جمعه, ۲۴ ربیع الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۰۹/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
چه انتظاری از مذاکرات پیرامون جنگِ ویرانگرِ غزه وجود دارد؟
بسم الله الرحمن الرحيم

چه انتظاری از مذاکرات پیرامون جنگِ ویرانگرِ غزه وجود دارد؟

سوال:

بیش از ده ماه از تجاوز یهود به غزه می‌گذرد  و کشتارها در این جنگ ویرانگر هم‌چنان ادامه دارد. در این حال، مذاکرات و توافقاتی برای توقف این حملات در حال انجام است، اما اسرائیل این توافقات را رد کرده و حتی از ترک محور صلاح‌الدین خودداری می‌کند؛ در حالی‌که مصر آن را خط قرمز می‌داند. (منبع: العربیه، ۳/۹/۲۰۲۴) دولت بایدن هم از این کشتارها نظارت می‌کند؛ چنانکه مذاکرات را تحت نظر دارد و ادعا می‌کند که راه‌حل از طریق مذاکرات به‌دست می‌آید؛ در حالی‌که کشتارها هم‌چنان ادامه دارد. چه نتیجه‌ای از مذاکرات در این جنگ ویرانگر ممکن است به‌دست آید؟ نقش امریکا در حمایت از این تجاوز چیست؟ آیا امریکا به‌طور جدی به راه‌حل دو دولت پایبند است؟ و چگونه می‌توان این تجاوز را متوقف کرد و فلسطین را به‌طور کامل به مردمش بازگرداند؟ بابت طولانی شدن سوال معذرت می‌خواهم.

جواب:

برای روشن شدن پاسخ به سوالات فوق، نکات زیر را بررسی می‌کنیم:

نخست: مذاکرات درباره‌ی جنگ ویرانگر، نتایج آن و نقش امریکا در این زمینه:

1. ما در جواب به سوالی‌که در تاریخ ۲۲/۳/۲۰۲۴ منتشر نمودیم، اشاره کردیم که جنگ اسرائیل علیه غزه به معنای واقعی کلمه یک جنگ ویرانگر است. این جنگ با حمایت غرب، چه از سوی امریکا و چه از سوی کشورهای اروپایی، تشویق شد. رهبران غرب به اسرائیل سفر کردند تا حمایت کامل خود را از این کشور در جنگ ویرانگر علیه غزه نشان دهند. هم‌چنین سکوت دولت‌های عربی و اسلامی به حمایت اسرائیل کمک کرد. به جای این‌که ارتش‌ها به کمک مردم غزه بشتابند، برخی از این کشورها حملات مجاهدین را محکوم کردند و روابط خود را با اسرائیل ادامه دادند، گویا که هیچ چیزی رخ نداده باشد. کشورهایی‌که قبلاً یا به‌تازگی با اسرائیل روابط خود را عادی کرده بودند، به این روند ادامه دادند و هیچ‌یک از آن‌ها روابط خود را قطع نکردند یا توافقات و معاهدات مانند کمپ دیوید با مصر و وادی عربه با اردن را لغو نکردند. حتی حداقل اقدامات مرتبط با وضعیت جنگ را نیز انجام ندادند.

به این ترتیب، نتانیاهو به انجام اقدامات وحشیانه‌تر جر‌أت پیدا کرد. به تاریخ ۱ آوریل ۲۰۲۴، اسرائیل حمله هوایی به ساختمان کنسولگری در مجتمع سفارت ایران در دمشق انجام داد. اسرائیل به این حمله بسنده نکرد و به تحقیر بیشتر ایران و حزب‌الله ادامه داد. در شامگاه ۳۰ جولای، حمله هوایی در بیروت، پایتخت لبنان، انجام شد که هدف آن فؤاد شکر یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله بود. یک روز بعد، در ۳۱ جولای، اسرائیل عملیاتی را در قلب پایتخت ایران، تهران، انجام داد که هدف آن رئیس حماس، اسماعیل هنیه، بود. این حملات بدون این‌که واکنش شدید و قابل توجهی از سوی دیگران در پی داشته باشد، انجام شد.

