- مطابق
حمایت دولتهای عربی از رژیم یهود و رها نمودن اهل غزه
(ترجمه)
باوجودیکه ارتش صهیونیستی مشغول ارتکاب کشتارهای روزانه، محاصره ظالمانه، گرسنه نگهداشتن برنامهریزیشده و نسلکشی علیه غیرنظامیان بیگناه در نوار غزه بود و هست، برخی از دولتهای عربی غیرمسئول بهطور پنهانی رژیم یهود و ارتش آن را با تأمین مواد غذایی که با کمبود شدید مواجه هستند، حمایت میکنند. سپس همین دولتها اعلام میکنند که از ارائه کمکهای غذایی و دارویی به غزه ناتوان هستند و از جامعه بینالمللی میخواهند در برابر رژیم یهود بایستد، نسلکشی را متوقف کند، محاصره را بشکند و مظلومان را یاری رساند. حمایت دولتهای عربی از رژیم یهود به حقیقتی غیرقابل انکار تبدیل شده و پس از تصمیم وزارت بهداشت رژیم یهود مبنی بر توقف واردات میوه و سبزیجات از اردن، به دلیل کشف باکتری وبا در آبهای رودخانه یرموک و محصولات کشاورزی وارداتی از آنجا، بیشتر نمایان گردید. این موضوع صحت این اخبار درباره حمایت دولتهای عربی را از رژیم یهود در زمان تجاوز تأیید کرد و رسوایی نظامهایی که در خفا از رژیم یهود حمایت کرده و در آشکار غزه را رها میکنند، آشکار ساخت.
بنا بر گزارشی از «مؤسسه صلح برای توافقنامههای ابراهمی»، که یک سازمان حامی رژیم یهود و مستقر در امریکاست، از حمایت تجاری قوی برخی کشورهای عربی از رژیم یهود از زمان آغاز جنگ بر غزه تقدیر شده است. این گزارش بیان میکند که صادرات کشورهای غربی به رژیم یهود در سهماه پایانی سال ۲۰۲۳م، ۱۸ درصد کاهش یافته است، اما صادرات کشورهای عربی تنها ۴ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، صادرات مصر به رژیم یهود ۱۶۸ درصد افزایش یافته و واردات رژیم یهود از مراکش از زمان آغاز تجاوز به غزه، بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشته است. همچنین، دادههای اداره مرکزی آمار رژیم یهود نشان میدهد که صادرات مصر، امارات، اردن و مراکش به دولت اشغالگر همزمان با تجاوز آن بر غزه به چه میزان بوده است. صادرات مصر به رژیم یهود فقط در ماه می میلادی حدود ۲۵ میلیون دالر بوده و در پنج ماه اول سال جاری صادرات امارات به ۱.۲ میلیارد دالر، اردن به ۱۲۹.۱ میلیون دالر، و مراکش به ۷.۴ میلیون دالر رسیده است.
وبسایت عبری واللا تأیید کرده که امارات یک پل زمینی از طریق عربستان و اردن به بندر حیفا به طول ۲۰۰۰ کیلومتر ایجاد کرده که محمولههای تجاری را برای شکست تلاشهای حوثیها جهت محاصره رژیم یهود و متوقف کردن تجاوز آن بر غزه، حمل میکند.
برای درک میزان حمایت و خدماتی که برخی دولتهای عربی غیرمسئول به رژیم یهود ارائه میکنند، باوجودیکه رژیم یهود اطلاعات مربوط به پیامدهای جنگ بر داخل این رژیم را به شدت مخفی نگاه میدارد، روزنامه تایمز آف اسرائیل در ماه آوریل/نیسان گذشته مقالهای مهم و خطرناکی را تحت عنوان «سازمانهای امدادرسانی رژیم یهود پیش از عید فصح برای رفع بحران غذایی ناشی از پیامدهای جنگ مداخله میکنند» منتشر کرد. این مقاله از مشکلات رژیم یهود به دلیل کمبود مواد غذایی و افزایش قیمتها پس از حمله مقاومت فلسطین به شهرکهای اطراف غزه پرده برمیدارد. این روزنامه میگوید که حمله حماس باعث فلج شدن بخش کشاورزی در رژیم یهود شده است. برای اولین بار، این روزنامه از خسارتهای بخش کشاورزی رژیم یهود در هفتم اکتبر پرده برداشت و اعلام کرد که این رژیم حدود ۴۰ درصد از نیروی کار کشاورزی خود و ۳۰ درصد از زمینهای کشاورزیاش را از دست داده است؛ زیرا مرکز کشاورزی این رژیم (منطقه اطراف غزه) به منطقهای برای جنگ، مرگ و ویرانی تبدیل شده است.
حدود ۲۰ درصد از زمینهای کشاورزی رژیم یهود در منطقه اطراف غزه قرار دارد. طبق مقالهای که در اواسط اکتبر/تشرین الأول در روزنامه گلوبس منتشر شد و از رئیس اتحادیه کشاورزان رژیم یهود نقل شده، ۷۵ درصد از سبزیجات مصرفی رژیم یهود، ۲۰ درصد از میوهها و ۶.۵ درصد از شیر تولیدی این رژیم از منطقه اطراف غزه تأمین میشود، که تمام این تولیدات پس از هفتم اکتبر متوقف شدهاند.
"تمام این خسارتها میتوانست بنیامین نتانیاهو را از ادامه تخریب غزه و کشتار غیرنظامیان بازدارد، اگر حمایتهای دولتهای عربی غیرمسئول در تأمین مواد غذایی جایگزین وجود نمیداشت".
در همین زمان، منطقه اشغالی شمالی رژیم یهود، که تحت حملات موشکی حزبالله لبنان قرار گرفته بود، یکسوم زمینهای کشاورزی این رژیم را در بر میگیرد. بر اساس گزارش وزارت کشاورزی و توسعه روستایی رژیم یهود، مناطق جلیل و جولان حدود ۷۳ درصد از تولید داخلی تخممرغ و گوشت مرغ را تأمین میکنند. این تولیدات نیز متوقف شدهاند و این توقف میتوانست عامل دیگری برای وادار کردن نتانیاهو به توقف جنگ باشد؛ اگر حمایتهای غیرمسئولانه دولتهای عربی وجود نمیداشت.
از سوی دیگر، مزارعی که زیرساختهایشان آسیب ندیده یا تخریب نشدهاند، تقریباً تولید خود را متوقف کردهاند؛ زیرا نیروی کار کافی در دسترس نیست. پس از هفتم اکتبر، حدود ۱۰ هزار کارگر خارجی از این کشور فرار کردهاند و به ۲۰ هزار کارگر فلسطینی نیز اجازه ورود به رژیم یهود داده نشد. این اطلاعات، که بر اساس آمار وزارت کشاورزی و توسعه روستایی رژیم یهود ارائه شده، نشان میدهد که تولیدات کشاورزی در این رژیم تقریباً به حالت تعلیق درآمده است.
"این اطلاعات، که بهندرت توسط رسانههای رژیم یهود منتشر میشوند، میزان آسیب امنیت غذایی در داخل این رژیم (بهدلیل جنگ) و احتمال توقف جنگ در صورت عدم حمایت دولتهای عربی غیرمسئول را آشکار میسازد."
از طرفی با صدور مجوز دولت مصر برای صادرات میوه و سبزیجات به رژیم یهود، شهروندان مصری با افزایش قیمت مواد غذایی مواجه هستند. عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر اعلام کرده که این کشور ماهانه به یک میلیارد دالر برای واردات مواد غذایی اساسی نیاز دارد. بانک جهانی نیز گزارش داده است که از میانه سال گذشته، قیمت مواد غذایی در مصر، که ۶۵ درصد نیازهای غذایی خود را وارد میکند، بالاترین نرخ را در سطح جهان دارد.
همچنین امارات، که یک پل زمینی برای تأمین مواد غذایی رژیم یهود (همزمان با جنگ غزه) راهاندازی کرده است، بیش از ۹۰ درصد نیازهای غذایی خود را وارد میکند؛ این موضوع بر اساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده در سال ۲۰۲۴م اعلام شده است.
همچنین اردن، نیز جزء کشورهای ثروتمندی نیست که مازاد مواد غذایی داشته باشد. سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲م این کشور را بهعنوان یک کشور دارای کمبود مواد غذایی طبقهبندی کرد. اردن حدود ۷۰ درصد از نیازهای غذایی اساسی خود را وارد میکند. طبق گزارش مؤسسه کارنگی در سال ۲۰۲۱م، ارزش این واردات در سال ۲۰۲۲م برابر با ۲.۷ میلیارد دالر بوده است. (طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده(
پس چرا دولتها ریسک حمایت از رژیم یهود را به قیمت نادیده گرفتن حقوق و نیازمندیهای شهروندان خود میپذیرند، با وجود اینکه خسارات رژیم یهود بهدلیل جنگ قابل مقایسه با آنچه کودکان، زنان و ۲.۳ میلیون غیرنظامی در غزه از کشتار، گرسنگی و بمباران متحمل میشوند نیست؟! دولتهای عربی غیرمسئول با تلاش فراوان، رژیم یهود و ارتش آن را از نظر مواد غذایی تأمین کرده و در عین حال ادعای ناتوانی در یاریرساندن به مظلومان در غزه را میکنند.
تبصرۀ الوعی: تأمین مواد غذایی رژیم یهود توسط دولتهای عربی، حمایتی است که هیچ توجیهی ندارد، همدستی و مشارکت آشکار در تجاوز و خیانتی بزرگ به مظلومان غزه است. این اقدام نشاندهنده میزان آسیبپذیری امنیت غذایی داخل رژیم یهود بهدلیل جنگ است و همچنین بیانگر احتمال توقف جنگ در صورت عدم حمایت دولتهای عربی غیرمسئول.
برگرفته ازشماره ۴۶۰-۴۶۱، مجله الوعی
مترجم: محمد علی مطمئن