چهارشنبه, ۰۲ جمادی الثانی ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۲/۰۴م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

تشدید اختلافات فرقه‌ای و مذهبی، روش آشکار یهود را در اعمال فشار بالای مردم از طریق کشتار و بی‌خانمان سازی نشان می‌هد!

  • نشر شده در لبنان

(ترجمه)

از زمانی که یهودیان تجاوزات وحشیانه و درنده‌آمیز خود را علیه لبنان و مردمش به طور کلی، و به ویژه مردم جنوب آن آغاز کرده است، قتل و کشتار در این سرزمین پیوسته ادامه داشته است، تا جایی که تعداد قربانیان آن از 3 هزار و 2 صد نفر فراتر رفته و تعداد زخمی‌ها به 14 هزار نفر رسیده است و نزدیک به 1.2 میلیون نفر آواره و بی‌خانمان شده‌اند. این سیاستی‌ست که این دشمن اشغالگر غاصب در لبنان اعمال کرده و قبلاً در نوار غزه شریف برای بیش از یک سال آن را نیز اعمال کرد! در این مدت، دولت‌های کافر غربی، به رهبری آمریکا، از تجاوز و بربریت این درندگان حمایت کرد و نسبت به انواع مرگ و ویرانی که برای مسلمانان رخ می‌داد، بی‌توجهی کردند و نمایندگان، میانجی‌ها و وزیرانی را فرستادند تا جانب داری خودرا از صهیونیزم  اعلام کنند حتی اگر یهودی هم نیستند! پس شکی نیست که تمام ادعاهای انسانیت و آزادی‌ها و ادعاهای حفظ حقوق و قوانین بین‌المللی به شدت در آستانه سقوط قرار گرفته است - ادعاهایی که غرب کافر، منافق و استعمارگر همچنان مطرح می‌کند، گویا پرچم دار آن است - و از ما می‌خواهد  آن‌ها را در سرزمین های خود تطبیق نماییم!

و اما حاکمان سرزمین‌های اسلامی نه در برابر الله سبحانه‌وتعالی شرم دارند، نه در برابر رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم و نه هم در برابر مؤمنان! سال‌هاست که این بی‌خاصیتان در سالون‌های مجلل برای تقبیح و سرزنش گردهم جمع می‌شوند، در حالی که خانه‌ها، مجتمع‌های مسکونی و مناطق مسلمانان بر سر ساکنان شان در لبنان و غزه تخریب و به ویرانه مبدل می‌شوند! سپس بیانیه هایی صادر می‌کنند و کلماتی بر زبان می‌آورند که اصلاً برای هیچ شنوندۀ خوش آیند نیست و بلکه دل سیاه کننده است! این در حالی‌ست که ارتش‌های شان با تمام تجهیزات خود درسربازخانه‌ها آرام نشسته و از ایفای نقش واقعی شان بازداشته می‌شوند! برعکس این حاکمان به جای اینکه به ارتش‌های خود دستور نبرد با یهود را صادر کنند، به آنها دستور می‌دهند که مردم را سرکوب کنند و از نزدیک شدن آن‌ها به مرزها جلوگیری کنند!

در همچو یک واقعیت شرم‌آور و غفلت‌آمیز، یهودیان فرصت زیادی پیدا می‌کنند تا فجیع‌ترین قتل‌عام را انجام دهند، وضعیت غم‌انگیز و رقت‌آوری از آوارگی و بی‌خانمانی ایجاد کنند و سپس کسانی را که به داخل صیدا، بیروت، کوه‌ها و شمال لبنان آواره شده اند هدف گلوله قرار دهند. گذشته از آن به تعقیب این آوارگان و تجمعات آنها در مناطق مختلفی که آواره شده اند بپردازند و ساختمان‌ها و آپارتمان‌های شان را به بهانه اینکه در میان این افراد رهبران مورد نظر حزب ایران در لبنان هستند بمباران کنند. کودکان و زنان کشته می‌شوند و خانواده‌ها از بین می‌روند و مناطق میزبان که قرار است مکان امن برای این آوارگان باشد نابود می‌شوند! این امرنشان‌دهنده وجود یک نقشه خبیثانه از سوی سلطه یهودی است که هدف آن ایجاد اختلافات فرقه‌ای و مذهبی داخلی (فتنه) در کشور از طریق گسترش نفاق و درگیری داخلی بین آواره‌گان و عموم مردم لبنان و ایجاد یک فتنه بزرگ و حالت ترس از میزبانی نسبت به آوارگان است! این مسئله منجر به درگیری‌ها و اختلافات فرقه‌ای می‌شود که سلطه یهودی می‌خواهد و می‌بیند که این درگیری‌ها در به ضربه زدن به کشور در مرزهایشان، تکه‌تکه کردن آن و تضعیف آن ضمن آنچه که قبلاً ضعیف بوده است، کمک می‌کند.

ای اهل لبنان و ای مسلمان! ما در حزب‌التحریر ولایه لبنان شدیداً هشدار می‌دهیم که از آنچه یهودیان می‌خواهند، پیروی نکنید. شما سال‌ها تجربه کرده‌اید که چگونه دشمنان این امت اعم از غرب، یهودیان و حاکمان مزدور از اختلافات بین شما سود برده ‌اند و هنوز هم سود می‌برند! ما به شما تذکر می‌دهیم که یکی از بزرگ‌ترین اعمال نیکو همانا دست‌گیری نیازمندان است. چه کسی بیشتر از کسی که خانه‌اش ویران شده، خانواده‌اش کشته شده و ثروتش از بین رفته است، نیازمندتر است... توسط چه کسی؟ توسط بدترین دشمنان شما، یهودیان؟! بخاری و مسلم از ابو موسی اشعری رضی الله‌تعالی‌عنه روایت کرده‌اند که رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله وسلم) فرمودند:

«عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ صَدَقَةٌ، قَالَ: أَفَرَأَيْتَ إِنْ لَمْ يَجِدْ؟ قَالَ: يَعْمَلُ بِيَدِهِ فَيَنْفَعُ نَفْسَهُ وَيَتَصَدَّقُ، قَالَ: أَفَرَأَيْتَ إِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ أَنْ يَفْعَلَ؟ قَالَ: يُعِينُ ذَا الْحَاجَةِ الْمَلْهُوفَ، قَالَ: أَرَأَيْتَ إِنْ لَمْ يَفْعَلْ؟ قَالَ: يَأْمُرُ بِالْخَيْرِ، أَوْ بِالْعَدْلِ، قَالَ: أَفَرَأَيْتَ إِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ أَنْ يَفْعَلَ؟ قَالَ: يُمْسِكُ عَنِ الشَّرِّ، فَإِنَّهُ لَهُ صَدَقَةٌ».

«هر مسلمان باید که صدقه‌ بدهد.» پرسیدند: «اگر نتواند صدقه بدهد، چه باید کند؟» گفت: «با دستان خود کار کند و به خود نفع برساند و صدقه دهد.» پرسیدند: «اگر نتواند کار کند، چه باید کند؟» گفت: «به نیازمندان کمک کند.» پرسیدند: «اگر نتواند کمک کند، چه باید کند؟» گفت: «به کارهای نیک یا عدالت امر کند.» پرسیدند: «اگر نتواند این کار را هم انجام دهد، چه باید کند؟» گفت: «از کارهای زشت پرهیز کند، زیرا این نیز صدقه‌ای برای اوست.»

بنابراین، برحذر باشید که در دام یهودیان نیفتید، آنها سعی دارند تا اختلافات داخلی و فرقه‌ای را ایجاد کنند و شما را به جای تمرکز بر دشمنان واقعی تان (یهودیان جنایتکار و کسانی که به آن‌ها سلاح و تجهیزات داده‌اند)، به سمت اختلاف با برادران بی‌بجا شده تان سوق دهند همچنان برحذر باشید از اینکه مبادا به دام مقامات لبنانی که برای اجرای قطعنامه‌های بین‌المللی التماس می‌کنند بیفتید که نتیجه آن جز عادی‌سازی روابط با یهود چیزی دیگری نیست و جز این نیست که پایه‌های این سلطه غاصب خائن را در منطقه مستحکم ‌کند. این نهاد غاصب و غرب که از آن حمایت می‌کند با هیچ عهد و پیمانی با شما صادق نیستند. الله سبحانه‌وتعالی می‌فرماید:

﴿لَا يَرْقُبُونَ فِي مُؤْمِنٍ إِلّاً وَلَا ذِمَّةً وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُعْتَدُونَ[توبه:10]

ترجمه: آنها نسبت به مؤمنان نه پیمانی را رعایت می‌کنند و نه عهدی را و هم آنها بسیار متعدی و ستمکارند.