2. سپس امریکا اقدام به ارایه‌ی ابتکارات نمود و مسئولین آن به انجام بازدیدهای پرداختند تا از اقدام ارتش‌های کشورهای مسلمان، به ویژه کشورهای همسایه فلسطین، برای حمایت از غزه جلوگیری کنند. هدف این بود که زمینه برای ادامه کشتارهای اسرائیل در فلسطین فراهم شود. به عنوان مثال؛ ابتکار ضعیف بایدن در تاریخ ۳۱/۵/۲۰۲۴ و تصمیم شورای امنیت تحت حمایت امریکا به تاریخ ۱۰/۶/۲۰۲۴ از جمله این تلاش‌ها بودند. امریکا هم‌چنین طرف‌ها را برای مذاکرات، تعدیل و تغییرات مختلف در سفرها به رفت و آمد مشغول نمود، تنها برای این‌که حکام نادان و بی‌کفایت سرزمین‌های مسلمانان را از حمایت غزه منحرف کند و بهانه‌ی برای عدم گسترش جنگ فراهم آورد تا کشتارها در پیش چشمان شان ادامه یابد.

در عین حال، امریکا هم‌چنان به طور کامل از تجاوزات اسرائیل حمایت کرده و کشتارهای آن را توجیه می‌کند و به آن انواع سلاح‌ها را، در گذشته و حال، تقدیم می‌کند. به عنوان مثال؛ در تاریخ ۱۳/۸/۲۰۲۴ امریکا موافقت خود را با فروش تسلیحات کشنده به ارزش حدود ۲۰ میلیارد دالر به اسرائیل اعلام کرد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نتانیاهو، احساس پیروزی نموده و آن را تأیید کامل مواضع سخت‌گیرانه‌اش شمرد و این‌که امریکا از ادامه حمایت و ارسال تسلیحات جلوگیری نخواهد کرد.

3. این همان چیزی است که بایدن وزیر خارجه‌اش، بلینکن را در نهمین سفرش از آغاز حملات رژیم صهیونیستی بر غزه به مصر فرستاد. در روز بعد، ۱۹/۸/ ۲۰۲۴، بلینکن با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، نتانیاهو، دیدار کرد و با فریب گفت: "ایالات متحده مدت‌هاست اعلام کرده است که هرگونه اشغال (اسرائیلی) طولانی‌مدت غزه را نمی‌پذیرد." این سخن مبهم است و مدت زمان "طولانی‌مدت" مشخص نیست. او به فریب ادامه داد و افزود: "نتانیاهو پیشنهاد امریکایی‌ را پذیرفته که هدفش کاهش فاصله‌ها میان دو طرف بعد از توقف مذاکرات هفته گذشته است که امریکا با قطر و مصر در دوحه آغاز کرده بود. بلینکن هم‌چنین از نتانیاهو خواست تا بر حماس فشار آورد تا این پیشنهاد را بپذیرد" (منبع: رویترز، ۱۹/۸/۲۰۲۴)

روزنامه نیویورک تایمز به تاریخ ۲۰/۸/۲۰۲۴ به نقل از مقامات آگاه از روند مذاکرات گزارش داد: "پیشنهاد جدید امریکا به نیروهای (صهیونیستی) اجازه می‌دهد تا به گشت‌زنی در بخشی از گذرگاه فیلادلفیا در امتداد مرز میان غزه و مصر ادامه دهند."

4. کاخ سفید اعلام کرد که بایدن، رئیس‌جمهور امریکا شامگاه ۲۱/۸/۲۰۲۴ با نتانیاهو تماس تلفنی برقرار کرده است: "بایدن و نتانیاهو درباره تلاش‌های امریکا برای حمایت از (رژیم صهیونیستی) در برابر تهدیدات ایران و گروه‌های تروریستی مانند حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها، از جمله حضور دوامدار نظامی دفاعی امریکا، گفتگو کردند." (منبع: مونت کارلو، ۲۲/۸/۲۰۲۴) هم‌چنان یک مقام امریکایی پیش از این تماس اعلام کرد که بایدن از نتانیاهو انتظار دارد تا درخواست جدید برای نگهداری نیروهای رژیم صهیونیستی در محور فیلادلفیا در مرز مصر و غزه را کاهش دهد. نتانیاهو از خروج به این محور که به گذرگاه صلاح‌الدین معروف است، خودداری می‌کند. این محور حدود ۱۴ کیلومتر طول و در برخی نقاط حدود ۱۰۰ متر عرض دارد و در امتداد مرز غزه با مصر قرار دارد. مصر بر این باور است که کنترل رژیم صهیونیستی بر این منطقه نقض معاهده‌ی ننگین کمپ دیوید است که در سال ۱۹۷۹ تحت نظر امریکا منعقد شده بود و خواهان خروج رژیم صهیونیستی از آن شده است.

رژیم صهیونیستی در ماه می گذشته بر این منطقه تسلط یافت. این موضع امریکا باعث شد تا فرزند نازپرورده‌اش، نتانیاهو، متوجه شود که امریکا در حرف‌ها مانور می‌دهد و اقدام واقعی ندارد. زیرا رژیم صهیونیستی به کمک‌ها و تجهیزات نظامی و اقتصادی امریکا وابسته است و اگر امریکا جدی بود، رژیم صهیونیستی بدون کدام اقدامی به فشارها پاسخ می‌داد.

5. مذاکرات در قاهره از ۲۴/۸/۲۰۲۴ آغاز شد و ویلیام برنز، مدیر سیا، نخست‌وزیر قطر و وزیر خارجه‌اش محمد عبد الرحمن آل ثانی و هیئت رژیم صهیونیستی به همراه هیئت مصری میزبان در آن حضور داشتند. هیئت حماس نیز در مذاکرات حضور داشت؛ اما به طور مستقیم شرکت نکرد. هیئت‌های رسمی به دلیل عدم تمایل نتانیاهو به خروج از محور صلاح‌الدین به تاریخ ۲۵/۸/۲۰۲۴ قاهره را بدون توافق ترک کردند.

خبرگزاری اناتولی در ۲۵/۸/۲۰۲۴ به نقل از یک مقام بلندپایه‌ی حماس که نخواست نامش افشا شود، گزارش داد: "حماس به پیشنهاد آتش‌بس که رئیس‌جمهور بایدن اعلام کرده و شورای امنیت آن را تأیید کرده است، پایبند است." او هم‌چنین افزود: "حماس آماده است تا مسائل توافق‌شده در ۲ جولای را اجرا کند". اما نتانیاهو از امضای هر توافقی خودداری می‌کند تا نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا مشخص شود. او در حال برقراری ارتباط با جمهوری‌خواهان است، چون نسبت به دموکرات‌ها و بایدن حمایت بیشتری از رژیم صهیونیستی وعده داده‌اند. نتانیاهو در ۲۶ جولای ۲۰۲۴ با ترامپ در واشنگتن دیدار کرد و از حمایت کامل او و جمهوری‌خواهان در کانگرس بهره‌مند شد. به مدت ۵۳ دقیقه‌ای که سخنرانی کرد، جمهوری‌خواهان به صورت پی‌هم او را تشویق کردند. نتانیاهو امیدوار است که با آمدن ترامپ، که وعده‌ی حمایت کامل داده و از نظریه‌ی دو دولت صرف‌نظر کرده است، دستوراتی به عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی خواهد داد و سایر کشورها نیز به دنبال آن به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بروند. به همین دلیل، پیش‌بینی می‌شود که نتانیاهو به تلاش‌هایش ادامه دهد تا نتایج انتخابات امریکا مشخص شود.

6. تأخیر و سخت‌گیری‌های نتانیاهو تا نتایج انتخابات را می‌توان در اظهارات او که در کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی توسط العربیه در ۳/۹/۲۰۲۴ نقل شد، مشاهده کرد. نتانیاهو گفت: "در این جنگ خاص، ما چهار هدف برای خود تعیین کرده‌ایم: نابود کردن حماس، بازگرداندن تمام گروگان‌ها، اطمینان از این‌که غزه تهدیدی برای (رژیم صهیونیستی) در آینده نباشد، و بازگرداندن ایمن ساکنان شمال به خانه‌های‌شان". او افزود: "سه مورد از این اهداف از طریق یک نقطه، یعنی محور فیلادلفیا، قابل تحقق است". نتانیاهو هم‌چنین اشاره کرد که این محور "منبع اکسیژن و تسلیحات حماس" است و افزود: "به همین دلیل، (صهیونیست‌ها) ملزم به کنترل این منطقه هستند".

دوم: آیا امریکا در پی حل دو دولتی جدی است؟

1. طرحی‌که امریکا برای حل دو دولتی ارائه می‌دهد و با کمک حاکمان خیانت‌کار کشورهای اسلامی تبلیغ می‌کند، در واقع چیزی جز فریب و بازی با کلمات نیست. این طرح بیشتر شبیه به خودگردانی است و نه دولت واقعی برای فلسطینیان! جوبایدن رئیس‌جمهور امریکا، در شامگاه روز جمعه به خبرنگاران گفت که مدل‌های مختلفی برای حل دو دولتی وجود دارد و به برخی کشورها در سازمان ملل اشاره کرد که نیروهای مسلح خاصی ندارند. (منبع: الجزیره، ۴/۱/۲۰۲۴) این به معنای اشاره به مدل‌های بدون نیروهای مسلح است! اما دولتی با حاکمیت واقعی که مشابه کشورهای دیگر باشد، توسط رژیم صهیونیستی رد می‌شود.

الجزیره به تاریخ ۱۸/۷/۲۰۲۴ گزارش داد که کنست (رژیم صهیونیستی) شامگاه دیروز چهارشنبه برای اولین بار در تاریخ خود تصمیم به رد تشکیل دولت فلسطینی گرفت. آنان خوب می‌دانند که امریکا هرگز از حمایت شان دست نخواهد کشید؛ زیرا این رژیم ساخته‌شده‌ی خودش و پایگاه پیشرفته‌ی وی در قلب سرزمین‌های اسلامی برای جنگ با اسلام و مسلمانان است. رئیس‌جمهور بایدن به‌طور شخصی به رژیم صهیونیستی نزدیک است و خود را صهیونیست می‌داند و دارای اعتقادات دینی است که او را به دفاع از این رژیم وا‌ می‌دارد. وزیر خارجه‌اش، بلینکن، که یکی از افراد کلیدی دولت است، اعلام کرد که به دلیل یهودی بودنش از رژیم صهیونیستی دفاع می‌کند. حتی معاون رئیس‌جمهور، کامالا هریس، در اجتماعی همراه یهودیان شوهرش را به عنوان یهودی معرفی کرده تا حمایت دولت بایدن از رژیم یهود و از خود یهودیان را نشان دهد و این‌که اگر معاون وی به حکومت برسد، به سیاست حمایت از یهود ادامه خواهد داد. اگر ترامپ پیروز شود، او نیز به حمایت از یهودیان و رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد و بر دموکرات‌ها پیشی خواهد گرفت. به همین دلیل، رژیم صهیونیستی به این حمایت‌ها تکیه کرده و به اقدامات و جنایات خود ادامه می‌دهد.

2. موضوع دیگری که باید در مورد طرح دو دولتی روشن شود، به شرح زیر است:

الف) فلسطین سرزمین مبارک، اسلامی و مکان مسجد الاقصی است که الله سبحانه و تعالی آن را برکت داده است:

﴿سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ﴾ [اسراء: 1]

ترجمه: تسبیح و تقدیس پروردگاری را سزاست که بنده‌ی خود را در شبی از مسجد الحرام (مکه) به مسجد الاقصی (بیت المقدس) برد،‌ آنجا که دور و بر آن را پر برکت (از اقوات مادی و معنوی)‌ ساخته‌ایم.

طرح دو دولتی که این حاکمان به آن می‌پردازند، خیانت به الله سبحانه وتعالی، رسول الله صلی الله علیه وسلم و مؤمنان است. سرزمین اسلام تقسیم بین اهل آن و دشمنانش را نمی‌پذیرد. سلطه یهودیان بر این سرزمین نادرست است و طرح دو دولتی جایی در آن ندارد. همانطور که عمر بن خطاب این سرزمین را فتح کرد، خلفای راشدین آن را حفظ کردند، صلاح‌الدین آن را آزاد کرد و عبد الحمید از آن در برابر یهودیان محافظت نمود، این سرزمین دوباره به تلاش‌های صادقانه ارتش الهی بازخواهد گشت.

ب) حکم شرعی درباره‌ی طرح دو دولتی این است که حتی اگر این طرح به معنای اعطای دولتی مستقل به فلسطینی‌ها در بخشی از فلسطین طبق مرزهای ۱۹۶۷، یعنی حدود ۲۰٪ از سرزمین فلسطین و پذیرش دست‌کشیدن از ۸۰٪ دیگر باشد، باز هم این طرح گناهی بزرگ و خیانت به الله سبحانه وتعالی، رسول الله صلی الله علیه وسلم و مؤمنان است. حال اگر طرحی حتی کمتر از این، مثل خودگردانی پیشنهاد شود، این خیانت به مراتب بزرگ‌تر است و جرم بزرگ به شمار می‌آید که صاحب آن در دنیا با ذلت و خفت و در آخرت با عذاب شدید مواجه خواهد شد:

﴿سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُوا صَغَارٌ عِنْدَ اللهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُوا يَمْكُرُونَ﴾ [انعام: 124]

ترجمه: از سوی الله (سبحانه وتعالی) هرچه زودتر خواری و رسوائی (در دنیا) نصیب کسانی می‌گردد که بزهکاری پیش می‌گیرند و عذاب سختی (در آخرت) به سبب نیرنگی که می‌ورزند بهره‌ی ایشان می‌شود.

سوم: چگونه می‌توان این تجاوز را پایان داد و فلسطین را به‌طور کامل به اهلش بازگرداند:

1. این موضوع در اسلام کاملاً روشن است. اگر کفار به سرزمینی از سرزمین‌های اسلامی حمله کنند، آن را اشغال کنند و اهالی آن را بیرون کنند، واجب است که با دشمن به شدت بجنگیم تا او را به عقب برانیم و آن سرزمین را به‌طور کامل به اهالی مسلمان آن بازگردانیم. الله سبحانه وتعالی می‌فرماید:

﴿وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُمْ مِنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ﴾ [بقره: 191]

ترجمه: و (چون جنگ در گرفت) هرجا آنان را (که آغاز کنندگان جنگ بوده‌اند) دریافتید ایشان را بکشید و آنان را (از مکه) که شما را از آنجا بیرون کرده‌اند، بیرون سازید.

همچنان می‌فرماید:

﴿فَإِمَّا تَثْقَفَنَّهُمْ فِي الْحَرْبِ فَشَرِّدْ بِهِمْ مَنْ خَلْفَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَذَّكَرُونَ﴾ [انفال: 57]

ترجمه: اگر آنان را در (میدان) جنگ رویاروی بیابی و بر ایشان پیروز شوی آن چنان آنان را در هم بکوب که کسانی که در پشت سر ایشان قرار دارند، پند گیرند.

حتی اگر به سرزمینی اسلامی بدون اشغال آن حمله صورت گیرد، باید به تجاوز پاسخ داده شود:

﴿فَمَنِ اعْتَدَى عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ﴾ [بقره: 194]

ترجمه: هر کس که راه تعدی و تجاوز در پیش گرفت،‌ بر او همانند آن تعدی و تجاوز کنید و از خشم الله (سبحانه وتعالی) بپرهیزید و بدانید که الله (سبحانه وتعالی) با پرهیزگاران است.

بازگرداندن اراضی اسلامی اشغال‌شده و مقابله با تجاوز، مسائلی است که برای هر عاقل واضح است و در قرآن، سنت رسول الله صلی‌الله ‌عليه ‌وسلم و اجماع صحابه رضوان‌ الله ‌عليهم به وضوح بیان شده است.

علاوه بر این، رژیم صهیونیستی به‌تنهایی قادر به ایستادگی نیست و بدون حمایت‌های خارجی توانایی جنگیدن ندارد. چنان‌که الله سبحانه و تعالی می‌فرماید:

﴿ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ﴾ [آل عمران: 112]

ترجمه: آنان هرکجا یافته شوند، (مهر)‌خواری بر ایشان خورده است؛ مگر (این‌که از روش ناپسند خود دست بردارند و در اعمال خویش تجدید نظر کنند و)‌ به پیمان الله (سبحانه وتعالی) و پیمان مردم  (چنگ زنند).

این رژیم پیمان و ریسمان با الله سبحانه وتعالی را قطع کرده و تنها به ریسمان حمایت‌های مردم از امریکا، اروپا و حکام خائن سرزمین‌های اسلامی متکی است که در برابر تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی هیچ اقدامی نمی‌کنند و حتی بهترین آن‌ها تنها به شمارش شهدا و زخمی‌ها می‌پردازد.

2. رژیم صهیونیستی به هیچ وجه قادر به مبارزه و پیروزی نیست. همان‌طور که الله سبحانه وتعالی در قرآن‌کریم می‌فرماید:

﴿لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ﴾ [آل عمران: 111]

ترجمه: ‌‌آنان هرگز نمی توانند به شما زیانی (پر دامنه) برسانند، مگر آزار مختصری ( که اثر چندانی بر جای نمی‌گذارد) و اگر با شما بجنگند پشت کرده و پای به فرار می‌نهند، سپس یاری نمی‌شوند.‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍

چنان که می‌بینید گروه‌های مؤمن با تجهیزات و تعداد خیلی کم‌تر از رژیم صهیونیستی با آنان می‌جنگد، با وجود این رژیم صهیونیستی تا هنوز نتوانسته‌ به پیروزی دست یابد. حال اگر ارتش‌های مسلمانان، حتی ارتش‌های سرزمین‌های همجوار فلسطین، وارد عمل شوند، رژیم صهیونیستی به‌طور کامل از بین خواهد رفت.

اما مشکل اصلی در سرزمین‌های اسلامی فعلی است؛ جایی‌که حکام آن‌ها به کافران استعمارگر و دشمنان اسلام و مسلمانان وابسته‌اند. این حکام با وجود مشاهده و شنیدن جنایات و کشتارهای رژیم صهیونیستی، انگار چیزی نمی‌بینند و نمی‌شنوند، همان‌طور که الله سبحانه وتعالی در قرآن‌کریم می‌فرماید:

﴿صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ﴾ [بقره: 18]

ترجمه: کران و لالان و کورانند،‌ به همین اساس ایشان از روی خرد عمل نمی‌کنند و نمی‌فهمند.

مصیبت مسلمانان در حکام‌شان است که تا امروز مانع کمک ارتش‌ها به برادران‌شان در غزه شده‌اند. در حالی‌که تعداد شهدا به حدود ۴۱ هزار و تعداد مجروحان به حدود ۹۵ هزار رسیده است، حکام تنها نظاره‌گر هستند و برخی از آن‌ها حتی به شمارش شهدا و مجروحان پرداخته و به نظر می‌رسد که به رژیم صهیونیستی نزدیک‌تر از هر طرف دیگری هستند.

چهارم: سخنم را با دو نکته به پایان می‌برم، برای کسی‌که دل حق‌پذیر یا گوش شنوا دارد و حاضر است:

  1. در پاسخ به سوال ۲۲ مارچ ۲۰۲۴ گفتیم: «این‌که معلوم است وعده بالفور وزیر امور خارجه بریتانیا که در نامه‌اش به لرد روت‌شیلد  در ۲/۱۱/۱۹۱۷ آمده بود، شامل تأیید دولت بریتانیا برای تأسیس یک وطن ملی برای یهودیان در فلسطین بود. این وعده در روزهای آخر شکست خلافت عثمانی در جنگ جهانی اول به دلیل خیانت برخی از رجال عرب و ترک داده شد. پیش از آن، چند سال قبل، هرتزل، نماینده جمعیت‌های صهیونیستی که از بریتانیا حمایت می‌شدند، در تاریخ ۱۸/۵/۱۹۰۱به خلیفه عثمانی پیشنهاد داد تا بحران مالی خلافت عثمانی را با ارائه مبالغ کلان برای جبران کسری بودجه خلافت در قبال واگذاری زمینی در فلسطین جبران کند. اما پاسخ خلیفه عبدالحمید به هرتزل پاسخی قوی و حکیمانه بود: "من نمی‌توانم یک وجب از خاک فلسطین را واگذار کنم، این زمین ملک من نیست؛ بلکه ملک امت اسلامی است. مردم من برای این زمین جنگیده‌اند و با خون خود آن را آبیاری کرده‌اند. یهودیان می‌توانند پول‌های‌شان را نگهدارند، اگر روزی خلافت پاره پاره شد، آنگاه می‌توانند فلسطین را بدون هزینه بگیرند؛ اما مادامی که من زنده‌ام، این امر امکان‌پذیر نیست." خلیفه درک و بصیرت و دوراندیشی داشت و لغو خلافت (۱۳۴۲ هـ - ۱۹۲۴ م) با توطئه خائنان عرب و ترک با بریتانیا منجر به واگذاری فلسطین به یهود بدون هزینه شد! و پیش‌بینی خلیفه عبدالحمید رحمه الله محقق شد؛ زیرا لغو خلافت مقدمه واقعی برای ایجاد رژیم یهودی در فلسطین بود.
  2. و امروز، با وجود دوام دنباله‌روی حکام خائن سرزمین‌های مسلمان از کفار استعمارگر و باوجود خیانت‌شان به فلسطین، سرزمین اسلام و مسجدالاقصی که الله سبحانه وتعالی اطراف آن را مبارک کرده است، این خائنان نابود خواهند شد و دولت اسلام، خلافت راشده، به اذن الله سبحانه و تعالی بازخواهد گشت. جنگ با یهود و پایان دادن به اشغالگری آن‌ها به اذن الله سبحانه وتعالی محقق خواهد شد؛ زیرا پیامبر صادق و راستگو صلی الله علیه وسلم در حدیثی‌که مسند احمد از حذیفه نقل کرده است فرمودند:

«...ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ»،

ترجمه: سپس خلافتی بر اساس منهج نبوت خواهد بود.

هم‌چنین بخاری از عبد الله بن عمر رضی الله عنهما نقل کرده که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«تُقَاتِلُكُمُ الْيَهُودُ فَتُسَلَّطُونَ عَلَيْهِمْ»

ترجمه: یهودیان با شما خواهند جنگید و شما بر آن‌ها مسلط خواهید شد.

و مسلم نیز با لفظی مشابه از ابن عمر از پیامبر ﷺ نقل کرده است:

«لَتُقَاتِلُنَّ الْيَهُودَ فَلَتَقْتُلُنَّهُمْ»

ترجمه:شما با یهود خواهید جنگید و آن‌ها را خواهید کشت.

سپس زمین به پیروزی دین الله سبحانه وتعالی روشن خواهد شد.

﴿وَیَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ (4) بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ﴾ [روم: 4_5]

ترجمه:‌ در آن روز مومنان شادمان می‌شوند. (آری خوشحال می‌شوند) از یاری الله (سبحانه وتعالی)،‌ الله (سبحانه وتعالی) هر کسی را که بخواهد یاری می‌دهد و او بس چیره (بر دشمنان خود) و بسیار مهربان (در حق دوستان خویش) است.

1 ربیع الاول ۱۴۴۶هـ.ق.

موافق با ۴/۹/۲۰۲۴م.

مترجم: احمد صادق امین

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه