- مطابق
مردم بنگلهدیش خواهان تطبیق شریعتاند، نه دموکراسی
سیکولرها تلاش دارند تا نظام بازندۀ دموکراسی را با تهیۀ نظر سنجیهای ضد و نقیض نجات دهند!
(ترجمه)
خبر
هفتههای گذشته بسیاری از نشریههای معتبر؛ از جمله(The Daily Star) چاپ بنگلهدیش، به تاریخ ۲۷ سپتمبر سال ۲۰۱۷م گزارش نظرسنجی شبکۀ Resolve را که یکی از شبکههای تحقیقی جهانی مستقر در واشنگتن است؛ زیر عنوان "دموکراسی و شریعت در بنگلهدیش در قالب نظرسنجی" بهنشر رساند. این گزارش، بهموضوع مورد بحث در میان مفکرین و سیاسیون در بنگلهدیش مبدل شد. این گزارش در ماه اپریل ۲۰۱۷م، در نتیجۀ مصاحبۀ رو در رو با ۴۰۶۷ خانواده در بنگلهدیش ساخته شد که با تحلیل پیامدهای این نظرسنجی، گزارش این نکته را برجسته میسازد که مردم بنگلهدیش صریحاً، اعم از ارزشهای دموکراسی و شریعت اسلامی، بهحیث حکومتداری خوب، حمایت میکنند.
تبصره
به اساس گزارش، ۸۰ درصد از اشتراک کنندهگان این نظرسنجی باور داشتند که شریعت اسلامی، خدمات اولیه، امنیت فردی و عدالت را تأمین خواهد کرد و همچنان در تحت چارچوپ مذکور، فساد در این کشور کاهش خواهد یافت. این دریافتها دقیقاً نظرسنجی گذشته را که در عین مورد بین سالهای ۲۰۱۲-۲۰۱۱م، از طرف مرکز تحقیقات یکی از انستیتیوتهای تحقیقی امریکا انجام شده بود، تأیید میکند که در آن از حمایت ۸۲ درصدی مسلمانان بنگلهدیش از شریعت اسلامی صحبت شده بود.
با این وجود، اینکه پژوهشگران در این گزارش یادآور شدند که اشتراک کنندهگان این نظرسنجی معتقد بر یکجا ساختن ارزشهای اسلامی با ارزشهای دموکراسی بودند، جز وهم و خیال چیزی بیش نیست. پژوهشگران به شکل اغوا کننده این نکته را در گزارش جا دادند که گویا مردم بنگلهدیش، اعم از دموکراسی و شریعت اسلامی حمایت میکنند که چنین چیزی برای بسیاری بیمعنی است. سوالهای زیادی در مورد شیوۀ نظرسنجی و همچنان هدف این تحقیق که چنین گزارش اغوا کنندهای را تهیه کرده مطرح میگردد.
این آشکار است که دموکراسی و شریعت اسلامی اساسات منحصر به خودشان را دارند. بطور مثال: در دموکراسی حاکمیت از مردم بوده و فکر انسان یگانه مصدر قانونگذاری است؛ مگر در شریعت حاکمیت از الله سبحانه وتعالی بوده و او تعالی تنها مصدر قانونگذاری میباشد، تا جاییکه امور بهشریعت اسلامی ارتباط میگیرد، فکر محدود انسانی نمیتواند قانونگذار باشد.
در نظام بشری دموکراسی، عیبهای به میراث مانده که در حقیقت اکثریت را فریب داده و تنها به نخبههای جامعه توجه میکند. این نظام ظالم دموکراسی که شاخۀ از سیکولریزم است، از سقوط خلافت به بعد مسلمانان را درمانده ساخت؛ مگر در حوادث اخیر، کوتاهیها و دو روی بودن فطرت دموکراسی افشاء شد که نه تنها مسلمانان؛ بلکه حتی غیرمسلمانان در سراسر جهان خواهان شریعت اسلامی شدند و خلافت را بهحیث یگانه حکومتیکه میتواند عدالت را پیاده و فساد را کنترول کند، شناختند و در جستجوی آن هستند.
سیکولرهای بیچاره نهایت کوشششان را به خرچ میدهند تا نظام فاسدشان را نگهداشته و بخاطر جلب اعتماد عامه، آمار متفاوت را مهندسی میکنند و این گزارش جزء از همان شیوه است. رسانههای سیکولر و بعضی از مفکرینشان همیشه تلاشدارند تا چنین مجسم سازند که ارزشهای دموکراتیک ریشههای عمیقی در بنگلهدیش دارد؛ مگر واقعیت امر کاملاً باالعکس است. مسلمانان همیشه بالای شریعت اسلامی باور داشتهاند، آنهم نه تنها بخاطر اینکه عقیدهشان است؛ بلکه میتواند عدالت، امنیت و خوشبختی را تأمین کند که تاریخ بر آن گواه است.
در حقیقت مسلمانان هیچگاهی راه حل تلخ دموکراسی را که در قالب بحثهای فصیح و بلیغ بهصورت آمیخته با شکر پیشکش میشود، هضم نمیکنند. اگر نظرسنجی صادقانه صورت گیرد و برای مردم بنگلهدیش فرصت داده شود تا در بین شریعت اسلامی و دموکراسی یکی را انتخاب کنند، در آن صورت نتیجهاش برای سیکولرها از این هم مأیوس کننده خواهد بود.
نویسنده: محمد کمال
برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر