀ ثانی به طریقۀ رسول الله ﷺ، طوریکه هم خوشنودی الله سبحانهوتعالی، خالق کائنات، را تضمین میکند و هم آنان را از بیعدالتی و خیانت نجات میدهد.
ابراهیم عثمان(ابو خلیل)
سخنگون رسمی حزبالتحریر-ولایه سودان