- مطابق
سوریه پس از اسد؛ آغاز فصل جدید در تاریخ امت اسلامی!
(ترجمه)
یکی از روزهای بزرگ تاریخ و فتح عظیمی که الله سبحانه وتعالی نصیب مجاهدان و آزادگان در انقلاب مبارک شام کرد، با سقوط طاغوت شام، بشار اسد، در بامداد هشتم دسامبر 2024م، روح تازهای نه تنها به مردم سوریه بلکه به کل امت اسلامی دمید. این تاریخ بهعنوان نقطه عطفی در تاریخ ثبت شد و دستاورد بزرگی بود که مسلمانان در مسیر پیروزیهای پیدرپی بر دشمنان اسلام به دست آوردند. این دستاورد با پایان دادن به حکومت طایفهگرایانه خاندان اسد بر سوریه، پس از شصت سال ظلم و استبداد، رقم خورد. حکومتی که در این دورۀ سیاه تاریخ امت اسلامی، مسلمانان را با ظلم و شکنجه بیامان تحت سلطه داشت و ابزار دست کافران استعمارگر بود.
جنایات رژیم اسد در زندان صیدنایا شاهدی از وحشیگری و جرم علیه مسلمانان است که در تاریخ بینظیر است. این جنایات با حمایت شیاطین تهران و مسکو صورت گرفت، به امید آنکه نقش مسلمانان را در سرزمین خودشان محدود کنند. آنها صدها هزار نفر را کشتند و میلیونها نفر را به دورترین نقاط جهان آواره کردند. هدف شان تخلیۀ شام از ساکنان اصلی آن و تغییر ترکیب جمعیتی بهمنظور اجرای نقشههای تجزیه و تبدیل مسلمانان به یکی از طوایف بود. اما این آرزوهای شوم با یاری و قدرت الله سبحانه وتعالی با شکست مواجه شد. مجاهدان توانستند طی چند روز معادله را تغییر دهند؛ از تلاش برای عادیسازی روابط با این نظام جنایتکار و باز کردن گذرگاهها، به گشودن میدانهای نبرد. این تغییرات منجر به فروپاشی ارکان رژیم جنایتکار شد و سرانجام سرکردۀ آن مجبور به فرار شد و مدیریتی جدید بهجای آن مستقر شد که تحت کنترل جولانی قرار دارد.
مردم مقاوم شام نقش بزرگی در این پیروزی عظیم و سرنگونی طاغوت داشتند، فارغ از شرایط بینالمللی، انگیزهها و نتایج. حرکت نظامی و مردمی گستردۀ مردم شام و همبستگی آنان با مجاهدان فصایل نقش بزرگی در این آزادسازی گسترده داشت. سرعت چشمگیر این تحولات، نظام جنایتکار و ارتش و دستگاههای امنیتی آن را که زندگی مردم را تحت نظر داشتند و سوریه را به زندانی بزرگ برای تحقیر، فقیرسازی و گرسنگی تبدیل کرده بودند، به زانو درآورد.
اما صحنۀ سیاسی کنونی سوریه، همانطور که همه دنبال میکنند، شاهد رفتوآمدهای هیئتهای اروپایی و امریکایی است. از جمله، هیئت باربارالیف، معاون وزیر امور خارجۀ امریکا که اخیراً به دمشق سفر کرد و با مدیریت مرحلۀ کنونی دیدار کرد. البته همه این تحرکات یک هدف مشترک دارند: تلاش برای مهار نتایج انقلاب و بررسی امکان ترتیب شکلی از حکومت آینده که نظامی سکولار باشد و منافع نظام بینالمللی را تأمین کند. هدف اینست که مردم شام را بار دیگر پس از شکستن زنجیرها به بند بکشند. این اقدامات با وعدههای متعدد برای بهبود شرایط کشور و بازسازی همراه است و تبلیغات رسانهای گستردهای برای پنهان کردن آنچه پشت پرده در حال برنامهریزی است، انجام میشود؛ برنامههایی که از اجرای احکام الله سبحانه وتعالی و اهداف حقیقی انقلاب فاصله دارند.
این صحنۀ پیچیده که عنوان اصلی آن فشار بر رهبران مدیریت این مرحله در سوریه است، به چندین وعده و تصمیم منجر شده که بیشتر در راستای منافع امریکا بوده است، در حالی که در بسیاری از پروندهها به زیان انقلاب و مردم شام تمام شده است، علیرغم پیچیدگیهای فراوان.
در این میان، کشورهای عربی بهدلیل هراس از پیامدهای انقلاب، از صحنه عقبنشینی کردهاند، زیرا دانسته اند که انقلاب سوریه پیامدهای بزرگی برای منطقه به همراه خواهد داشت. اگرچه رهبران مدیریت این مرحله در سوریه به آنها و رژیم یهود اطمینان دادهاند که انقلاب به کشورهای شان منتقل نخواهد شد و صادر نمیشود، اما این موضوع در حیطۀ تصمیم هیچکسی نیست و خواه و ناخواه، پیامدهای انقلاب در منطقه گسترش خواهد یافت.
سوریه پس از اسد، در دو راهی تاریخی قرار دارد: یا نظامی سکولار که منافع استعمارگران را تأمین کند، یا نظامی اسلامی که آزادی، عزت و کرامت را به مردم بازگرداند و دست بیگانگان را از سرزمین شام کوتاه کند. این امر به دست انقلابیون صادق با ادامۀ مبارزه و بازسازی وطن پس از جنگ، که کاری بس دشوار است، تحقق مییابد. این در حالی است که توطئههای بزرگی برای منحرف کردن مردم شام از بازسازی حقیقی و مطابق با رضایت الله سبحانه وتعالی و با اجرای شریعت او و برپایی دولت اسلامی، نه بر پایه افکار منحط ملیگرایانه، قومی و رژیمهای سکولار، در جریان است؛ رژیمهایی که فقط فلاکت را برای مردم شام بازمیگرداند.
حضور عناصر باقیمانده از حزب بعث در میدان امویها نشاندهندۀ دخالتهای خارجی است که بهسادگی اجازه نمیدهند امور پیش برود، همانطور که برخی تصور میکنند. آنچه توسط نیروهای امنیتی مدیریت این مرحله در حلب انجام شد، از جمله جسارت به بازداشت بانوانی که پس از تظاهرات در میدان سعدالله جابری خواهان اجرای شریعت الله سبحانه وتعالی و آزادی پسران و همسران شان بودند، که بیش از یک سال و نیم در زندانهای ادلب زندانی هستند، نشانهای جدی از گرایشها و سیاستهای مدیریت این مرحله است. این اقدامات، نوعی ارائۀ مدارک به کشورهایی است که علیه انقلاب شام توطئه کردهاند.
چالشهای پیش روی انقلاب بسیار بزرگ است، بهویژه که حامیان این افراد در تجربیات گذشته در مصر و تونس و دیگر کشورها موفق به هدایت ضدانقلاب شدهاند. این امر در شرایط سردرگمی مدیریت این مرحله برای اتخاذ تصمیماتی که رضایت پایگاه مردمی انقلابی را جلب نمیکند و بهجای آن تلاش برای راضی کردن دولتها به بهانه خنثی کردن دشمنان است، نگرانیآور است. در اینجا باید توصیه کنیم که به مردم، که صاحب واقعی قدرت است، تکیه کنند و با فشارها مقابله کنند، چرا که این نبرد نسبی است. هرگونه پاسخ به خواستههای خارجی، کاهش حمایت داخلی را بههمراه دارد و مردم ما به خطرات این مرحله آگاه هستند و با تمام توان برای تحقق اهداف انقلاب تلاش میکنند. آنان باید متحدانه در بازسازی و مقابله با چالشهای این مرحله اقدام کنند، اما نه به بهای اصول انقلاب که نخستین آن، سرنگونی رژیم جنایتکار است. دو اصل دیگر نیز باقی مانده است: قطع دخالت کشورهای توطئهگر و خروج از نفوذ آنان و برپایی حکم الله سبحانه وتعالی که مردم شام آرزویش را دارند. اگر این اهداف در برنامههای مدیریت این مرحله قرار گیرد و با همکاری پایگاه مردمی عملی شود، موفقیت و پیروزی قطعی خواهد بود. اما اگر این مسیر در جهت همراهی با دولتهای خارجی و به بهای انقلاب باشد، در زمان مواجهه با خطرات آینده، دیگر هیچکس یارای کمک به آنان را نخواهد داشت، چرا که این دولتها پس از جمعآوری امتیازات، بر آنان چیره خواهند شد.
مرحلهای جدید با امید به آیندهای روشن برای مردم شام آغاز شده است. علیرغم دشواریهای فراوان در تمام ابعاد و چالشهای بزرگ پس از جنگ، مردم شام، بهخواست الله سبحانه وتعالی، آمادۀ مقابله با این سختیها هستند. آنان که در برابر طاغوت و همپیمانانش سالها مقاومت کردند، مسیر تحقق اهداف انقلاب و آزادسازی را گام به گام ادامه خواهند داد. چشم آنان به روز موعود و اعلام بزرگ بازگشت حکم الله و برپایی خلافت راشده بر منهج نبوت دوخته شده است؛ همان دولتی که تنها شایستۀ این همه فداکاری مردم شام است و برای چنین هدفی باید همگان تلاش کنند.
﴿وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ (۴) بِنَصْرِ اللَّهِ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ﴾ [روم: ۴-۵]
ترجمه: در آن روز مؤمنان شادمان میشوند. (آری! خوشحال میشوند) از ياری الله. الله هر كسی را كه بخواهد ياری میدهد، و او بس چيره (بر دشمنان خود) و بسيار مهربان (در حق دوستان خويش) است.
برگرفته از شمارۀ 527 جریدۀ الرایه
نویسنده: استاد احمد معاز
مترجم: محمد مزمل