حزب‌التحریر ولایه لبنان

11 جمادی‌الاول 1446هـ.ق

13 نوامبر 2024م

مترجم: حذیفه مستمر

ادامه مطلب...

جایگاه زن پس از نزول وحی

(ترجمه)

از ام عطیه رضی الله عنها روایت شده است که گفت:

«بَايَعْنَا رَسولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عليه وسلَّمَ فَقَرَأَ عَلَيْنَا: {أَنْ لا يُشْرِكْنَ باللَّهِ شيئًا}، ونَهَانَا عَنِ النِّيَاحَةِ، فَقَبَضَتِ امْرَأَةٌ يَدَهَا، فَقالَتْ: أسْعَدَتْنِي فُلَانَةُ، أُرِيدُ أنْ أجْزِيَهَا، فَما قالَ لَهَا النبيُّ صَلَّى اللهُ عليه وسلَّمَ شيئًا، فَانْطَلَقَتْ ورَجَعَتْ، فَبَايَعَهَا.» (رواه البخاري)

ترجمه: ما با رسول الله صلی‌الله علیه وسلم بیعت کردیم و این آيت را برای ما تلاوت کرد: «اینکه به الله (سبحانه وتعالی) شرک نورزند» و ما را از نوحه‌سرایی منع کرد. زنی دست خود را (از بیعت) عقب کشید و گفت: فلانی برای من نوحه‌سرایی کرده است و می‌خواهم لطف او را جبران کنم. رسول الله علیه وسلم چیزی به او نگفت. زن رفت و برگشت، سپس بیعت کرد.

از آغاز نزول وحی زن به هدف اصلی که برای آن آفریده  شده بود که همانا عبادت الله متعال باشد، دست یافت و دریافت که در ادای تکلیف و مسئولیت‌پذیری با مردان برابر است؛ اما به اندازه توان و ویژگی‌هایی که الله به آن‌ها داده است. بر خلاف برخوردی که در زمان جاهلیت با زنان صورت می‌گرفت. پس زنان فهمیدند که حق دارند با حاکم بیعت کنند، حق دارند مشورت بدهند و این‌که می‌تواند قاضی حسبه و قاضی حل وفصل خصومت‌ها و دیگر اموری باشد که بخاطر زن بودن از آن‌ها اطلاع داشت و از نظر کسانی‌که در جاهلیت زندگی می‌کردند امکان نداشت به چنین جایگاهی دست یابد.

رسول الله صلی الله علیه وسلم با زنان بیعت نمود و این اولین گام برای بالا بردن جایگاه زنان و قرار دادن آنان در جایگاهی بود که الله سبحانه وتعالی به عنوان حمل کنندۀ دعوت اسلام، پرورش‌دهندۀ نسل‌های آینده یا همسری نیکوکار که سرور و خوشحالی را وارد قلب شوهرش می‌کند، برای زنان در نظر گرفته است.

زنان از زمان بیعت با رسول الله صلی الله علیه وسلم فراگیری علم و پایبندی به فرایض الله سبحانه وتعلی را آغاز نمودند و تلاش‌مندانه در حد توان خود به انجام فرایض می‌پرداختند. همان‌طور که در انجام فرایض کوشا بودند سعی می‌کردند که در حرام‌ واقع نشوند. وقتی رسول الله صلی الله علیه وسلم به آنان دستور داد که از شرک و نوحه‌گیری دوری کنند، دریافتند که این امر بخشی از قانونی است که الله سبحانه و تعالی برای تنظیم رابطۀ زن با پروردگارش ایجاد کرده و زنان بیهوده آفریده نشده‌اند، بلکه علاوه بر حقوق‌شان واجباتی دارند که باید آن‌ها را انجام دهند. در نتیجه زن تنها در صورتی جایگاه خود را در می‌یابد که آن را بشناسد و این امر تنها زمانی محقَق می‌شود که شریعت پروردگار خود را یاد بگیرد.

مترجم: خبیب عرب

ادامه مطلب...

کِی مسئول است؟!

  • نشر شده در سیاسی

(ترجمه)

کی مسئول است؟ سؤالی‌که بسیاری مطرح می‌کنند و در پی یافتن پاسخی قانع‌کننده برای آن هستند؛ پاسخی که بتواند هدف را محقق کند و این درد را برای همیشه با نابودی رژیم یهود و آزادسازی فلسطین پایان دهد.

برخی از این افراد، از حجم فاجعه، شدت کشتارها، قساوت درد و جراحات، و تعداد زیاد کشته‌ها، مجروحان و ویرانی‌ها شوکه شده‌اند و نتوانسته‌اند در جستجوی پاسخ این سؤال، از مرز دلایل و عوامل فراتر بروند. این افراد تمام توجه خود را معطوف به شناسایی طرف یا طرف‌های مسئول فجایعی کرده‌اند که از 7 اکتبر 2023م، تاکنون در غزه رخ داده است.

از سوی دیگر، برخی از این افراد در تفکر خود کمی جلوتر رفته‌اند و به دنبال راه‌حل و راهی برای رهایی از این وضعیت هستند و می‌پرسند چه کسی یا چه کسانی قادر به توقف این جنگ جنایت‌کارانه علیه غزه و تحقق راه‌حل هستند. بعضی از آنان حتی چیزی شبیه به طرح‌ها و پیشنهادهایی برای خروج از بحران و جلوگیری از بدتر شدن اوضاع ارائه داده‌اند، به گمان اینکه این پیشنهادها مؤثر خواهند بود.

فرض می‌کنیم که همه کسانی که به دنبال راه‌حل هستند، بحث می‌کنند و ابتکار عمل به خرج می‌دهند، با نیتی خالص و تمایلی صادقانه برای پایان دادن به رنج‌ها و متوقف کردن فاجعه پیش می‌روند. بنابراین، در مورد نیت هیچ فرد یا نهادی تحقیق نخواهیم کرد و از گرایش‌ها، برنامه‌ها و وابستگی‌های آنان چشم‌پوشی می‌کنیم. آنچه برای ما اهمیت دارد، هدف و غایت در توقف جنگ و نابودی است.

با این حال، با نگاهی به این تلاش‌ها و کوشش‌ها و راه‌حل‌هایی که ارائه می‌شود، متأسفانه باید گفت که این‌ها محکوم به شکست هستند، نتیجه‌ای نخواهند داد و به اهداف خود نخواهند رسید؛ بلکه زیان آن‌ها برای فلسطین بیشتر از منفعت شان است، چرا که مبنایی که از آن حرکت می‌کنند نادرست است. این تلاش‌ها و کوشش‌ها هم‌چنان در یک چرخه باطل خواهند چرخید و بی‌ثمر خواهند ماند، بدون آن‌که به اهداف خود دست یابند. وضعیت به همین شکل باقی خواهد ماند، اگر بدتر نشود.

کسی‌که تاریخ را به خوبی بخواند، قطعاً به این حقیقت پی خواهد برد. از نظر تاریخی، با وجود تلاش‌ها و ابتکارات گسترده‌ای که برای حل این قضیه انجام شده، هیچ قدمی به سوی رهایی برداشته نشده است؛ بلکه همواره نتایجی معکوس به بار آورده و قضیه را از بد به بدتر کشانده است.

«هیچ‌کس جز خودت نمی‌تواند گره از کارت بگشاید»، عبارتی است که بسیاری از افراد هنگام بحث دربارۀ راه‌حل قضیۀ فلسطین آن را تکرار می‌کنند. مشکل دقیقاً در همین‌جا نهفته است؛ زیرا این عبارت قضیۀ فلسطین را بر اساس یک نگاه ملی خلاصه می‌کند، به‌گونه‌ای که گویی این قضیه تنها به مردم فلسطین مربوط است و لازم است آن‌ها به‌تنهایی، با دست‌ها و تلاش‌های خودشان آن را حل کنند. بر این اساس، قضیۀ فلسطین یک قضیۀ صرفاً ملی تلقی می‌شود و هرگونه کمکی که از طرف دیگران، چه اعراب، چه مسلمانان و چه کشورهای دیگر جهان ارائه شود، صرفاً در چارچوب حمایت و پشتیبانی قرار می‌گیرد.

این نگاه ملی که برخی آن را درمان می‌پندارند، در حقیقت ریشۀ اصلی درد و عامل ناتوانی در رسیدن به راه‌حلی برای پایان دادن به فاجعۀ فلسطین و مردم آن است. این قضیۀ را می‌توان از جهات زیر مورد بررسی قرار داد:

1- اصل در میان مسلمانان این است که به تمام امور خود، چه شخصی و چه عمومی، از منظر احکام شرعی نگاه کنند. قضیۀ فلسطین نیز باید بر اساس شرع الله سبحانه وتعالی و احکام آن بررسی شود، نه بر اساس واقعیت‌های تحمیلی، از جمله آنچه به‌اصطلاح «قانون بین‌المللی» نامیده می‌شود.

2- نباید هیچ انسان عاقلی هنگام بررسی قضیۀ فلسطین، طمع‌ها و اهداف استعمارگران کافر در سرزمین‌های مسلمانان را نادیده بگیرد. ارتباط با کشورهای غربی کافر و تعامل با پیشنهادها و تصوراتی که آن‌ها برای حل این قضیۀ ارائه می‌دهند، افتادن در دام آن‌ها و نابود کردن قضیۀ فلسطین است، در حالی‌که به‌ظاهر به دنبال راه‌حل هستیم. هیچ خیری از دشمنان الله سبحانه وتعالی انتظار نمی‌رود، هرچند شیطان آن را زیبا جلوه دهد.

3- قضیۀ فلسطین نتیجۀ طبیعی از هم پاشیدن وحدت مسلمانان و نابودی دولت خلافت است. با سقوط خلافت، فلسطین و تمام سرزمین‌های اسلامی از دست رفتند.

درست است که از نظر عملی، آزادسازی فلسطین به وجود دولت خلافت وابسته نیست؛ هر حرکت خالصانه از جانب هر یک از ارتش‌های مسلمانان، در چارچوب امکانات موجودشان، می‌تواند این امر را محقق کند، بدون این‌که نیازی به وجود دولت خلافت باشد. اما با بررسی موانع چنین حرکتی از سوی ارتش‌های مسلمان، درمی‌یابیم که نظام‌های حاکم بر سرزمین‌های اسلامی سد محکمی در برابر تحقق این امر هستند. بنابراین، هر ارتشی که قصد حرکت برای آزادسازی فلسطین را دارد، باید ابتدا حرکت خود را با سرنگونی نظام‌ حاکمش آغاز کند و تلاش کند رهبریی امین و خالص برگزیند تا از قیود موجود رها شود، اختیار امور خود را به دست گیرد و حرکتش را به سوی فلسطین ادامه دهد. از آنجا که «هر واجبی که بدون تحقق مقدمه‌ای ممکن نیست، آن مقدمه نیز واجب می‌شود»، این امر نیز واجب است.

4- پذیرش مفکورۀ ملی‌گرایی و ایجاد روابط و پیوندها بر این اساس، چه با کسانی که در مرزهای وطن خیالی قرار دارند و چه با کسانی که خارج از آن هستند، جرم است. این عمل مشارکتی با استعمارگر کافر در پراکندگی امت اسلامی و نابودی آن است و خدمتی به نقشه‌های استعمارگر کافر در سرزمین‌های ما محسوب می‌شود.

حالا مجدداً به ابتدای این مبحث برمی‌گردیم و سؤال هم‌چنان باقی است: مسئولیت آزادسازی فلسطین بر عهدۀ چه کسی است و چه کسی توانایی واقعی تحقق آن را دارد؟

تقدیر الهی بر این بوده که مردم فلسطین در خط مقدم مواجهه با یهود باشند. آن‌ها به این تقدیر الهی راضی هستند، بلکه آن را افتخاری و کرامتی می‌دانند که الله سبحانه وتعالی به آنان بخشیده و آنان را بر بسیاری از بندگان خود برتری داده است. آن‌ها هرگز از مکلفیت و مسئولیت خود روی‌گردان نشده‌اند، عقب‌نشینی نکرده‌اند و تمام توان خود را در راه جهاد و حفظ شعلۀ مبارزه با یهود به کار گرفته‌اند. آن‌ها به فضل و یاری الله سبحانه وتعالی، ثابت‌قدم، صبور و امیدوار به پاداش الهی هستند و به عهد خود با الله سبحانه وتعالی پایبندند. مخالفت دیگران به آنان آسیبی نمی‌رساند. با این حال، این هرگز به این معنا نیست که با توجه به ضعف و تفرقه‌ای که امروز گریبان‌گیر امت اسلامی است، مسئولیت قضیۀ فلسطین بر دوش مردم فلسطین انداخته شود و بیش از توان شان از آنان انتظار رود. نباید آنان را تنها در برابر ابزار کشنده و جنایت رژیم یهود و حامیان آن از جمله تمام قدرت‌های کافر غربی رها کرد. هنگامی که مردم فلسطین فریاد می‌زنند و یاری می‌طلبند تا کسی ظلم را از آنان بردارد، کشتارها را متوقف و آتش فتنه‌ای را که آنان را می‌سوزاند خاموش سازد، برخی به جای حمایت، آنان را به‌خاطر جهادشان و مقاومت شان در برابر دشمن شان، که دشمن دین و امت آن‌ها نیز هست، سرزنش می‌کنند!

مسئولیت امروز به طور کامل بر عهدۀ امت اسلامی از شرق تا غرب است و به‌ویژه به‌طور فوری بر دوش سرزمین‌های اطراف فلسطین قرار دارد. امت اسلامی موظف و مکلف است، نه از روی اختیار یا توصیه، بلکه به‌عنوان یک وجیبه شرعی، برای یاری برادران خود در فلسطین حرکت کند. این حرکت باید مؤثر و نتیجه‌بخش باشد، نه صرفاً احساساتی زودگذر که با اولین تهدید و ارعاب از سوی نظام حاکم، شور و حرارت خود را از دست بدهد و اجتماع شان پراکنده شود.

بر امت اسلامی واجب است که جاده‌ها و میدان‌های شهرهای خود را به میدان‌های مقابله با یهود تبدیل کنند، همان‌گونه که مردم فلسطین در برابر یهود بی‌هیچ ترس و تردیدی ایستادگی می‌کنند. خواستۀ آن‌ها باید یک هدف روشن و واحد باشد: سرنگونی نگهبانان یهود و به حرکت درآوردن ارتش‌ها. این پیام باید به ارتش‌های مسلمانان برسد، و مردم نباید میدان‌ها را ترک کنند تا زمانی که سربازان و فرماندهان به این ندای الهی پاسخ دهند. هرچند این راه نیازمند فداکاری‌های بزرگی باشد، این قربانی‌ها در مسیر آزادسازی قدس و مسجدالاقصی خواهد بود. هر چقدر این فداکاری‌ها سنگین باشد، باز هم کم‌تر از خسارت‌هایی است که امت از زمان سقوط قدرت و حاکمیت خود و غروب خورشید تمدنش تحمل کرده و هم‌چنان تحمل می‌کند. همان‌گونه که گفته‌اند: «دردی کوتاه‌مدت بهتر از رنجی همیشگی است.» صبری کوتاه، پیروزی به دنبال دارد، اما سستی و کوتاهی، سال‌ها حسرت و اندوه را به بار خواهد آورد.

