- مطابق
تونس بر سر چهارراه؛ چه کسی آن را درخواهد یافت؟
(ترجمه)
طی همین چند سال گذشته تونس بسیار سریع شاهد چندین واقعه بوده است. این وقایع در سال 2010م باعث شعله ورشدن شرارههای انقلابی شد و با انتخابات ریاست جمهوری سال 2019م پایان یافت.
با وجود تعدد وقایع و ایجاد صحنهها و اوضاع متنوع سیاسی در تونس؛ از قبیل انتخابات قانونگذاری، تصویب قانون اساسی، پارلمانی و ریاست جمهوری... هنوزهم برای مشکل تونس کدام راهحلی پیدا نشده است؛ بلکه حتی به ویژه رکود اقتصادی درین سرزمین با یک دامنۀ بسیار گسترده در حال افزایش است. با وجود وعدهها و ادعاهای بسیار انتخابی و با وجود قرض/وامهای لادرک زیاد بانک جهانی و... هیچ یک از موارد فوق نتوانسته است که این مشکل را معالجه نماید.
انتخابات تونس به طور قاطع و کاملاً واضح یک موضوع مشخصی را بیان میکند: اینکه مردم تونس به سینهای همه طیفهای سیاسی درین سرزمین، دست رد زده اند و به عدم حضور دو سوم خود در این پروسه، بر این دروغ سازمان یافته، شهادت راستین داده و خستگی خود را ازآن اعلان نمودند. حتی آنهاییکه در این پروسه شرکت نمودند، به عوض تیمهای سیاسی حاکم، مانند حرکت النهضه که لباس اسلام گرائی را بر تن دارد و حزب نداء که لباس وطن پرستی را بر تن دارد، تیم سیاسی دیگری را انتخاب نمودند.
چشم دیدهای زیادی واقعیت انتخابات تونس را ناامیدکننده توصیف کرده و از سهمگیری بسیار اندک مردم در آن سخن میگویند. رئیس سازمان "ناظران بدون مرز" هاجر السدیری الشابی، درصدی مشارکت مردم را بسیار کم گزارش میدهد. فاروق بوعسکری نایب رئیس کمیسیون، تأسف خود را در گزارشات به ثبت رسیده از عدم تمایل مردم به مشارکت در این پروسه پنهان نکرده است؛ مخصوصاً از اینکه مشارکت جوانان در برابر سالمندان بسیار اندک بوده است.
امروز تونس در سر چهارراهی قرار دارد. این وضعیت در ابتدا بیانگر خلاء سیاسی درین سرزمین میباشد، زیرا همه احزاب سیاسی شرکتکننده در انتخابات شکست خورده اند؛ این وضعیت بیانگر این است که مردم در عوض این طیفهای سیاسی ریاکار، دو روی، دروغگو و وابسته به بیگانگان، منتظر یک ناجی جدید میباشند؛ این وضعیت بیانگر این است که علی رغم جنگهای شدید و وحشیانهای که در در طول سالهای گذشته صورت گرفته و در گمراه سازی آنها از هیچ تلاشی دریغ نشده است، مردم نسبت به دین شان هویت گرفته و به راهحل آن قناعت و ایمان دارند.
تمام احزاب سیاسی که در انتخابات شرکت کرده اند، در حال حاضر از چشم مردم افتاده و عملاً از طریق روند انتخابات رد شده اند. در عین حال مردم برنامههای سیاسی آنان را قبلاً امتحان كرده اند، چه آنانیکه حاکم بودند و چه آنانیکه حاکم نبودند؛ زیرا آنان این بار نیز با قانون اساسی و قوانین دیگر، مانند گذشتۀ خود تعامل نموده و در گرو نیروهای نظامی و نیروهای خارجی خواهند بود که این سرزمین را در کنترول دارند. هیچ یک از این طیفها نتوانسته و هرگز هم نخواهند توانست که این واقعیت را تغییر دهند و تونس را از سرنگونیکه آن را به سمت پرتگاه بدون برگشت میکشاند، نجات دهد. چه این طیف سیاسی از طریق انتخابات حاکمیت را به دست گیرد و چه از طریق نیروهای خارجیکه این سرزمین را در کنترول خود دارند.
واقعیت واضح و روشنیکه برای هرتونسی اندک پوشیدگی نداشته و سالهای گذشتۀ انقلاب آن را به شکل قطعی ثابت ساخت است، اینست که در تونس تنها یک حزب از نگاه دیدگاه و طرز تفکر از بقیه احزاب متفاوت بوده و راهحل نجات تونس تنها در گره برنامۀ سیاسی حزبی آن میباشد، آن حزب حزب التحریر است. این حزب تنها مرجع میباشد که خط مستقیم را پیش روی مردم قرار داده و به صدای بلند فریاد میزند که انتخابات زیرچتر قوانین سکولاری هیچ تغیری را در واقعیت ایجاد نمیکند و فریاد میزند که نجات تونس براین است که درآن نظام اسلام حاکم شود. فریاد میزند که این قدرتهای سیاسی حاکم باعث افزایش خرابی و فقر زدائی تونس شده و دارائیهای آن را غارت میکند و اینکه تونس را هرچند بیشتر وابسته به بیگانگان و مذدوران سیاسی آنان میگرداند.
واقعیت واضح و روشن دیگر اینست که اغلب مردم تونس، حزب التحریر و برنامۀ سیاسی آن را برای حاکمیت تأیید کرده و انتظار این را میکشند که این حزب حاکمیت را در دست گرفته و اسلام را همان گونه که باید است تطبیق نماید. مردم مسلمان تونس میخواهند یک انقلاب جامع را راهاندازی کنند که در ابتداء عروسکهای سیاسی را در جایشان نشانده و سپس به موضوع قانون اساسی، قوانین دیگر و تمام موارد مربوط به گذشتۀ ناخوشایند تونس، به پردازد.
تنها حزبیکه در عرصۀ سیاسی تونس برای نجات تونس وجود دارد، حزب التحریر است، زیرا این حزب تنها حزبی است که اخلاص و راستی خود را اثبات کرده و از تمام اموریکه باعث فلاکت و نابودی تونس شده و از هرآنچه که وضعیت کنونی تونس را برای آن به ارمغان آورده است، برائت دارد.
از طریق این منبر راستین اهل مان در تونس را صدا میزنیم که پس از این شکست و سرنگونی قدرتهای سیاسی حاکم، زمانش رسیده که دست خویش را در دست حزبی به گذارند که به الله سبحانه وتعالی به رسولش صلی الله علیه وسلم و بر امت اسلامی مخلص و وفادار است، تا اینکه این حزب تونس را به سمت ساحل نجات رهبری کرده و از این سرزمین نمونهای خیری برای تمام جهان اسلام به گرداند و تا اینکه سیرت درخشان تونس در عصر پیشینیان خوبش را برای آن باز گرداند. پیشینیان بسان موسی بن نصیر، طارق بن زیاد و عقبه بن نافع رحمهم الله اجمعین.
ما اهل خود در تونس خضراء را با ایمان، تاریخ و رادمردانش، با صداقت و اخلاص فرامیخوانیم و صمیمانه و از آنها میخواهیم تا یک موقف راستینی مبتنی بر اخلاص و ایمان اتخاذ نمایند که آنها امروز در سر یک چهارراه خطرناک قرار دارند. بستگی بر تصمیم درست خودشان دارد؛ این چهار راه یا آنان را به سمت خیر بسیار و به سمت فلاکت و نابودی بسیار العیاذ بالله هدایت میکند.
ما از الله سبحانه میخواهیم که صاحبان قدرت در تونس را بطور خاص و مردم را به طور عام توفیق دهد تا به این ندای بزرگ ربانی پاسخ مثبت بدهند؛ زیرا نجات آنها از این وضعیت سخت و أسفبار در گرو این پاسخ است. الله سبحانه وتعالی میفرماید:
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ﴾ [انفال: 24]
ترجمه: ای کسانیکه ایمان آوردهاید! دعوت الله و رسول را اجابت کنید هنگامیکه شما را به سوی چیزی میخواند که شما را حیات میبخشد! و بدانید الله میان انسان و قلب او حایل میشود، و همه شما نزد او گردآوری میشوید!
نویسنده: حمد طبيب
مترجم: علی مطمئن