- مطابق
نگرانی امریکا در مورد سیاست افغانستان
اظهارات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در امور افغانستان این را می رساند که وی در مورد جنگ افغانستان دلسردی خود را ابراز کرده و خواهان تغییر سیاست جنگی امریکا در این خصوص است. به نقل از شبکه خبری "ان بی سی": «دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا نسبت به مشاورین خود که مسؤولیت جنگ استراتیژیک امریکا در افغانستان را به عهده دارند، آشفته بوده و اخیراً پیشنهاد اخراج فرمانده ارشد نظامی امریکا را در نشستی در کاخ سفید که منجر به تیره گی انجامید، صادر کرد.»
در نشستی که در ۱۹ ماه جولای برگزار گردیده بود، دونالد ترامپ تبدیلی جنرال نیکلسون را چندین بار پیشنهاد کرد. نیکلسون فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان می باشد، زیرا نیکلسون در جنگ افغانستان پیروز نبوده و بنابر قول برخی از مسؤولین بلندپایه امریکایی، این فرمانده امریکایی هدف امریکا را در افغانستان بر آورده نکرده است. پنتاگون اما به دنبال تداوم حضور خود در افغانستان است.
به گفته برخی از مقامات، ترامپ بیش از دو ساعت را روی این موضوع بحث و گفتگو داشته و از همپیمانان ناتو درین راستا شکایت داشته است. این واقعیت است که مبارزه امریکا در افغانستان از بهر سیطره بر ثروت های معدنی افغانستان است، از این رو جنرال بلندپایه امریکا از طرح رئیس جمهور امریکا در مورد اخراج نیروهایش از افغانستان شکایت دارد.
مسأله افغانستان به یک نقطه درگیر بین ترامپ و مشاور امنتی ملی "مک ماستر" مبدل گردیده است، به گفته یک منبع ناشناس که از ویب سایت "دیلی کولر" نقل قول گردیده است : «هر تصمیمی که رئیس جمهور امریکا به هدف انجام آن می گیرد، مک ماستر در مخالفت آن قرار می گیرد.» هم چنان با توجه به نقل قول از یک مقام ارشد سابق که در مصاحبه اش گفت: «ترامپ خواهان اخراج نیروهای امریکایی از افغانستان و سوریه می باشد، اما مک ماستر می خواهد جنگ بیشتر در این دو کشور تشدید یابد، به همین ترتیب ترامپ خواهان تعامل در قضیه چین است، اما مشاور امنیت ملی وی عدم خواستار این تعامل می باشد.»
هم چنان ترامپ خواهان تعامل در قضیه صلح است، مگر مشاورش چنین نظری را ندارد. چنان چه می دانید در نشستی در مورد خلاصی امریکا در قضیه ایران بحث و تبادل نظر صورت گرفت، اما مک ماستر نخواست که امریکا از قضیه ایران خلاصی یابد، وی در برابر چشمان ما شگفت زده شده است، فقط شگفت زده.
در واقع، ما شاهد مبارزه بین طرفداران ترامپ و مؤسسات امنیتی پیرامون این سیاست های مختلف هستیم. افغانستان اما به ویژه به یک نقطه مشاجره به دلیل شواهد گسترده ای که در مورد ناکامی امریکاست مبدل گردیده است. رژیم کابل اما مورد حمایت امریکا، بالای نصف دولت با این همه بزرگی که افغانستان دارد سیطره و کنترول داشته و اکثراً مجاهدین در برابر نظام افغانستان در جبهات جنگ به پیشرفت هایی نایل می شوند.
افغانستان از نقطه نظر حیاتی و استراتیژیک بودن اش به امریکا نقش بسیار مهمی را بازی می کند، چنان چه این دولت مرتفع بین جنوب، وسط و غرب آسیا قرار دارد، تا جایی که پایگاهای مناسبی برای تهدید و سیطره بر کشورهای دیگر درین مناطق وسیع و مهم دیده می شود، بنابر این روسیه و چین در شمال این کشور قرار دارند، اما در عقب افغانستان تنها امریکا است که در حال بر آورده ساختن اهدافش در این کشور می جنگد، ولی مسلمانان مخلص افغانستان به حاکمیت کفار هرگز راضی نشده و نخواهند شد.
نویسنده: عثمان طه