- مطابق
این مساوات نه، بل در بند کشیدن است!!
(ترجمه)
خبر:
مجلس وزرای تونس چند روز قبل مسودهای را در مورد احوال شخصی به تصویب رسانید که مساوات در امر میراث بین زن و مرد را در بر دارد و به زودی طرح مذکور به خاطر تصویب شدن به پارلمان پیشکش خواهد شد تا به مرحله اجرا درآورده شود.
تبصره:
از هنگام صدور دستورات احوال شخصی در سال 1956 میلادی، دموکراتها تونس را یکی از بازترین جوامع دولتهای عربی در امر "آزادی زن" و "الگوی بارز در کسب حقوق زنان" به شمار میآورند. تونس از جملۀ نخستين کشورهایست که شامل پیمان سِیداو گردیده است و در 2014م تصویب قانونِ اساسى جدید در این کشور راه را براى تأمین مساوات بین زن و مرد هموار ساخت. پس از الغاء قانون که توسط ریاست جمهوری به قانون نژادپرستانه متهم شده بود، از سپتامبر 2014 به بعد، به تونسیها اجازه ازدواج با غیر مسلمانان داد شد. همهاى ما تصمیم کمسیون آزادیهاى فردی را شیندیم که لغو اعدام و اعتراف به همجنسگرایی را در برداشت و دیدیم که با چه وقاحت و بیحیایی اجازه افطار در ماه مبارک رمضان به صورت علنی را خواستار شدند. در روز جهانی زن شنیدیم که سبسی مساوات بین زن و مرد را در امر میراث، براى کسیکه به آن میل دارد اعلان نمود و این قانون که چند روز قبل مجلس وزاء در آخرین مسودهاش به تصویب رساند؛ هیچ تحرک وعكس العمل از جانب حزب النهضه را چه در امر مخالفت با آن و یا عدم تطبیق آن در پی نداشت.
حکومت تونس به رياست و سرپرستی سبسی بر تحدی و تجاوز از احکام الله و شریعت او تعالی با گزافهگویی، غرور و انداختن خود در آغوش دشمنان اسلام تأکید بر ادامه آن دارد. او بر جدایی بین قضایای امت و دین آن و در بین رعیت و مصلحت آن پافشاری دارد. حالآنكه شریعت پروردگار جهانیان واضح و روشن است و در اين مورد (ميراث) آیات آن قطعی الثبوت و قطعی الدلالت است که برای بحث، توجیه و اجتهاد آن مجالی نیست.
﴿وَإِن كَانُواْ إِخْوَةً رِّجَالاً وَنِسَاء فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الأُنثَيَيْنِ﴾، ﴿يُوصِيكُمُ اللَّهُ فِي أَوْلَادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنثَيَيْنِ﴾
[نساء: 176-11]
ترجمه: و اگر برادرادران و خواهران با هم باشند؛ هر مردى به اندازۀ سهم دو زن میراث میبرد. الله در بارۀ (ارث بردن) فرزندانتان به شما فرمان مىدهد و بر شما واجب مىگرداند که بهرۀ یک مرد به اندازۀ بهرۀ دو زن است.
و این حکم شرعی نیاز به این ندارد تا ما آن را توجیه و تحریف کنیم و یا در دفاع از آن بگویم که این تبعیض علیه زن نیست. این آیات از جانب الله سبحانه وتعالى میباشد، ذاتیكه تسلیم شدن در برابر اوامرش، رضايت از دساتیرش و اطمینان بر عدالتاش را بر مسلمانان الزامی گردانیده است. آن جا كه میفرماید:
﴿ومَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَاراً خَالِداً فِيهَا وَلَهُ عَذَابٌ مُهِينٌ﴾
[نساء: 14]
ترجمه: و آن کسیکه از الله و پیامرش نافرمانی کند و از مرزهاى الله درگذرد؛ الله او را به آتش وارد میگرداند که جاودانه در آن میماند و ا را عذاب خوار کنندهای است.
پس منتظر چه هستید ای اهل تونس؟! یا اینکه شما نیز موافق این اباطیل فاسد شده و فاسد کننده هستید؟! پروردگارا! هرچه دولت خلافت بر منهج نبوت را براى ما نصيب فرما، دولتیکه در تبعیت دستورات و تطبیق احکامت؛ فردی، گروهی و در در ساختار دولت، عمل میکند.
نويسنده: مسلمه الشامي (أم صهيب)
مترجم: عبدالقدیر مخلص