- مطابق
انتقال سفارت امریکا در فلسطین از یک شهر اشغالی به شهری اشغالی دیگر، واکنشهای تحقیرآمیز حاکمان را تحریک نمود!
(ترجمه)
خبر:
پس از به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت دولت یهود توسط دونالد ترامپ، بهتاریخ ۱۳ دسمبر ۲۰۱۷م تظاهرات خشمگینی در ترکیه، اردن، لبنان و نیویارک برگزار گردید. مظاهره کنندهگان مردم را برای ترتیب تظاهرات در مغرب و لندن نیز فراخوان دادند. صدها تن از تُرکها در جادههای شهرهای ترکیه در میدانهای عمومی، تظاهرات را به راه انداختند و در آن پرچمهای ترکیه، فلسطین و سازمان حماس را در مقابل قونسلگری امریکا مقیم استانبول، برافراشتند.
همچنان مظاهرهکنندگان پلاکاردهایی(پوسترهایی) را که روی آن "مرگ بر دولت یهود" و "قدس سرزمین عربی و اسلامی است" نوشته شده بود، با خود حمل می نمودند. افزون بر این، آنها شعارهای ضد امریکائی و دولت یهود را سر میدادند. بر علاوه، در عمّان پایتخت اردن مظاهرۀ دیگری نیز برگزار گردید، مظاهرهکنندهگان این تصمیم ترامپ را محکوم نمودند؛ چنانچه نمایندهگان مجلس سرزمین اردن به منظور اعتراض در مقابل سفارت امریکا نیز گردهمایی کردند. (منبع: الجزيره نت)
تبصره:
تصمیم ترامپ رئیس جمهور امریکا در سطح جهانی، واکنشهای رسمی را در پی داشت؛ اما در سطح جهان اسلام و به خصوص سرزمینهای عربی، واکنشهای حکامِ مناطق "سایکس-پیکو" بسیار شرمآور و تحقیرآمیز بود و تنها در حد هشدار مبنی بر اینکه سرانجام این تصمیم روابط صلح و دیپلوماتیک را بین آنها و دولت یهود آسیب بزند، بود. این موضعگیریها تأکید بر این داشته و هیچ جای شکی را باقی نمیگذارد که حکام مسلمین برده و مزدور استعمار اند؛ زیرا موضعگیری مردان آزاد، متناسب با رویداد است.
همچنان واکنش طبیعی در مقابل تجاوز یهود بر فلسطین و قدس، اعلام جنگهای سهمگینی بود تا اینکه آن سرزمین به طور کامل آزاد گردد؛ اما اعتراض بر انتقال سفارت از یک منطقۀ فلسطین به قدس؛ مانند این است که کسی اعتراض بر این کند، که چرا غاصبان، سالونخانهاش را از طبقۀ دوم به طبقۀ اول انتقال داده است؟
بناً رسانهها موفق شدند تا خیانت بسیج کردن مردم و محدود کردن مشکل در خصوص انتقال سفارت از یک شهر به شهر دیگری را مرتکب شوند، گویا قدس اشغال نشده است؛ بل این تظاهرات و راهپیمایهاییکه به راهانداخته شد، در واقع انتقال سفارت را از یک شهر اشغالی به شهر اشغالی دیگر، محکوم مینمودند. همچنان شعاری را "قدس پایتخت دولت فلسطین است" سر میدادند، که گویا دولتی به نام فلسطین وجود دارد. در کل این تظاهرات، غیر از تخلیه کردن احساسات چیز دیگری را در قبال نداشت.
نویسنده: احمد ابوقدوم