اکنون برخیزید، حرکت کنید، صفوف خود را منظم کنید و به الله سبحانه وتعالی نشان دهید که برای او در مسیر خیر ایستاده‌اید و بدانید که وی وعدۀ نصرت و یاری داده است:

﴿وَ لَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِىٌّ عَزِيزٌ﴾ [حج: ۴۰]

ترجمه: و حتماً الله یاری می‌دهد کسانی را که (دین) او را یاری دهند، الله (سبحانه وتعالی) نیرومند و چیره است (و با قدرت نامحدودی که دارد یاران خود را پیروز می‌گرداند و چیزی نمی‌تواند او را درمانده کند و از تحقق وعده‌هایش جلوگیری نماید).

برگرفته از شمارۀ 522 جریدۀ الرایه

نویسنده: استاد خالد سعید

مترجم: محمد مزمل

ادامه مطلب...

امریکا با آتش‌بس، نقشه‌ای هوشمندانه برای یهود اجرا کرد: عقب‌نشینی حزب ایران به شمال رود لیطانی و شکاف میان دو جبهه!

  • نشر شده در حزب

(ترجمه)

به تاریخ 27/11/2024م، آتش‌بس در جبهه لبنان بین رژیم یهود و حزب ایران اعلام شد. از جمله شروط آن این بود که رژیم اشغال‌گر طی دو ماه نیروهای خود را از جنوب لبنان خارج کند و حزب ایران نیروهایش را به شمال رود لیطانی عقب بکشد. هم‌چنین در صورتی‌که حزب این توافق را نقض کند رژیم یهود آزادی عمل در جنوب لبنان و افزون بر آن، پروازهای تجسسی و نظارتی رژیم اشغال‌گر در آسمان لبنان ادامه خواهد داشت.

طبق گزارش الجزیره که در تاریخ 27/11/2024م، منتشر شد، جزئیات توافق آتش‌بس شامل موارد زیر است:

1- عقبنشینی نیروها: ارتش اسرائیل به‌صورت تدریجی از جنوب لبنان عقب‌نشینی کرده و این روند را ظرف مدت حداکثر 60 روز تکمیل خواهد کرد. حزب‌الله نیروهای خود را به شمال رود لیطانی که حدود 30 کیلومتری شمال مرز با اسرائیل قرار دارد، منتقل می‌کند.

ارتش لبنان نیز 5000 نیروی خود را در جنوب رود لیطانی مستقر خواهد کرد که شامل 33 پایگاه در مرز با اسرائیل می‌شود.

2- میکانیزم نظارت: نظارت بر اجرای این توافق توسط میکانیزم سه‌جانبه‌ای که قبلاً بین نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل)، ارتش لبنان و ارتش اسرائیل برقرار بود، انجام می‌شود. این نظارت با حضور آمریکا و فرانسه گسترش خواهد یافت و آمریکا ریاست این گروه را به عهده خواهد داشت.

با وجود این توافق، اقدامات رژیم اشغال‌گر هم‌چنان ادامه دارد. رژیم اشغالگر 4 نفر از افرادی که به روستاهای خود بازگشته بودند را به‌ظن این‌که از نیروهای مقاومت هستند، دستگیر کرد. هم‌چنین مقررات منع رفت‌وآمد در جنوب رود لیطانی وضع کرد، گویی این منطقه هم‌چنان تحت کنترل این رژیم است.

روزنامه الشرق الأوسط در تاریخ 27/11/2024م، در سایت خود منتشر کرد: «(ارتش اسرائیل امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که ممنوعیت رفت‌وآمد برای ساکنان جنوب لبنان که به جنوب رود لیطانی می‌روند، اعمال می‌شود. آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل برای رسانه‌های عربی، امروز (چهارشنبه) گفت: «هرگونه حرکت به این مناطق جان شما را به خطر می‌اندازد. به شما اطلاع می‌دهیم که از ساعت 5 بعدازظهر امروز تا ساعت 7 صبح فردا هرگونه رفت‌وآمد به سمت جنوب رود لیطانی به‌طور مطلق ممنوع است.»

شبکه العربیه نیز در تاریخ 27/11/2024م، درباره بندهای توافق چنین گزارش کرد: این موارد تأیید شده است که بندهای توافق با نظارت شدید و تحت هدایت آمریکا انجام خواهد شد.

شبکه العربیه در تاریخ 27/11/2024 درباره بندهای توافق چنین گزارش داد:

حق تحرک: در منطقۀ جنوبی، اسرائیل حق دارد در هر زمان علیه نقض تعهدات اقدام کند. خارج از منطقۀ جنوبی، اسرائیل حق دارد علیه تهدیدات پیش‌رونده‌ای که علیه آن ایجاد می‌شود، اقدام کند؛ و این در صورتی است که اگر لبنان نتواند یا نخواهد این تهدیدات را از جمله جلوگیری از ورود تسلیحات غیرقانونی به لبنان از طریق مرزها و گذرگاه‌ها مهار کند.

اگر اسرائیل تصمیم به انجام چنین اقداماتی بگیرد، در هر مورد ممکن امریکا را مطلع خواهد کرد. پروازهای شناسایی اسرائیل بر فراز لبنان تنها برای اهداف اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی خواهد بود و تا حد ممکن از دید مستقیم پنهان خواهد بوده و از شکستن دیوار صوتی خودداری خواهد کرد.

بدین ترتیب، دو جبهه در لبنان و غزه از یکدیگر جدا شدند و نوار غزه تحت حملات جداگانه یهود قرار گرفت؛ بدون این‌که پشتیبانی از جبهۀ لبنان داشته باشد. امریکا همراه با یهود و حکام خیانت‌کار کشورهای همجوار فلسطین برای دستیابی به توافقی کار می‌کنند که پیروزی یهود بر غزه را مطابق معیارهایی که خود تعیین کرده‌اند، تضمین کند. این اقدامات آشکارا در برابر دیدگان حکامی صورت می‌گیرد که از الله سبحانه وتعالی، رسولش صلی‌الله علیه وسلم و مؤمنان نمی‌هراسند و حتی از این خیانت شرم نمی‌کنند. الله سبحانه وتعالی لعنت شان کند، چگونه از حق منحرف می‌شوند!

آمریکا و هم‌پیمانان و مزدورانش در تلاش هستند تا غزه را از طریق توافقی مشابه، تجزیه کرده و کنترل یهود بر غزه، کرانه باختری، قدس و تمام فلسطین را تثبیت کنند.

این تلاش‌ها پس از توافقی صورت گرفت که دو جبهه را از هم جدا کرد و نیروهای حزب ایران را به شمال رود لیطانی عقب نشاند. همۀ این اقدامات در برابر دیدگان حکام سرزمین‌های اسلامی، به‌ویژه سرزمین‌های همجوار و نزدیک به فلسطین مانند مصر، اردن، عربستان، ترکیه، ایران، سوریه و عراق انجام می‌شود؛ گویا این حکام بی‌طرف هستند، بلکه به رژیم یهود نزدیک‌ترند! حتی ایران نیز ارتش خود را برای حمایت از حزبش در لبنان به حرکت درنیاورد تا مجبور به عقب‌نشینی از مواضع خود و عدم حمایت از غزه نشود. هم‌چنین، رژیم‌های مصر و اردن که هم‌مرز با غزه و کرانۀ باختری هستند، ارتش‌های خود را برای حمایت از این مناطق به حرکت درنیاوردند، بلکه در قاهره گرد هم آمدند تا درباره مذاکره با یهود پیرامون اراضی فلسطین بحث کنند، به‌جای آنکه ارتش‌های شان را برای از بین بردن این خار در گلوی امت اسلامی که استعمارگران کافر در این سرزمین مقدس کاشته‌اند، به حرکت درآورند!

روزنامه "الیوم السابع" در تاریخ 27/11/2024 در وب‌سایت خود نوشت: »رئیس‌جمهور سیسی و پادشاه اردن تلاش‌های هماهنگ‌سازی مواضع در قبال تحولات اراضی فلسطینی را بررسی کردند.» بی‌آنکه کوچک‌ترین اشاره‌ای به حرکت ارتش‌ها برای حمایت از فلسطین در برابر جنایات وحشیانۀ یهود که سنگ و درخت و انسان را هدف قرار داده است، داشته باشند!

ای مسلمانان!

ما به‌خوبی می‌دانیم که رژیم یهود اهل جنگ و نبرد نیست؛ چراکه ذلت و خواری بر آنان چیره شده است:

﴿وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ (۱۱۱) ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ﴾[آل عمران:  111 و 112]‏

ترجمه: و اگر با شما بجنگند، به شما پشت کرده (و پا به فرار می‌گذارند و) سپس یاری نمی‌شوندآنان هركجا يافته شوند، ( مُهر) خواری بر ايشان خورده است؛ مگر (اين كه از روش ناپسند خود دست بردارند و در اعمال خويش تجديدنظر كنند و) با پيمان الله (يعنی رعايت قوانين شريعت) و پيمان مردم (يعنی رعايت مقرّرات همزيستی مسالمتآميز، خويشتن را از اذيّت و آزار در امان دارند و از مساوات حقوقی و قضائی برخوردار گردند).

بزدلی در قلب آنان ریشه دوانده است و تنها با اتکا به ریسمانی از جانب الله و ریسمانی از جانب مردم سرپا می‌مانند. ریسمان آنان با الله از زمان پیامبران شان قطع شده و تنها به ریسمان مردم، که تحت زعامت امریکا قرار دارد، تکیه کرده‌اند. خیانت حکام سرزمین‌های اسلامی نیز به این ریسمان کمک کرده است. بدون این حمایت‌ها، رژیم یهود از تار عنکبوت نیز سست‌تر است. شواهد این حقیقت روشن است؛ چراکه بیش از 400 روز است که علیه گروه‌هایی می‌جنگند که نه هواپیما دارند و نه تانک.

ما هم‌چنین می‌دانیم که نابودی رژیم یهود و ریشه‌کن کردن آن، با نبرد گروه‌های مقاومت امکان‌پذیر نیست. تنها راه آن، به حرکت درآوردن ارتش‌هاست؛ همان‌طور که الله سبحانه وتعالی فرموده:

﴿فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِى الْحَرْبِ فَشَرِّد بِهِم مَّنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَّرُونَ﴾ [انفال: 57]

ترجمه: اگر آنان را در (میدان) جنگ دریافتی و بر آنان مسلط شدی، آن چنان آنان را درهم بکوب و پراکنده ساز که کسانی که در پشت سر ایشان قرار دارند (و آنان را حمایت می­کنند) عبرت گیرند (پراکنده شوند و عرض اندام نکنند).

استعمارگران این حقیقت را می‌دانند و به همین دلیل، دستورات قاطع و قطعی به حکام سرزمین‌های اسلامی می‌دهند تا ارتش‌ها را در پادگان‌ و اردوگاه‌ها حبس کنند. از این‌رو، نمایندگان استعمارگران، به‌ویژه امریکا، از قطر به مصر، اردن، عربستان و ترکیه سفر می‌کنند تا مطمئن شوند که این حکام مزدور دستورات آنان را اجرا کرده و ارتش‌ها را بدون هیچ حرکتی در پادگان‌ها نگاه داشته‌اند!

ای مسلمانان، ای سربازان ارتش‌های مسلمانان!

مصیبت این امت در حکام آن است. آنان با چشمان خود اجساد شهداء را می‌بینند، با گوش‌های خود ناله کودکان را می‌شنوند و آوارگی مردم از خانه‌های شان را با زنان و کودکان می‌بینند. آنان همه این وقایع دردناک را دیده و شنیده‌اند؛ اما غیرت و شرف آنان بیدار نشده است!

همۀ این‌ها در حالی است که این حکام در اطراف رژیم یهود چون دستبند بر مچ حلقه زده‌اند؛ اما ارتش‌های شان را به حرکت درنمی‌آورند و به فریاد کمک مسلمانان پاسخ نمی‌دهند. آنان خود را به خواری و ذلت کشانده‌اند و چه بد است حالتی که یک انسان زنده دردی از جراحت دیگران حس نمی‌کند!

ای سربازان ارتش‌های مسلمانان!

شکی نیست که می‌دانید فلسطین سرزمین مبارکی است؛ سرزمین اسلامی که نباید هیچ سلطه‌ای از یهود در آن وجود داشته باشد. راه‌حل دو دولتی نیز جایی در این سرزمین ندارد. همان‌گونه که فاروق آن را فتح کرد، خلفای راشدین آن را حفظ کردند، صلاح‌الدین آن را آزاد و عبدالحمید آن را از دست یهود مصون داشت، این سرزمین دوباره با تلاش سربازان صادق الله سبحانه وتعالی بازخواهد گشت. آنان تحت رهبری امامی که پرچم رسول الله صلی الله علیه وسلم را در دست دارد، این سرزمین را آزاد خواهند کرد و این حدیث پیامبر صلی الله علیه وسلم را محقق خواهند ساخت:

«لَتُقَاتِلُنَّ الْيَهُودَ فَلَتَقْتُلُنَّهُمْ» (مسلم)

ترجمه:  حتماً با یهودیان می‌جنگید، پس حتما آن‌ها را کشته و ( متلاشی می‌سازید).

ای سربازان ارتش‌های مسلمانان!

آیا مشتاق یکی از دو نیکی نیستید؟

‏‏﴿يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ (۱۲) وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ﴾ [صف: 12-13]

ترجمه: (اگر در راه الله سبحانه وتعالی جهاد کنید) گناهان‌تان را می‌بخشايد و شما را به باغ‌های بهشتی داخل مي‌گرداند كه از زير (كاخ‌ها و درختان) آن جوي‌بارها روان است و شما را در منازل و خانه‌هاي خوبي جاي مي‌دهد كه در باغ‌هاي بهشت جاويدان ماندگار، واقع شده‌اند. پيروزي و رستگاري بزرگ همين است.‏ (گذشته از اين نعمت‌ها ) نعمت ديگري داريد كه پيروزي خدادادي و فتح نزديكي است و به مؤمنان مژده بده (به چيزهائي كه قابل توصيف و بيان نيست، و فراتر از آن است كه با الفباي انسان‌ها به انسان‌ها شناساند).‏

ای سربازان ارتش‌های مسلمانان!

برای حمایت از این سرزمین مبارک حرکت کنید، تا بار دیگر این سرزمین مبارک به خانۀ اسلام تبدیل شود. الله  یاور کسانی است که او (وشعائرش) را یاری می‌کنند:

﴿وَ لَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِىٌّ عَزِيزٌ[حج: ۴۰]

ترجمه: و حتماً الله یاری می‌دهد کسانی را که (دین) او را یاری دهند، الله (سبحانه وتعالی) نیرومند و چیره است (و با قدرت نامحدودی که دارد یاران خود را پیروز می‌گرداند و چیزی نمی‌تواند او را درمانده کند و از تحقق وعده‌هایش جلوگیری نماید).

حزب‌التحریر

27 جمادی الأولی سال 1446هـ.ق.

 29 نومبر سال 2024 م.

مترجم: محمد مزمل

ادامه مطلب...

پیام حزب‌التحریر-تانزانیا به ارتش‌های مسلمانان

  • نشر شده در سیاسی

(ترجمه)

حزب‌التحریر-تانزانیا در تاریخ 8 نوامبر 2024م، پس از نماز جمعه، تجمعات اعتراضی متعددی را در مکان‌های مختلف برگزار کرد تا به جنایات وحشیانۀ رژیم یهود اعتراض کرده و ارتش‌های مسلمان به‌ویژه در مصر، اردن، سوریه، ترکیه و عربستان سعودی را به اقدام فوری برای حمایت از مسلمانان غزه فراخواند.

این تجمعات اعتراضی در مناطق مختلفی از تانزانیا مانند زنگبار، موانزا و تانگا برگزار شد و بزرگ‌ترین تجمع در شهر دارالسلام، در بیرون مسجد کوآ بیمتموا در منطقه تاندیل صورت گرفت.

در این تجمع، رسانه‌های متعددی حضور داشتند و نمایندۀ مطبوعاتی حزب‌التحریر-تانزانیا، آقای مسعود مسلم، پیام ویژه‌ای به ارتش‌های سرزمین‌های اسلامی ارسال کرد. وی در بخشی از پیام خود چنین گفت:

ای ارتش‌های سرزمین‌های اسلامی! غزه نابود شد و اکنون لبنان در حال تخریب است. پس تا چه زمانی منتظر می‌مانید تا پیش قدم شده و حمایت نظامی خود را ارائه دهید؟!

بیش از یک سال است که رژیم یهود، با حمایت کامل امریکا و دیگر کشورهای غربی، به ارتکاب جنایات وحشیانه نسل‌کشی و تخریب ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها در غزه ادامه می‌دهد.

این دشمن نه تنها به ارتکاب چنین کشتارهایی در لبنان بسنده نکرده است، بلکه ایران و سوریه را نیز مورد حمله قرار می‌دهد. این چه ذلتی است که تمام امت اسلامی را در بر گرفته و شما هیچ اقدام ملموسی انجام نمی‌دهید؟!

در طول یک سال گذشته، شش سرزمین اسلامی مورد حمله قرار گرفته‌اند؛ فلسطین، لبنان، سوریه، ایران، عراق و یمن، و شما هم‌چنان غافل مانده‌اید.

این مسأله تنها دو جبهه دارد و سومی برای آن نیست: جبهۀ دشمنان اسلام و جبهۀ امت اسلامی. شما با کدام جبهه همراه خواهید شد و در کنار کدام یک خواهید ایستاد؟ آیا رابطۀ شما با امت اسلامی یک رابطۀ ایمانی بر اساس اسلام نیست؟ آیا تصور می‌کنید که دیگر سرزمین‌های اسلامی از حملات دشمنان ما در امان هستند؟ یا حتی گمان می‌کنید خود شما از این حملات در امان خواهید بود؟

گزارش‌ها حاکی از آن است که تعداد شهدای غزه به 43 هزار نفر رسیده است و طبق منابع دیگر این عدد به 200 هزار نفر نزدیک شده است. علاوه بر این، حدود 7 هزار نفر یا تعداد نامعلومی از افراد زیر آوار هستند و بیش از 100 هزار نفر مجروح شده‌اند؛ در حالی‌که بیش از 80 درصد از منازل تخریب شده است.

بازماندگان در غزه در همه جا سرگردان هستند؛ در حالی‌که توسط نظامیان رژیم یهود محاصره شده‌اند و اجازۀ دسترسی به کمک‌ها را ندارند. هیچ غذایی، هیچ آبی و هیچ خدمات پزشکی‌ای وجود ندارد. علاوه بر بمباران مداوم، آن‌ها از گرسنگی نیز می‌میرند. تقریباً تمامی بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی تخریب شده‌اند. آیا این‌ها برادران و خواهران شما نیستند؟!

بیش از 60 مسجد تخریب شده است. بی‌تردید، این یک جنگ آشکار علیه اسلام است.

ای ارتش‌های سرزمین‌های اسلامی! چه افتخاری برای یک مسلمان بزرگ‌تر از پیروزی در میدان جهاد یا دستیابی به مقام شهادت است؟ آیا نمی‌دانید که ترک جهاد در چنین شرایطی از گناهان کبیره است؟

دشمن هم‌چنان تشنۀ ریختن خون مسلمانان است و به تخریب ساختمان‌ها اکتفا نکرده، بلکه به بمباران خیمه‌ها و چادرهای که زنان و کودکان ضعیف و بازمانده به آن پناه برده‌اند نیز ادامه داده است.

ای ارتش‌های سرزمین‌های اسلامی! اگر شما از یاری برادران تان دست بکشید، به نظر شما چه کسی برای کمک برخواهد خاست؟ الله سبحانه وتعالی در قرآن می‌فرماید:

﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ ‌انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَرَضِيتُمْ بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الْآخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ(۳۸) إِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذَاباً أَلِيماً وَيَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّوهُ شَيْئاً وَاللهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ ﴾ [توبة:  38 و 39]

ترجمه: ‏‏اي مؤمنان! چرا هنگامي كه به شما گفته مي‌شود: (براي جهاد) در راه الله حركت كنيد، سستي مي‌كنيد و دل به دنيا مي‌دهيد؟ آيا به زندگي اين جهان به جاي زندگي آن جهان خوشنوديد؟ (و فاني را بر باقي ترجيح مي‌دهيد ؟ آيا سزد كه چنين كنيد؟) تمتّع و كالاي اين جهان در برابر تمتّع و كالاي آن جهان، چيز كمي بيش نيست. ‏اگر براي جهاد بيرون نرويد، الله شما را (در دنيا با استيلاء دشمنان و در آخرت با آتش سوزان) عذاب دردناكي مي‌دهد و ( شما را نابود مي‌كند و) قومي را جايگزينتان مي‌سازد كه جداي از شمايند (و پاسخگوي فرمان الله اند و در اسرع وقت دستور او را اجرا مي‌نمايند. شما بدانيد كه با نافرماني خود تنها به خويشتن زيان مي‌رسانيد) و هيچ زياني به الله نمي‌رسانيد (چرا كه الله بي‌نياز از همگان و داراي قدرت فراوان است) و الله بر هر چيزي توانا است (و از جمله بدون شما هم مي‌تواند اسلام را پيروز گرداند و همچنين شما را از بين ببرد و دستۀ فرمانبرداري را جانشين شما كند).‏

ای ارتش‌های سرزمین‌های اسلامی! از هیچ‌چیز نترسید؛ زیرا تمام امت اسلامی در کنار شما ایستاده است. بدون شک، سربازان و لشکریان الله سبحانه وتعالی از یاری و پیروزی برخوردار خواهند شد و این وعدۀ الهی است که در قرآن چنین آمده است:

﴿وَإِنَّ جُندَنَا لَهُمُ الْغَالِبُونَ﴾ [صافات: 173]

ترجمه: و لشکر ما حتما پیروز می‌شوند.

برگرفته از شمارۀ 522 جریدۀ الرایه

مترجم: محمد مزمل

ادامه مطلب...

ای رئیس‌جمهور ایران، پیش از دعوت به صبر، دوستان و دشمنان چه کسانی‌اند؟!

(ترجمه)

خبر:

رسانه‌های رسمی ایران روز سه‌شنبه گزارش دادند که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، اظهار داشته است که تهران نمی‌تواند امریکا را نادیده بگیرد و باید «با صبر با دشمنان خود تعامل کند» (منبع: الجزیره نت)

پزشکیان یک هفته پس از پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه، در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا گفت: «چه بخواهیم و چه نخواهیم، ناچار خواهیم بود در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با امریکا تعامل داشته باشیم. بنابراین، بهتر است این رابطه را خودمان مدیریت کنیم.» وی افزود: «باید با دوستان خود با سخاوت و با دشمنان خود با صبر برخورد کنیم».

تبصره:

رژیم ایران هر روز ما را با اظهاراتی مواجه می‌سازد که در بهترین حالت می‌توان آن‌ها را توخالی و فاقد عمق دانست؛ چرا که در این اظهارات، هیچ محتوای عملی و قابل ارزیابی دیده نمی‌شود. در این سخنان از دو صفت پسندیده و اخلاقی، یعنی سخاوت و صبر، سخن به میان آمده که در موارد بسیاری ارزشمند هستند. اما مسألۀ اصلی در اینجاست که این صفات را بسیاری ادعا می‌کنند، نه فقط رئیس‌جمهور ایران. نکته کلیدی، تعیین دوستان و دشمنان است. دوستان ایران چه کسانی‌اند؟ دشمنان آن چه کسانی‌اند؟ معیار دوستی و دشمنی نزد رژیم ایران چیست؟ یا این‌که این اظهارات، همانند بسیاری از اظهارات قبلی، صرفاً بی‌پایه و توخالی هستند؟

اسلام معیارهای دوستی و دشمنی را مشخص کرده است. الله سبحانه وتعالی در بیانی مختصر و حکیمانه می‌فرماید:

﴿الْأَخِلَّاءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِينَ [بقره: 183]

ترجمه: ‏دوستان صمیمی  در آن روز (قیامت) دشمنان يكديگر خواهند شد؛ مگر پرهيزگاران و متقیان.‏

خُلّة به معنای دوستی صمیمی است؛ بنابراین، هر دوستیی که بر پایه تقوا نباشد، در روز قیامت به دشمنی تبدیل خواهد شد. حال، آیا رژیم ایران تقوا را معیار دوستی‌ها و دشمنی‌های خود قرار داده است؟

تقوا یعنی این‌که مسلمان در همۀ اعمالش رضای الله سبحانه وتعالی را جستجو کند و احکام شرعی را معیار تمامی رفتارهای خود قرار دهد. آیا رژیم ایران با مسلمانان به‌گونه‌ای رفتار کرده که گویی آن‌ها جزئی از رعایای دولت اسلامی‌اند؟ آیا با یهودیان و کفار به‌عنوان دشمن برخورد کرده و اقدامات شرعی‌ را که الله سبحانه وتعالی فرمان داده است، در مورد آن‌ها به‌کار بسته است؟ یا این‌که دوستان خود را به دست دشمنان سپرده تا آن‌ها را بکشند و خود هیچ اقدامی نکرده است؟ بلکه حتی جرأت کرده است مسلمانان را در عراق و سوریه و جاهای دیگر به قتل برساند؟ یا این‌که با دشمنان امت اسلامی هم‌دست شده و آن‌ها را در بسیاری از موارد بر مسلمانان مسلط کرده است؟!

خلاصه این‌که مسلمانان باید این رژیم‌های دست‌نشانده را ریشه‌کن کنند و دولتی را که الله سبحانه وتعالی فرمان برپایی آن را داده است، یعنی خلافت ثانی بر منهج نبوت، تأسیس نمایند.

برگرفته از شمارۀ 523 جریدۀ الرایه

مترجم: محمد مزمل

ادامه مطلب...

ناامیدی مسلمانان آمریکا از ترامپ: خیانت به وعده‌ها و پشت کردن به حامیان!

(ترجمه)

خبر:

خبرگزاری رویترز گزارش داد، رهبران مسلمان آمریکایی که در اعتراض به حمایت‌های دولت جو بایدن از رژیم یهود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به دونالد ترامپ رأی دادند، می‌گویند مشاهده گزینه‌های طرفدار صهیونیست‌ها که از سوی این رئیس جمهور منتخب ایالات متحده برای سمت‌های کابینه معرفی شده‌اند، آن‌ها را از این رأی خود پشیمان و از ترامپ مایوس کرده است. (منبع: رویترز، ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴، با اندکی تصرف)

تبصره:

رهبران مسلمان اهل آمریکا که در انتخابات ۲۰۲۴ از دونالد ترامپ حمایت کردند، حالا احساس پشیمانی می‌کنند، از تصمیم خود ناراضی هستند و بار دیگر خود را گرفتار پشیمانی می‌بینند. بسیاری معتقدند که حمایت آن‌ها نوعی اعتراض به واکنش ناکافی دولت بایدن نسبت به فجایع نسل‌کشی بود؛ به این امید که تعادل سیاسی را به نفع دغدغه‌های اسلامی تغییر دهند. با این حال، پیشنهادهای ترامپ در سمت‌های کابینه‌ امیدهای آنان را نقش بر آب کرده و شوک بزرگی بر آنان وارد  شده است.

یکی از مسائل نگران‌کننده، نامزدی مارکو روبیو برای وزارت خارجه، بیت هیگسیت برای وزارت دفاع، مایک هاكابی به‌عنوان سفیر آمریکا در رژیم یهود و الیزاستیفانیک به‌عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد بود. هر یک از این افراد سوابق حمایتی قوی از اشغالگری دارند که این موضع به شدت با ارزش‌ها و آرمان‌های جامعه مسلمان در تضاد است. حمایت از ترامپ تأثیری در تغییر سیاست‌های آمریکا نسبت به کشورهای اسلامی نداشت. انتصابات اخیر او نشان می‌دهد که دولتش بیشتر با منافع صهیونیستی هم‌سو است؛ همان چیزی‌که بسیاری از آن نگران بودند.

رهبران مسلمانان آمریکا از ناامیدی خود خبر داده و ترامپ را به خیانت به وعده‌های انتخاباتی‌اش متهم کرده‌اند. این رفتار حس تحقیر را در میان کسانی که فکر می‌کردند مشارکت‌شان در انتخابات تغییری در سیاست‌ها ایجاد خواهد کرد، تقویت کرده است. این وضعیت تذکر واضحی برای مسلمانان است که آنان باید برای بازگرداندن زندگی اسلامی در راه درستی قدم بردارند. فعالیت سیاسی اسلامی باید همواره بر اساس امر به معروف، نهی از منکر و پایبندی به عقیده اسلامی باشد. مشارکت در نظام‌هایی که برخلاف احکام الله سبحانه وتعالی قانون‌گذاری می‌کنند، نه تنها حرام است؛ بلکه در تحقق عدالت برای امت اسلامی نیز تأثیری ندارد.

به مسلمانان یادآور می‌شویم که تغییر واقعی از کنار گذاشتن اصول برای دست‌یابی به منافع زودگذر حاصل نمی‌شود؛ بلکه از پایبندی استوار به احکام اسلام به دست می‌آید. الله متعال در قرآن هشدار داده است:

﴿يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا لَا تَتَّخِذُوا ٱلْيَهُودَ وَٱلنَّصَـٰرَىٰٓ أَوْلِيَآءَ  بَعْضُهُمْ أَوْلِيَآءُ بَعْضٍ  وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُۥ مِنْهُمْ  إِنَّ ٱللَّهَ لَا يَهْدِى ٱلْقَوْمَ ٱلظَّـٰلِمِينَ﴾ [مائده: ۵۵]

ترجمه: ای اهل ایمان! یهود و نصاری را سرپرستان و دوستان خود مگیرید، آنان سرپرستان و دوستان یکدیگرند [و تنها به روابط میان خود وفا دارند] و هر کس از شما، یهود و نصاری را سرپرست و دوست خود گیرد از زمره آنان است؛ بی‌تردید الله گروه ستمکار را هدایت نمی کند.

نویسنده: هيثم بن ثبيت

نمایندهٔ مطبوعاتی حزب‌التحریر_آمریکا

مترجم: عبدالرحمن مستنصر

ادامه مطلب...

از فاجعه انسانی در غزه تا تعطیلی نانوایی‌ها

 (ترجمه)

خبر:

در روز چهارشنبه، سازمان ملل خواستار اقداماتی برای کاهش بحران انسانی در نوار غزه شد؛ در حالی‌که هشدارهایی درباره توقف فعالیت اکثر نانوایی‌هایی که با حمایت شرکای انسانی NGOs (سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، منطقه‌ای یا محلی که در زمینه کمک‌های بشردوستانه فعالیت می‌کنند) اداره می‌شوند، به گوش می‌رسد.  باربارا ودوورد، نماینده بریتانیا در شورای امنیت از رژیم صهیونیستی خواست تا به قوانین بین‌المللی حقوق بشر احترام بگذارد و برای کاهش بحران انسانی در غزه اقدامات فوری انجام دهد.  او ابراز تأسف کرد که شورای امنیت تاکنون نتوانسته است درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای آتش‌بس فوری و بدون شرط در غزه به توافق برسد. وی هم‌چنین تأکید کرد کمک‌های موجود برای غیرنظامیان به هیچ‌وجه کافی نیست و نمی‌تواند از شدت فاجعه‌ای که در غزه در حال رخ دادن است، بکاهد.  (منبع: الجزیره نت، 21/11/2024)

تبصره:

وضعیت انسانی و معیشتی مردم فلسطین به‌طور فزاینده‌ای وخیم‌تر می‌شود. بخش بزرگی از نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و مردم آن بارها آواره شده‌اند. محاصره، گرسنگی، بمباران و تخریب هم‌چنان ادامه دارد؛ در حالی‌که حکام مصر، اردن و دیگر سرزمین‌های اسلامی نه تنها در این محاصره ظالمانه شریک هستند، بلکه با حمایت از رژیم اشغالگر، به خیانت به مردم فلسطین دامن می‌زنند.

تنها راه نجات امت اسلامی این است که اراده و تصمیم خود را بازپس گیرد، از سلطه طاغوت‌ها و مزدوران‌شان رهایی یابد و دولت خلافت را برپا کند؛ خلافتی‌که سرزمین‌های اسلامی را متحد سازد و شریعت الله سبحانه وتعالی را اجرا کند. این امت باید بر خلیفه‌ای بیعت کند چنانچه رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده‌اند:

«الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ»

ترجمه: خلیفه همچون سپری است که در عقب آن می‌جنگید و به او پناه می‌برید.

در چنین شرایطی، یهود جایی در میان مسلمانان نخواهد داشت و دشمنان مسلمانان در غرب نیز توانایی دفاع از یهود را نخواهند داشت. هم‌چنین، دیگر نمی‌توانند از مسلمانان سوءاستفاده کنند یا ثروت‌های آنان را به غارت ببرند.

نویسنده: المنتصر بالله الحمصي

مترجم: حسن سلحشور

ادامه مطلب...

آیا جهان در آستانۀ جنگ جهانی سوم قرار دارد؟

(ترجمه)

خبر:

اوکراین اخیراً با استفاده از موشک‌های آمریکایی و بریتانیایی با اجازۀ  این کشورها حملاتی را به داخل خاک روسیه انجام داد. روسیه نیز در واکنش به آن با موشک‌های پیشرفته فوق صدا که قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را دارند به اوکراین حمله کرد و کشورهای حامی اوکراین را نیز تهدید به حمله کرد. در همین راستا، ناتو برای بررسی تشدید تنش‌های روسیه و خطر وقوع جنگ هسته‌ای ویرانگر، تمام اعضای خود را به یک نشست اضطراری دعوت کرد.

تبصره:

دنیای امروزی که تحت سلطه نظام سرمایه‌داری قرار دارد، جنگ‌ها، بحران‌ها و ویرانی‌ها روزبه‌روز افزایش می‌یابد و انسان‌ها به عقب‌ماندگی تاریکی سوق داده می‌شوند که آرامش و ثبات را از آنان سلب می‌کند. چنانچه جهان امروزی در  آستانۀ جنگ جهانی سوم قرار گرفته است که آن را به ویرانی خواهد کشید؛ زیرا شاهد شکاف‌های سیاسی بین‌المللی، رقابت‌های اقتصادی و جنگ‌هایی هستیم که هر روز در حال افزایش هستند؛ به ویژه در اوکراین که به میدان جنگ آمریکا و اروپا با روسیه و حامیان آن از چین و کره شمالی تبدیل شده است. در همین حال، حملات یهودیان بر غزه و لبنان، تنش‌های خاورمیانه و آشفتگی در سرزمین‌های اسلامی مانند سودان، لیبی، یمن، عراق و سوریه ادامه دارد. افزون بر این، گرانی سرسام‌آور، بحران‌های اجتماعی و شیوع بیماری‌ها، اوضاع را پیچیده‌تر و وخیم‌تر کرده است.

پیش از آن‌که این آشفتگی جهانی اوضاع را بدتر کند و به نابودی بشریت منجر گردد، باید راه‌حل‌ اساسی پیدا شود. تنها راه‌حل این است که مبدأ اسلام را با احیای نظام اسلامی و برپایی خلافت بر منهج نبوت جایگزین نظام سرمایه‌داری نماییم تا دولت اسلامی با تطبیق کامل اسلام جایگاه انسان را ارتقا دهد و امنیت و آرامش را به آن بازگرداند. شرایط کنونی یادآور وضعیت جهان پیش از ظهور اسلام است؛ زمانی‌که جنگ‌ها و آشفتگی‌ها میان امپراتوری‌های روم و فارس و آشوب در خاورمیانه وجود داشت، اسلام توانست بشریت را از بندگی انسان‌ها به بندگی پروردگار انسان‌ها رهنمون کند. پس آیا تاریخ دوباره به همین شکل تکرار خواهد شد؟

امیدواریم الله سبحانه وتعالی ما را یاری دهد تا مبدأ اسلام را سرزمین به سرزمین حاکم سازیم تا امنیت، آرامش و صلح را برای همگان به ارمغان آوریم! این هدفی است که شایسته تلاش و همت انسان‌هاست.

نویسنده: الشيخ د. محمد إبراهيم

مترجم: طاها خالدی

22جمادی الاول 1446ه.ق.

24 نوامبر 2024م.

ادامه مطلب...

مردم فلسطین منتظر حکم محکمه کیفری نیستند؛ چشم‌انتظار ارتش‌های مسلمانان‌اند

(ترجمه)

خبر:

محکمۀ کیفری بین‌المللی (ICC) اخیراً حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین این کیان را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی همانند استفاده از گرسنگی به عنوان یک روش جنگی و جنایات علیه بشریت از قبیل قتل، آزار و اذیت وغیره و اقدامات غیرانسانی در طول جنگ را صادر کرده اند. این حکم مربوط به اقدامات آن‌ها از اکتبر ۲۰۲۳ تا می ۲۰۲۴ است که باعث مرگ غیرنظامیان از جمله کودکان به دلیل سوءتغذیه و کم‌آبی شده است.

این دادگاه هم‌چنین تأکید کرد که اعتراض اسرائیل به عدم صلاحیت این نهاد رد شده و ICC صلاحیت بررسی جنایات در سرزمین‌های فلسطینی را دارد. این تصمیم به بازگرداندن اعتماد به عدالت بین‌المللی و حمایت از حقوق قربانیان کمک می‌کند.

تبصره:

بیش از چهارده ماه از مرگ، کشتار، سوزاندن، آوارگی و ویرانی می‌گذرد، تا این‌که دادگاه کیفری بین‌المللی حکمی برای بازداشت جنایت‌کاران جنگی غزه صادر می‌کند! آیا واقعاً یک دادگاه بین‌المللی که تخصص آن رسیدگی به جرایم جنگی است برای صدور چنین حکمی نیاز به این همه زمان دارد؟ بسیاری از اخبار از همدستی برخی مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین در این جنگ خبر می‌دهند؛ افرادی که منتظر فرصتی هستند تا کنترل غزه را به دست بگیرند. ای تشکیلات عباس، این چه نوع استقبال و حمایتی است؟!

مسلمانان آن‌قدر آگاه هستند که منتظر صدور حکمی از دادگاهی وابسته به کفار، که خود بنیان‌گذار رژیم صهیونیستی بوده‌اند، نباشند. پس ای کسانی‌که این حکم را ستایش می‌کنید، از خواب غفلت بیدار شوید! فلسطین متعلق به شما نیست که تصمیم به حمایت یا عدم حمایت از آن بگیرید؛ زیرا شما چیزی جز بردگان یهود نیستید.

مردم فلسطین در انتظار لشکرهایی هستند که پرچم «لا إله إلا الله، محمد رسول الله» را به اهتزاز بیاورند. آن‌ها همان چیزی را می‌خواهند که تمام مسلمانان جهان آرزویش را دارند؛ رهایی از سلطه حکامی که آنان را به ذلت و خواری کشانده‌اند. آن‌ها چشم‌انتظار رهبرانی هستند که هم‌چون ابوعبیده بن جراح و عمر بن خطاب، قدس را فتح کردند؛ مانند صلاح‌الدین ایوبی، که آن را از صلیبی‌ها آزاد کرد و محمد فاتح، که قسطنطنیه را فتح نمود.

نویسنده: محمد سلیم_سرزمین مبارک فلسطین

مترجم: حسین سلحشور

ادامه مطلب...
Subscribe to this RSS feed

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه