سه شنبه, ۲۴ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۶م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
دلائل افزایش تنش امریکا بر ضد ایران
بسم الله الرحمن الرحيم

دلائل افزایش تنش امریکا بر ضد ایران

(ترجمه)

در این اواخر امریکا قوت‌های نظامی را به صورت ناگهانی به منطقۀ خلیج فرستاد که این قوت‌ها شامل حامل طیارات/جنگنده‌ها، بمب‌افگن‌های بی 52، موشک‌های پاتریوت و سلاح‌های مختلف النوع می‌باشد؛ در یک بررسی، ارسال این نیروها از قوت‌های امریکا صورت گرفته است. این اقدام به اساس این صورت گرفته که امریکا ادعا نموده از طرف ایران تهدیداتی بر ضد منافع‌اش در منطقه وجود دارد و هم‌چنان این عملکرد در سایۀ سخنانی صورت گرفته که گویا از طرف ایران بر غرب تهدید بزرگی وجود داشته و ایران قدرت نظامی خود را رشد و قوی ساخته است. امریکا تلاش نموده تا تصویری از ایران به جا بگذارد که گویا ایران یک دولت قوی است، می‌تواند منطقۀ خلیج را بلعیده و می‌خواهد تسلط خود را در این منطقه حاکم سازد.

هم‌چنان از طرف مسوولین نظامی و سیاسی ایران اظهارات پشه‌آسای صادر شده که سخن از قوت و توانائی ایران می‌زنند و طوری جلوه داده‌اند که گویا ایران یگانه تهدیدی بر ضد دولت یهود است و هم‌چنان در این اظهارات پشه‌آسا، مسوولین ایران قوت ایران را طوری جلوه داده‌اند که گویا ایران می‌تواند هر وقتی خواسته باشد، امنیت منطقۀ خلیج را به خطر مواجه سازد.

در گزارشی‌که در روزنامۀ "نیویارک تایمز" امریکائی آمده، طوری معلوم می‌شود که گویا ادارۀ امریکا تصمیم گرفته که بیشتر از 120 هزار تن از نیروهایش را به منطقۀ خلیج بفرستد تا امریکا بتواند که از هرنوع اقدام تهدیدآمیز ایران بر ضد منافع امریکا جلوگیری نماید؛ هرچند بعداً این خبر نفی گردید. این نیروی امریکائی تنش سختی در منطقه ایجاد کرده که سیاسیون منطقه را از قضایای مهم دور ساخته و این عملکرد امریکا و ایران باعث شده که چانه‌زنی‌ها و نظریاتی بروز کند که گویا امریکا به زودی ضربۀ مهلکی را بر ایران وارد خواهد ساخت.

شکی نیست که این روش شیطنت ایران برای همه‌ای حکومت‌های امریکا در گذشته بوده و تازه نیست و ادارۀ ترامپ اولین حکومتی نیست که این روش را انتخاب کرده باشد؛ اگرچه ادارۀ امریکا بیشترین نقش را در خصوص این روش خبیث بازی نموده تا از این طریق بتواند سائر دولت‌ها را بترساند. امریکا به بهانۀ حمایت و دفاع از کشورهای عربی با آن‌ها چنین تعامل می‌کند و طوری‌که معلوم است، ایران امریکا را در این بازی بسیاری یاری رسانده است.

از وقتی‌که "ترامپ" به سرقدرت آمد، تنها با خارج شدن از توافق‌نامۀ هسته‌ای ایران اکتفاء نکرد؛ بلکه یک‌دسته تحریم‌های شدیدی را نیز بر ایران وضع نمود و هم‌چنان تحریم‌های اقتصادی را بر دولت‌ها و شرکت‌هایی وضع نمود که با ایران روابط داشتند؛ مخصوصا دولت‌ها و شرکت‌های اروپائی، که خود را پایبند به عملی شدن این تحریم‌ها نمی‌دانستند.

از ناحیۀ تئوری، اروپا تحریم‌های امریکا را بر ایران رد کرده و بیانیه‌ای مشترک دولت‌های اروپائی بر زبان "فیدریکا موگیرینی" رئیس نمایندگان اتحادیۀ اروپا صادر شد که تحریم‌های امریکا را به صورت کلی و جزئی رد نموده است. این نماینده خواهان ایجاد حل مناسبی برای واقعیت سیاسی جدیدی‌که امریکا آن را اتخاذ نموده، گردیده است.

 تحریم‌هایی‌که امریکا وضع نمود، اروپا را به تنگنای شدیدی مواجه ساخته و این به خاطری بود که اروپا نتوانست تحریم‌های امریکا را بر ضد شرکت‌های تجارتی‌اش را رفع نماید و از جانب دیگر، اروپا نمی‌توانست منافع بزرگ خود را در داخل ایران از دست بدهد. به همین دلیل، تحریم‌های امریکا در ایران تنها بر ضد اروپا بوده؛ نه بر ضد ایران؛ زیرا ایران از مدت چهل سال به این طرف به این تحریم‌ها عادت کرده است و حتی ایران به برکت همین تحریم‌ها می‌تواند ایران را از یک قدرت صنعتی به طرف گسترش و توان‌مندی نظامی و اقتصادی ببرد و اعتماد آرامی را از سائر دولت‌ها بیشتر داشته باشد.

هم‌چنان از افزایش تنش‌های امریکا بر ضد ایران می‌توان دلائل دیگری دریافت و آن این‌که دولت‌ سعودی وسائر دولت‌های خلیج در این اواخر به بهانۀ ترس از ایران، از امریکا خواستند تا امریکا نیرو‌های نظامی خود را در منطقه و بلاد خلیج گسترش دهد. منابعی از شبکۀ الجزیره نقل کرده‌اند که بنا به همین توافق امریکا و دولت‌های خلیج، امریکا گسترش نیروهایش را در این منطقه از سر گرفته است. رسانه‌های امریکائی گزارش دادند که یک نشستی در این اواخر در مرکز رهبری نیروهای دریائی امریکا در بحرین دائر شد که رؤسای نیروهای بحری امریکا و رهبران بزرگ نظامیان همکاری‌های خلیج، در این نشست شرکت کرده بودند؛ این نشست بر موجودیت همکاری و پایبندی دوطرفه به خاطر امنیت و ثبات جایگاه دریائی مخصوصاً بعد از این‌که کشمکش‌های نظامی بین ایران و امریکا شروع شده دائر گردیده است.

به این ترتیب امریکا می‌تواند با منافع رقابتی خود اروپا را در ایران ضربه بزند و به این شکل تلاش دارد تا دوباره نیروهایش را در منطقۀ خلیج به صورت بهتر و بیشتری جاسازی نماید. امریکا می‌تواند به بهانۀ حمایت از دولت‌های خلیج و دفاع از آن‌ها در برابر ایران، ثروت‌ و دارائی‌ دولت‌های خلیج را به یغما برده و در عین زمان این تحریم‌ها با شیطنت ایران از طرف امریکا وضع می‌شود. ایران به وسیلۀ امریکا به عنوان یک دولت برتر و دولت دشمن دولت‌های عربی و در مقابل دولت یهود به عنوان یک دولت صلح‌خواه جلوه داده شده و از جمله دولت‌های به حساب می‌آید که مصالحه و رابطۀ نیک به شکل سریع‌تری همرایش ممکن و نیک است.

نویسنده: ابوحمزه "خطوانی"

برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

 

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه