- مطابق
دیدار از پاکستان و هند و تعاملی دوگانه با آن ها
(ترجمه)
خبر
ریکس تیلرسون وزیر خارجه امریکا در دیداری که سه شنبه ۲۴ اکتوبر ۲۰۱۷م از پاکستان داشت، گفت: «پاکستان در سطح منطقه به خاطر تحقق اهداف مشترک؛ مثلاً: فراهم آوری صلح، امنیت و ایجاد فرصتها برای برقراری روابط اقتصادی بزرگ نقش خوبی بازی کرده است.» در زمینه، تیلرسون مرتبط به آن در چهار شنبه، در اولین دیدار رسمی خویش از جنوب آسیا همراه با نریندرامودی نخست وزیر هند ملاقات کرد، و این دیدارها درست زمانی صورت گرفت که هر دو حکومت تلاش میکنند تا روابط اقتصادی و استراتیژیک خویش را بخاطر افزایش نفوذ چین به سطح عمیقتری توسعه دهند.
تبصره
تیلرسون که همراه مقامهای ارشد حکومتی پاکستان؛ از جمله: شاهد عباسی نخست وزیر، خواجه محمد آصف وزیر خارجه، قمر جاوید باجوا رئیس کُل ستاد ارتش؛ ساعتها گفتگو کرده و محور گفتگوهای شان بر روی اینکه پاکستان به امریکا صلح و امنیت را فراهم آورد، و همچنان شرایط مناسبی برای برپایی روابط اقتصادی امریکا در منطقه خصوصاً همراه دشمن کینهتوز پاکستان(هند) ایجاد کند، متمرکز بود.
گفتههای شاهد خاقان عباسی نخست وزیر پاکستان در خلال این گفتگوها، گواه این رویکردش میباشد؛ چنانچه وی گفته بود: «کشورش خود را ملتزم به نبرد با تروریزم میداند.» وی تأکید کرد: «مبارزه کشورش علیه شورشیان در منطقه "نتایج ملموسی" داشته است.» عباسی اشاره نمود که: «کشورش امیدوار است تا روابط گستردهای با امریکا برقرار کند.» وی افزود: «امریکا با اطمینانی کامل، میتواند به عنوان شریک استراتیژیک در مبارزه با تروریزم روی پاکستان حساب کند.»
از سوی دیگر، آلیس جی ویلز مقام ارشد در وزارت خارجه امریکا نوشت: «در هیچگونه زمان بندیی جزء این دیدارها، نمیشد تا بهتر بتوانیم مشارکت بین امریکا و هند را تأمین کنیم؛ زیرا ما روابط ۷۰ ساله بین دو کشور را جشن گرفته و امیدواریم تا در ماه آینده به اجلاس جهانی تجارت در حیدر آباد هند اشتراک ورزیم.» بین امریکا و هند مشارکت اقتصادی بزرگی وجود دارد که حجم آن در سال گذشته به ۱۱۵ ملیارد دالر رسیده و هر دو کشور امیدوار اند که آن را تا سال ۲۰۲۲م به ۵۰۰ ملیارد دالر افزایش دهند. همچنان روابط شان در بخشهای دفاعی و تکنالوژی نیز به سرعت رشد نموده است.
قبل از اینکه تیلرسون به هند سفر کند، خواهان همکاریهای نزدیک با هند برای مقابله با نفوذ روز افزون چین در آسیا شده و خاطر نشان کرده بود که واشنگتن قصد دارد تا منطقه "آزاد و باز" را برای رهبری دموکراسیهای شکوفا تحکیم بخشد. وی گفته بود: «ما نمیخواهیم با چین که دولتی غیر دموکراتیک است، روابط عمیقی را که با دموکراسی بزرگ مانند: هند برقرار کردهایم، داشته باشیم.»
از تعامل دوگانه امریکا با پاکستان و هند واضح میگردد که امریکا با پاکستان به حیث "اسب تروا" نیروی بازدارنده و غلامی مطیع تعامل میکند، بخش بزرگی از فعالیت پاکستان را جنگ علیه اسلام تشکیل میدهد که آن را زیر پوشش مبارزه با تروریزم توجیه میکند. همچنان به حساب خون فرزندان، اردو و اقتصاد ورشکستهاش برای حکومت مزدور افغانستان صلح را فراهم میکند. در مقابل، سخاوتمندانه هند را در عرصههای تکنالوژی، نظامی، هستهای و تجاری به منظور رفاه ملت هند و رویارویی با توسعه طلبی چین و جلوگیری از گسترش اسلام در قالب تأسیس خلافت بر منهج نبوت که در منطقه نیز رشد کرده است، کمک میکند.
اگر حکام پاکستان ذرهای اخلاص یا عقل در وجود میداشتند، هرگز با دشمن مکار پیمان نمیبستند، پیمانی که همواره نتیجهاش جزء ویرانی برای شان ارمغانی دیگر نداشته است. بنابر این، بر اهل پاکستان خصوصاً مخلصینی که اهل قدرت و قوت اند، لازم است تا قبل از آنکه کشورشان به تلی از خاک تبدیل شود و در بالای آن پرچم هند و در پهلوی آن امریکا نصب شود، امور کشورشان را در دست گیرند. امور کشورشان را از خلال دادن نصرت به حزب التحریر برای تأسیس خلافت بر منهج نبوت، در دست گیرند تا پاکستان به دولتی بزرگ تبدیل شده و آن را به آغوش اسلام باز گرداند. امریکا را از منطقه رانده و مجبورش گرداند تا عزلت گزیند؛ البته تا وقتیکه الله سبحانه وتعالی فتح آن و روم را چنانچه رسول الله صلی الله علیه وسلم بشارت فتحاش را داده، اراده کند.
نویسنده: بلال مهاجر