چهارشنبه, ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
کارگریی کودکان در نبود دولت اسلام
بسم الله الرحمن الرحيم

کارگریی کودکان در نبود دولت اسلام

(ترجمه)

آن‌چه که تصویر زیبای طفولیت را خدشه‌دار می‌سازد، واقعیت تلخ و تأسف‌آور کودکان یا به عبارت دیگر فاجعه و بهره‌برداری‌های مختلف از کودکان در سایه نبود نظام اسلام، از جمله شاغل نمودن‌شان که "کارگری کودکان" نامیده می‌شود، است. این پدیده با ظهور انقلاب صنعتی و نهادینه‌سازی ایدیولوژی سرمایه‌داری همزمان بروز نمود. پدیدۀ مذکور هنگامی نشأت نمود که کارخانه‌ها  و معادن آغاز به استخدام کودکانی نمود که عمر اکثریت آن‌ها از ده سال کم بود و کودکان را مجبور به کار کردن به مدت ساعت‌های طولانی در شرائط ناگوار صحی و با مزد ناچیز می‌نمودند. برای حل این مشکل گرچند قوانین تصویب گردید؛ اما مشکل تا هنوز پابرجاست؛ زیرا تا هنوز میلیون‌ها کودک به طور غیرانسانی و در شرائط ناگوار نه تنها در کشورهای عقب‌مانده و فقیر حتی در کشورهای صنعتی نیز به کارگری استخدام می‌شوند.

محاسبات یونیسیف نشان می‌دهد که 150 میلیون کودک که بین 5 الی 14 سال عمر دارند، در کشورهای عقب‌مانده و حدود 16 در صد تمام کودکان که در عین سن قرار دارند، وارد کارگری می‌گردند. سازمان جهانی کار، برآرود نموده که 215 میلیون کودک در سرتاسر جهان که از 18 سال کم‌تر عمر دارند، کار می‌کنند و باید یادآوری نمود که اکثریت آن‌ها پایدار و همیشه‌گی کار می‌کنند. سرزمین‌های اسلامی از آمار های وحشتناک فوق، سهمی بزرگی دارد که بیانگر بهره‌برداری، خشونت و اذیت به حق کودکانی‌که فقر آنان را وادار به کار نمودن کرده است، می‌باشد. این کار با افزایش فقر، کاهش سطح علمی خانواده، استعمار، جنگ‌ها و بحران‌هایی‌که بار اقتصادی به وجود می‌آورد، افزایش می‌یابد. آمارهای یونسیف و سائر آمارها نشان می‌دهد که تعداد بی‌شمار کودکان کارگر در یمن مصر، تونس، اردن، فلسطین، لیبیا افغانستان و سائر سرزمین‌های اسلامی با شرائط بهره‌بردای غیرانسانی، وجود دارد.

این فاجعه‌ای هست که کودکان در سایه سرمایه‌داری و سازمان‌های بین‌المللی از آن رنج می‌برند. این رنج و فاجعه‌ها هرگز به پایان نمی‌رسد و متوقف نمی‌گردد؛ مگر با دولت اسلامی که سرپرست همه رعیت هست؛ دولتی‌که از کودکان در برابر هرنوع نقض حقوق‌شان پشتیبانی می‌نماید و برایشان آموزش، غذاء، مسکن و دارو تأمین می‌نماید و برای امرا معاش خود به کسب و کار مجبور نمی‌شوند. حضرت عثمان ابن عفان رضی اللله عنه می فرماید:«لا تكلفوا الصبيان الكسب فإنكم متى كلفتموهم الكسب سرقوا» ترجمه: "کودکان را مکلف به کسبه‌کاری نکنید؛ هرگاه آن‌ها را مکلف به انجام کسبه‌کاری نمودید، دزدی می‌نمایند.

از الله سبحانه وتعالی استدعاء می‌نماییم که دولت خلافت راشده ثانی بر منهج نبوت را هرچه عاجل برپا دارد تا آن دولت از خورد و بزرگ پشتیبانی نموده و به همه توجه ورزد.

نویسنده: فاطمه خُلَیف – ولایه تونس

برای رادیوی دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

مترجم: حمزه "پارسا"

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه