دوشنبه, ۲۰ رجب ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۵/۰۱/۲۰م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :11 شعبان 1440
تاریخ میلادی : جمعه، 17 می 2019م

شماره صدور:HTY - ۱۴۴۰/ ۱۵

دفتر مطبوعاتی
ولایه یمن

اعلامیه مطبوعاتی

انگلیس با به رسمیت شناختن و حمایت از تشکیل و برگزاری پارلمان یمنی در شهر سیئون، ضربه‌ی محکم سیاسی را به حوثی‌ها وارد نمود

(ترجمه)

انگلیس با ابراز خرسندی از برگزاری و تشکیل پارلمان یمنی در شهر سیئون، تقریباً پس از چهار سال تعلیق بنابر دلایل جنگ و کنترول حوثی‌ها در شهر صنعا استقبال نموده و اظهار داشت که انتخاب سخنگوی پارلمان و معاونین‌اش یک امر مهم و یک قدم مثبت تلقی می‌شود. میشل آرون، سفیر انگلیس در یمن تأکید وزرید که برگزاری پارلمان در شهر سیئون پس از چندین سال تعلیق یک موفقیت بزرگ به شمار می‌رود. ‏طبق گزارش شرق میانه(Middle East)، میشل آرون اظهار نمود: «پارلمان مهم‌ترین بخش قانون‌اساسی کشور محسوب می‌شود و من فکر می‌کنم نشست آنان بسیار مهم تلقی می‌شود؛ زیرا اجماعاً بر تعیین سلطان البرکانی من‌حیث رییس جمهور همراه با معاونین‌اش توافق کردند؛ این یک اقدام مثبت است.» محمد عبدالسلام، سخنگو و رییس هیئت مذاکره‌کننده‌ی گروه حوثی‌ها به نحوی پاسخ‌گونه در تویت‌اش نوشت که: «چقدر کارکرد‌های فرستاده‌ی ملل‌متحد من‌حیث یک میانجی بی‌طرف باقی مانده؛ حالآن‌که طوری معلوم می‌شود که او آجندای کشور خود را تحت نام ملل‌متحد تطبیق خواهد کرد.»

فرستادۀ ویژۀ سازمان ملل برای یمن در یک نامه تهنیت و تبریکات خاص خود را به رییس جمهور هادی و اعضای پارلمان، که در نشست پارلمانی در شرق کشور در شهر سیئون اشراک ورزیده بودند، عرض نمود. این امر قهر حوثی‌ها را برانگیخت و فرستاده‌ی ویژه را متهم به اجرای برنامه‌های کشورش در خاک یمن به وسیله‌ی سازمان ملل کردند. هم‌چنین، موضع‌گیری امریکا در حمایت از تشکیل پارلمان یمن علنی شد؛ طوری‌که مورگان اورتگس سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی امریکا، در یک روزنامه‌ای که دیروز به نشر رسید، چنین گفت: «امریکا به اعضای پارلمان یمنی‌ها، که برای اولین ‌بار پس از سال ۲۰۱۴م باهم اجماع کردند، تبریک و تهنیت عرض می‌دارد. از نقطه نظر ما برگزاری پارلمان یمنی یک قدم مهم در راستای قانونی شدن دولت مشروع دموکراتیک یمنی‌ است.» مادامی‌که خانم مورگان پیشتبانی مکمل ریاست امریکا را برای اعضای پارلمان یمنی ابراز می‌نمود، او در خلال سخنانش مطرح نمود: «تشکیل پارلمان یک قدم مهمی‌ست که توسط حکومت یمنی برداشته شده تا قانون اساسی مشروع دولت را تقویت بخشد و پیشرفت را در پیاده‌سازی نتایج کنفرانس گفت‌وگوی‌های ملی دوباره احیاء کند و به‌طور مسالمت‌آمیز قدرت سیاسی پیش‌بینی شده را توسط کوشش‌های "شورای تعاونی خلیج(GCC)" انتقال دهند.»

انگلیس آخرین ورقه‌ی سیاسی را که حوثی‌ها به آن متکی بودند، از بین برد و نیز انتخابات تکمیلی را برای کرسی‌های خالی در همان روزی‌که مجلس پارلمان در شهر سیئون تشکیل شد، به‌راه انداخت. بناءً حوثی‌ها به این نتیجه رسیدند که انگلیس اولین دشمن آنان است و فرستاده‌ی سازمان ملل را متهم به غیربی‌طرف بودن و اجرای آجندای کشورش کردند‌. ‏انگلیس از فرصت طلایی پالسی ریاست ترامپ در جهت مهار ساختن نقش ایران در منطقه استفاده‌ی اعظمی نموده و با قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب ایران در فهرست نیروهای تروریستی به عربستان سعودی نقش بارزی را در منطقه مهیاء می‌سازد؛ به خصوص برای یمن. بدین معنی‌که ایران را سرکوب می‌کنند تا فشار‌های لازم را بالای حوثی‌ها وارد کند تا طبق برنامه‌های امریکا در منطقه عمل نمایند. ‏هرچند امریکا خواهان دخیل شدن حوثی‌ها در حکومت یمن است؛ مگر این امر تنها در پرتو قبول کردن حوثی‌ها اتفاق می‌افتد؛ زیرا عربستان سعودی می‌خواهد به سوابق یمنی نفوذ پیدا کند.

بنابر این، علی‌الرغم این‌که امریکا مانع غلامان انگلیسیی مانند "هادی و امارات متحده‌ی عرب" از وارد نمودن ضربه‌ی مرگبار به حوثی‌ها می‌شود و شهر الحديده و صنعاء را خط قرمز نبرد دانسته و هرگاه در شرایط سخت قرار بگیرند، آنان را نجات می‌دهند،  ‏این اعمال امریکا به این معنی نیست که به قدرت سیاسی حوثی‌ها در یمن مشروعیت بخشد و یا یک گروه نظامی، ‌که همواره برای غلامان حلقه‌به‌گوش‌شان در عربستان سعودی تهدید محسوب شود؛ بلکه امریکا آنان را به عنوان گنج و ابزار انعطاف‌پذیر مورد توجه دارد تا آجندای خود را در منطقه توسط پول و نوکران‌اش به دست بیاورد. ‏

بنابر این، به رسمیت شناختن امریکا از پارلمان یمنی تحت مشروعیت رییس جمهور هادی به نفع عربستان سعودی بوده و با این کار امریکا جنگ خود را تحت نام ریاست هادی مشروع می‌بخشد. این چیزی‌ست که موقعیت امریکا و انگلیس را در این شرایط تاحدودی ثابت‌قدم نگه‌ می‌دارد. مگر این "جنگ انگلیسی-امریکایی(Anti-American conflict)" که مخفیانه در جریان است، هرگاه انگلیس و غلامان‌اش به راه‌حل نظام رجوع کنند و بعداً امریکا در مقابل‌اش تحت شعار راه‌حل بشردوستانه(حقوق بشر) در یمن قرار گیرد، آن‌گاه‌ست که راز پشت پرده‌ی سیاست انگلیسی-امریکایی به عموم برملا می‌شود. 

امریکا واقعاً خواهان خاتمه‌ی جنگ در یمن است؛ زیرا غلامان سعودی‌اش را براشفته و خسته ساخته، حالآن‌که نوکران حوثی‌اش از توافق‌نامۀ يستغلون به خوبی بهره می‌گیرند تا صدای‌شان را برای این‌که سهم بزرگی را در راه‌حل سیاسی پیش‌بینی شده به دست بیاورند و از سوی دیگر، انگلیس در تهدید راه‌حل نظامی از یمن بهره‌برداری می‌کند. ‏این باعث شد که سازمان ملل پس از یک انتظار ۴ ماهه‌‌ی توافقنانه‌ی يستغلون، حوثی‌ها را بخاطر تأخیر و جلوگیری از همان توافقنامه ملامت کند؛ زیرا توافقنامه‌ی مذکور برنامه‌ی استقراریافته‌ی دولت را در چند روز آینده در مراحل ابتدائی آن اجراء می‌کند؛ طوری‌که اخیراً همین موضوع توسط مارتین گریفیتس، فرستاده‌ی سازمان ملل برای یمن بیان شد. 

ای اهل یمن... ای اهل ایمان و حکمت! جنگ انگیسی-امریکایی سرزمین شما را تضعیف نموده، فرزندان شما را به قتل رسانیده است، هتک حرمت به کرامت شما کرده و فقر و تهی‌دستی را برای شما تحمیل نموده است. بناءً تا چه زمانی مانند مرده‌گان خفته در قبر خاموشی اختیار می‌کنید، تکیه بر سازمان ملل استعمارگر می‌زنید تا مشکلات شما را حل کند و آتش استعمارشان را شعله‌ور می‌کنید؟  ‏یگانه راه‌حل برای مشکلات شما اینست که برای تحکیم قانون رب و پروردگار‌تان توسط برپایی مجدد خلافت راشده‌ی ثانی بر منهج فعالیت کنید؛ زیرا باعث عزت و کامیابی شما در دنیا و آخرت می‌گردد. 

دفتر مطبوعاتی حزب التحریر ولایه یمن

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه