چهارشنبه, ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
یک لحظه کاوش؛ درس‌ها و عبرت‌ها از ویروس کرونا
بسم الله الرحمن الرحيم

یک لحظه کاوش؛ درس‌ها و عبرت‌ها از ویروس کرونا

(ترجمه)

حمد و ستایش برای الله سبحانه وتعالی، درود و سلام بر رسول الله صلی الله علیه وسلم و بر آل و اصحاب و بر کسی‌که از او پیروی می‌کند. ای بار الها! ما را از جملۀ آنان محسوب نما و ای مهربان‌ترین مهربانان، به رحمت خود ما را در زمرۀ آنان حشر نما. اما بعد:

فراخوانی به‌سوی یک لحظه کاوش و محاسبه

برادران ایمانی! ای مسلمانان! ای کسانی‌که به قرآن تمسک می‌ورزید، ای قافلۀ نیکوکاران، در جریان یاد بود سقوط دولت خلافت (3 مارچ 1924م) قرار داریم. ویروس کرونا منتشر شده و جهانیان را به وحشت درآورده و همه را دچار ترس، وحشت، سرگردانی و گیجی کرده است. در این وضع دشوار بیایید یک ساعت کاوش و محاسبه کنیم؛ یعنی خود را محاسبه کنیم. بیایید به پیشگاه حق تعالی به درستی مکث و درنگ کنیم، بیایید یک لحظه برخیزیم و از گرفتاری خاک و گِل -مصروفیت‌های دنیوی- فراتر برویم. بیایید به پیشگاه پروردگار خود بایستیم و آن‌چه که بر نفع ما گواهی می‌دهد (اعمال نیک) و آن‌چه که بر ضد ما گواهی می‌دهد (اعمال زشت) خود را ارزیابی و محاسبه کنیم. آن‌چه را که پیش تقدیم کرده‌ایم و بعداً تقدیم خواهیم کرد، محاسبه کنیم. بیایید چون این وقفه (قرنطینه) گذرا هست. امروز خط سیر مسابقه است و فردا صحنۀ مسابقه.

ای مردم! ما عبث و بیهوده خلق نشده‌ایم. امت ما اعزام نشده؛ مگر برای این‌که همواره مشغول به امور جدی زندگی (کسب رضایت الله) شوند، در بلندی‌ها، رهبری ارتش‌ها و کسب نمودن فضیلت‌ها سیر نمایند، باید هر کدام‌مان با نفس خود خلوت کنیم (پیرامون خود و آخرت خود تفکر کنیم) و در افق‌های خاطرات خود پرواز کنیم. آیا یکی از شما روزی را سپری کرده است که در آن طعم عزت را چشیده باشد؟ آیا به آن نزدیک شده یا به آن به اندازۀ فاصله دو کمان و یا از آن هم نزدیک‌تر شده است؟ آیا -روز عزت‌مندی- ما را ترک کرده و یا ما از آن دست کشیدیم؟ آیا نمی‌بینید که عذاب بر ما شدیداً می‌ریزد؟ آیا نمی‌بینید که فتنه‌ها؛ همانند: سایه‌بان‌ها بر ما سایه افگنده است؟ آیا نمی‌بینید که امروزمان از دیروز بر ما سخت‌تر می‌گردد؟ آیا نمی‌بینید که محبوب دل خود را 99 سال است که گم کرده‌ایم؟ نه زندگی‌مان بدون آن طعم دارد و نه موجودیت‌مان تأثیری؟ آیا نمی‌بینید که شکایت و شکایت بردن -به سازمان‌های بین‌المللی- نه حقی را بر می‌گرداند و نه ظلم را بر می‌دارد و نه دشمن را شکست می‌دهد؟ آیا نمی‌بینید که ما به عزم، ارداه، استقامت و ادامه دادن به راه تغییر حالت کنونی نیاز داریم؟ بیایید با هم، از این حادثۀ بزرگ درس و عبرت‌های بی‌شماری بگیریم.

نخست: جهان قبل از کرونا هرگز همانند بعد آن نخواهد بود!

جهان قبل از کرونا هرگز همانند بعد آن نخواهد بود. علائم ظهور جهان جدید و تغییر نظام جهانی پیش‌رو را فراموش نکنیم که در حقیقت قبل از بروز ویروس کرونا -که تمام جهان را دچار درد سر نموده و نقاط قوت و ضعف کشورها را برملا ساخته است-  بروز  کرده بود. هرگز نمی‌خواهیم بگوییم: سختی‌های ناشی از کرونا انگیزه‌های سیاسی استراتیژی و اقتصادی دارد؛ اما این مدت زمانی‌که  قبل از بلا و سختی (کرونا) گذشته است به زمانۀ وخامت اوضاع و جنگ پنهانی میان امریکا و چین بر سر رهبری جهان، معروف است. از الله سبحانه وتعالی استدعا می‌نماییم که این جنگ را به صلاح و خوبی اسلام و اهل آن تمام گرداند و این قول الله سبحانه وتعالی متحقق گردد:

﴿هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَكَفى بِاللَّهِ شَهِيداً

[الفتح: 28]

ترجمه:  الله است که پیامبر خود را هماره با هدایت/رهنمون و آئین راستین روان کرده است تا آن را بر همه آئین‌ها پیروز گرداند. کافی است که الله گواه باشد.

دوم: تمام جهان دچار سرگردانی شده است!

به امر الله سبحانه وتعالی رهبر قوی‌ترین ارتش جهان، وزیر دفاع امریکا و رهبران پنتاگون همه محبوس‌اند! امروز تمام هتل‌های لاس و گاس، بزرگ‌ترین مجالس قماربازی در جهان بسته شده است، سرک‌ها/جاده‌ها مسدود شده‌اند، هتل‌های روسپی‌گری/فحاشی امستردام که درآمد آن بالاتر از ده میلیارد دالر در یک سال است، مسدود شده است. تمام کشورهای جهان هتل‌های فحاشی، بی‌بند و باری، نایت کلپ‌ها، هتل‌ها و بسیاری از رستورانت‌ها را مسدود نموده‌اند. امروز بیش‌ترین طیاره‌ها/هواپیماها برای اولین بار در طول تاریخ به روی زمین خوابیده است. ترامپ کاهش نرخ بهرۀ بانکی را به صفر در صد اعلام کرده است؛ یعنی: ترامپ ربا را لغو کرد؛ چنان‌چه در نزد ما در دین اسلام چنین تعین شده است. 16 تریلیون دالر بورس سهام در مدت دو هفته به باد رفته است. تمام جهان در حال جست‌وجوی نجات است.

اين قول الله سبحانه وتعالی مرا به درنگ و مکث نمودن واداشت:

﴿حَتَّى إِذا أَخَذَتِ الْأَرْضُ زُخْرُفَها وَازَّيَّنَتْ وَظَنَّ أَهْلُها أَنَّهُمْ قادِرُونَ عَلَيْها أَتاها أَمْرُنا لَيْلاً أَوْ نَهاراً فَجَعَلْناها حَصِيداً كَأَنْ لَمْ تَغْنَ بِالْأَمْسِ كَذلِكَ نُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

[یونس: 24]

ترجمه: تا بدانجا که زمین کاملاً آرایش و زیبائی می‌گیرد و آراسته و پیراسته می‌گردد و اهل زمین یقین پیدا می‌کنند که بر زمین تسلط دارند، فرمان ما در شب یا روز در می‌رسد و گیاهانش را از ریشه برآورده و دروده و نابودش می‌کنیم. انگار دیروز در اینجا نبوده است. ما آیه‌های خویش را برای قومی تشریح و تبیین می‌کنیم که می‌اندیشند.

نیز فرموده است:

﴿وَعَنَتِ الْوُجُوهُ لِلْحَيِّ الْقَيُّومِ وَقَدْ خابَ مَنْ حَمَلَ ظُلْماً

[طه: 111]

ترجمه: چهره‌ها در برابر الله باقی و جاویدان، و گرداننده و نگهبانِ جهان، خضوع و خشوع می‌کنند و کُرنِش می‌برند و کسی‌که کفر را بر دوش کشد، ناامید می‌گردد.

کجاست آنانی‌که گمان بردند که قادر به شکست آن هستند؟ کجاست ستمکاران در مقابل ویروسی‌که به چشم سر دیده نمی‌شود؟ کجاست ظالمان، جنایت‌کاران و منافقان؟ صداهای همۀشان آرام شده است.

الله سبحانه وتعالی فرموده است:

﴿فَعَلِمُوا أَنَّ الْحَقَّ لِلَّهِ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كانُوا يَفْتَرُونَ

[قصص: 75]

ترجمه: پس آنان خواهند دانست که حق با الله است و چیزهایی‌که به هم می‌بافند، از ایشان گم و ناپدید گشته است.

هم‌چنان فرموده است:

﴿قُلْ أَرَأَيْتَكُمْ إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُ اللَّهِ بَغْتَةً أَوْ جَهْرَةً هَلْ يُهْلَكُ إِلَّا الْقَوْمُ الظَّالِمُونَ﴾

[الأنعام:47]

ترجمه: بگو: به من بگوئید که اگر عذاب الله به ناگاه یا این‌که آشکاراً به شما در رسید؛ مگر به جز گروه ستمکاران هلاک می‌گردند؟!

و نیز فرموده است:

﴿إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّماءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْناقُهُمْ لَها خاضِعِينَ﴾

[الشعراء:4]

ترجمه: اگر ما بخواهیم معجزه‌ای از آسمان بر آنان نازل می‌نماییم، گردن‌های‌شان در برابر آن تسلیم شوند.

یا رب تو چقدر بزرگ و گرامی هستی و چقدر قدرت بزرگ داری!

سوم: دانشمند بریتانیایی به این باور است که ویروس‌های کشنده با برنامه‌ریزی انسان‌های شرور صورت می‌گیرد!

در سال 2006م، کتابی تحت عنوان: «زیربنای کائنات و سرنوشت انسان‌ها» نوشتۀ هشام طالب، چاپ گردید. نویسنده در صفحۀ 671 سخنی را از ستاره شناس بریتانیای متوفی سال 2003م، که این دانش‌مند کتاب خود را به نام: «ساعت پایانی‌مان» نشر نموده، نقل می‌نماید. این دانش‌مند بریتانیایی می‌گوید: "مهم‌ترین خطری‌که بشریت را تهدید می‌کند ویروس‌های کشندۀ ژنتیکی ساخته شده است و این توسط انسان‌های شرور صورت می‌پذیرد، یا به نتیجۀ اشتباه انسانی و سال 2020م، سال اشتباه انسانی بیولوژیک خواهد بود که باعث مرگ یک میلیون انسان می‌شود."

الله سبحانه وتعالی راست گفت، آن‌جا که فرمود:

﴿ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ﴾

[الروم:41]

ترجمه: تباهی و خرابی در دریا و خشکی به خاطر کارهایی پدیدار گشته است که مردمان انجام می‌داده‌اند. بدین‌وسیله الله سزای برخی از کارهایی را که انسانها انجام می‌دهند بدیشان می‌چشاند تا این‌که آنان برگردند.

فرمودۀ الله متعال: "ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ (تباهی و خرابی در دریا و خشکی پدیدار گشت)" نتیجه است! اما دلیل آن: "بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ (به خاطر کارهایی‌که مردمان انجام می‌داده‌اند)"؛ اما حکمت آن: "لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا (سزای برخی از کارهایی را که انسان‌ها انجام می‌دهند)" و هدف آن: "لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (تا این‌که آنان برگردند)."

چهارم: نظام سرمایه‌داری آزمند، نظام غیرانسانی است!

اسلام به نیکی و رعایت حقوق مردم با درنظرداشت اختلاف سنی و حالات‌شان تلاش ورزیده است. ابو داود، ترمذی و احمد از انس ابن مالک و عبدالله ابن عمرو ابن العاص و ابن عباس روایت کرده‌اند که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده است: "کسی‌که بر کوچک‌مان رحم نکند و حق بزرگ‌مان را نشناسد، از جمله ما نیست." در این حدیث پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده است: "لیس منا (از جمله ما نیست)"؛ یعنی: بر راه ما و بر هدایت ما و بر سنت ما نیست، "کسی‌که بر خوردمان رحم نکند"؛ یعنی: باید حق آن را؛ از قبیل: نرم‌خویی، مهربانی و شفقت ادا کند و احتمال دارد که مراد از صغیر/خورد سال مسلمان باشد و نیز احتمال می‌رود که مراد صغیر، بنی آدم باشد؛ زیرا علت صغر و کوچکی/خورد سالی است و فرموده: "حق بزرگ‌مان را بشناسد»؛ یعنی حق آن را که تعظیم و احترام است، ادا کند. بناءً، خُلُق اهل اسلام رحمت و مهربانی برخورد و شناخت حق بزرگان است؛ به ویژه درصورتی‌که شخص بزرگ سال از جایگاه بلند به دلیل علمیت، صالح بودن و نسب والا برخوردار باشد.

هدف بزرگ‌نمایی ویروس کرونا و ایجاد ترس و وحشت در رسانه‌ها از سوی نظام آزمند و وحشی سرمایه‌داری خلاص شدن از شر بیش‌ترین شمار سال‌مندان است؛ زیرا سال‌مندان باری است بر دوش خزانۀ دولت، و آن‌ها تولیدکنندگان نیستند؛ اما بزرگان سرمایه‌داران، از حالت ترس و وحشت، سوء استفاده نموده و در پیچیده ساختن پالیسی‌های سیاسی خود بهره‌برداری می‌کنند. به باور آنان این مناسب‌ترین وقت پیچیده‌سازی پالیسی‌هاست. برای این‌که واقعیت وحشت انداختن رسانه‌های دجال را به دلیل مرض کرونا درک کنیم، در فیس‌بوک تصاویر کودکان گرسنه‌ای‌که بدن‌های‌شان به شکل استخوان‌های بزرگ به دلیل گرسنگی نمایان شده بود را شاید دیده باشید که در فوق آن تصویر به انگلیسی نوشته شده بود: "ویروس گرسنگی روزانه 8 هزار طفل را به کام مرگ می رساند، واکسین و علاج این ویروس وجود دارد که «غذا» نامیده می‌شود؛ اما این را از رسانه‌ها نمی‌شنوید، آیا دلیلش را می‌دانید؟ دلیلش این است که این ویروس پول‌داران را نمی کشد". پس نابود باد این سرمایه‌داری دجال (دروغ‌گو)، خوش‌گذران، خشونت‌آمیز، کثافت، آزمند، جنایت‌کار، نابودکنندۀ زراعت و بشریت، در کشورها/سرزمین‌ها طغیان کرده و فساد را در زمین افزایش داده؛ پس ای بار الها، هرچه زودتر ما و تمام بشریت را از شر این نظام خلاص کن! دعای‌مان را بپذیر ای رب جهانیان!

پنجم: فروپاشی و حتی محو اقتصاد خیالی سرمایه‌داری متکی بر ربا/سود

الله سبحانه وتعالی راست‌گوترین راست‌گویان در کتاب معزز خود فرموده است:

﴿يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا وَيُرْبِي الصَّدَقَاتِ ۗ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثِيمٍ﴾

[البقره: 276]

ترجمه: الله -سبحانه وتعالی- ربا را نابود میکند و صدقات را فزونی میبخشد و الله هیچ انسان ناسپاس گنهکاری را دوست نمیدارد.

در یک مقالۀ روزنامۀ واشنگتن پست آمده: "عقب‌نشینی اولیه اقتصادی امریکا در جریان ویروس کرونای کنونی خبر می‌دهد که حالت از این هم وخیم‌تر و دردناک‌تر از بحران سال 2008م، می‌شود. دیوید لینچ و هیثر لانگ این دو نویسندۀ امریکایی  در مقالۀ خود توضیح داده‌اند: مجبور ساختن هشتاد میلیون امریکایی به خانه ماندن در حال حاضر باعث شده است که اکثریت کار/شغل در ایالت متحده بایستد و یادآوری نموده‌اند که میلیون‌ها کارگر به دلیل فروپاشی اقتصادی ناشی از کرونا بیکار می‌شوند. از محدودۀ تلاش‌های حکومت فدرالی برای مهار آن خارج می‌شود، با آن‌که مجلس سنا دیروز جمعه (25 مارچ 2020 م) برای بسیج نمودن نیرو جهت نجات اقتصادی‌که کاخ سفید و قانون‌گذاران کلیدی اصلی، چارچوب آن را بسیار بزرگ خوانده‌اند، آماگی کامل را به راه انداخته‌اند تا آن‌که به مبلغ اصلی‌که چند روز پیش پیشنهاد شده بود و مقدار آن یک تریلیون دالر بود، بیفزایند و نیز اشاره نمودند که با مرور هر روز توقف بی‌سابقۀ کار، با زور نا به سامان و بحرانی می‌شود؛ به طوری‌که رستورانت‌ها، سینماها، میدان‌های بازی و دفترها تلاش دارند تا خود را در برابر کرونا محافظت نمایند، و بانک «امریکا مریل لینچ» ترجیح می‌دهد که وزارت کار/شغل اعلام نماید که در این هفته حدود سه میلیون امریکایی برای اولین بار درخواست کمک در مقابل بیکاری نموده‌اند و این چهار برابر بیش‌تر از رکوردی است که در اثنای اوج رکود 1982م، ثبت گردیده بود.

ششم: تغییرات ناگهانی اقتصاد امریکا در تاریخ بی‌سابقه است!

این دو نویسنده می‌افزایند که تغییرات ناگهانی در اقتصاد امریکا در طول تاریخ بی‌سابقه است. در آغاز سال 2020م، این اقتصاد از اواسط سال 2009م، بدون وقفه گسترش می‌یافت و میانگین بیکاری به پایین‌ترین حد خود در طول نیم قرن رسیده بود، بازار سهام به سوی بلند شدن رقم سوق یافته بود؛ حالا اما اقتصاد داد می‌زند و بازار سهام به سقوط کامل برگشت نموده است. سه شرکت بزگ تولید ساخت موتر روز پنج‌شنبه گفت: کارخانه‌های‌شان را روز 30 مارچ جاری خواهند بست و شرکت ماریوت -بزرگ‌ترین شرکت هتلی جهان- هتل‌های خود را بسته نموده و هزاران کارگر خود را جواب داده است.

هفتم: به سوی الله پناه ببرید، من از جانب او بیم‌دهندۀ آشکارا هستم!

شخص مؤمن همیشه با الله در ارتباط می‌باشد، به این ایمان دارد که پادشاهی آسمان‌ها و زمین از آن الله است و این‌که الله مالک تمام چیزهاست، ایمان دارد که الله متعال مالک نفع و ضرر است و هیچ جنبنده‌ای نیست؛ مگر این‌که الله بر او تسلط دارد و به این‌که الله سبحانه وتعالی به همه چیز قادر و تواناست. شخص مؤمن در تمام امورات خود قبل، بعد و در حین گرفتن اسباب به الله سبحانه وتعالی توکل می‌کند، ایمان دارد که آن‌چه را درست انجام داده نمی‌توانست، اشتباه کند و آن‌چه که اشتباه انجام داده نمی‌شد، درست انجام دهد!

برادران ایمانی: از هر چیزی‌که می‌ترسیم از او چنان فرار می‌کنیم که از شیر فرار می‌کنیم؛ اگر از الله سبحانه وتعالی بترسیم؛  در آن‌صورت ما از الله فرار نمی‌کنیم؛ بلکه به سوی او فرار می‌کنیم (به او پناه می‌بریم)  الله سبحانه وتعالی فرموده است:

﴿فَفِرُّوا إِلَى اللَّهِ ۖ إِنِّي لَكُم مِّنْهُ نَذِيرٌ مُّبِينٌ﴾

[الذاریات: 50]

ترجمه: به سوی الله فرار کنید (پناه ببرید) من از جانب او بیم‌دهندۀ آشکار هستم.

و فرموده است:

﴿حَتَّىٰ إِذَا ضَاقَتْ عَلَيْهِمُ الْأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ وَضَاقَتْ عَلَيْهِمْ أَنفُسُهُمْ وَظَنُّوا أَن لَّا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلَّا إِلَيْهِ ثُمَّ تَابَ عَلَيْهِمْ لِيَتُوبُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ﴾  

[التوبه: 118]

ترجمه: تا بدانجا که زمین با همه فراخی، بر آنان تنگ شد و دلشان به هم آمد و دانستند که هیچ پناهگاهی از الله جز برگشت به الله و جود ندارد. آنگاه الله بدیشان پیغام توبه داد تا توبه کنند. بیگمان الله بسیار توبهپذیر و مهربان است.

ویروسی‌که به چشم سر دیده نمی‌شود، به قدرت الله عظیم قادر تمام بشریت را به مبارزه طلبیده است، حرکت آن را منجمد ساخته، عاجز و ناچار مانده و مرگ و میر را سرعت بخشیده است. به سوی الله فرار کنید: ﴿وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّها الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ﴾؛ یعنی: تمامی‌تان ای مؤمنان توبه کنید تا آن‌که شما رستگار شوید. شریعتش را قبل از آن‌که فرصت را از دست دهید، حاکم سازید، تا رضایت رحمان را به دست آورید؛ تنها الله سبحانه وتعالی است که باید از او یاری خواست.

گفتند: کرونا شیوع کرده.... گفتم: هرچیز از روی حساب و نظام آفریده شده است.

گفتند: ویروس خطرناک است... گفتم: رب من بر همه‌چیز چیره و تواناست.

گفتند: مسجدها را بسته خواهیم کرد... گفتم: همواره به الله سجده خواهم کرد.

گفتند: چه کار باید کرد؟... گفتم: هرچیز نزد الله اجل و مدت معین دارد.

گفتند: دارویی آن چیست؟... گفتم: باید توبه، عمل صالح و دعاء نمود.

هشتم: تنها گذاشتن اهل شام سزای را در پی دارد که متوازی با بزرگی تنها گذاشتن و یاری نکردن اهل شام باشد.

شیخ عبدالعزیز طریفی -الله غم و اندوه او را حل کند- می‌گوید: "دولت‌های بزرگی‌که اهل شام را تنها گذاشتند و از یاری کردن آنان امتناع ورزیدند، عقوبتی را در پی دارد که موازی با بزرگی تنها گذاشتن و یاری نکردن اهل شام باشد، سنت الله در خلقش چنین جاری است. یا الله! به حساب ظالم توانا برس، و بر عاجز مظلوم رحم نما." می‌گوییم: سکوت مسلمانان در قبال تعطیلی و عدم تطبیق بزرگ‌ترینِ فرائض، و مهمترین واجبات «فرض برپایی دولت خلافت» و حاکم ساختن شریعت الله سبحانه وتعالی، سکوت در مقابل مرتکب شدن و زیر پا گذاشتن حرام و بزرگ‌ترین منکرات «معطل کردن شریعت الله و حکم نمودن به غیر آن‌چه الله نازل کرده است» و امتناع ورزیدن از یاری برادران مستضعف‌مان در تمام اماکن روی زمین و زیر تمام آسمان... تمام موارد فوق باعث غضب و نارضایتی الله سبحانه وتعالی می‌گردد، که آن عاق (نافرمانی) و معصیت رب زمین و آسمان است؛ پس چقدر عاق‌شدگان (نافرمانان) در میان مسلمانان زیاد است! مادر خود، خلافت را عاق کرده و برای بازگردانیدن آن کار نمی‌کنند؛ سپس از الله سبحانه وتعالی استدعا می‌نمایند که بلاء و مصیبت را از ایشان دور نماید و عذاب را از ایشان رفع نماید؛ پس چگونه از وی پذیرفته شود؟ آیا دعا و درخواست عاق (نافرمان) پذیرفته می‌شود؟!

نهم: ای ارتش‌های مسلمانان! مادرتان، «خلافت» شما را فرا می‌خواند، آیا اجابت‌کننده‌ای وجود دارد؟!

ای مسلمانان! مادرتان «خلافت» شما را فرا می‌خواند، آیا اجابت‌کننده‌ای وجود دارد؟! ای ارتشیان امت من، بیدار شوید و کرامت و عزت امت را احیاء نمایید! یا الله نقطۀ ضعف خود را شناخته‌ایم، نقطۀ ضعف‌مان را  مغفرت نما؛ زیرا سخاوت‌مند عفو می‌کند. ای بار الها! ما عفو و عافیت (صحت‌مندی کامل) و عافیت دائمی در دین و دنیا و آخرت استدعا می‌کنیم.

﴿أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ﴾

[الحدید: 16]

ترجمه: آیا وقت آن برای مؤمنان فرا نرسیده است که دلهای‌شان به هنگام یاد الله و در برابر حق و حقیقتی‌که الله فرستاده است، بلرزد و کرنش برد؟!

آیا زمان آن فرا نرسیده که حاکمیت طاغوت را با لگد دور بیفگنند و نظام اسلام را که خیر است، جای‌گزین نظام سرمایه‌داری نمایند، که پست و فرومایه است؟ آیا زمان آن فرا نرسیده که اسلام را به عنوان رسالت هدایت و نور به کافۀ بشریت با دولت خلافت اسلامی حمل نمایند؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که ارتش‌های خود را برای آزادی فلسطین و نجات مقدسات‌شان از چنگال یهود غاصب، به حرکت و قیام وادارند؟ آیا زمان آن فرا نرسیده که دستور و قانون‌شان از جانب حکیم خبیر باشد؟ آیا زمان آن فرا نرسیده که بزرگی تقصیر خود و ناچیز شمردن و عدم کار کردن به برپایی دولت خلافت را درک کنند؟

دهم: آیا گذشت 99سال بر فروپاشی دولت خلافت کفایت نمی‌کند؟

آیا مرور 99سال که معادل 35145 روز می‌شود، بدون دولتی‌که مسلمانان را وحدت می‌دهد، قوت‌شان را یک پارچه می‌سازد، و از احکام الله سبحانه وتعالی و دین اسلام، دین تمام بشریت، حمایت و پشتیبانی می‌کند، که این کار صورت نمی‌گیرد؛ مگر با برپایی دولت خلافت راشدۀ ثانی بر منهج نبوت، کافی نیست؟  کجاست کسانی‌که بر بسته شدن حرم و منع برپایی نمازها در مساجد خود را به گریه درمی‌آوردند؟ آن‌ها را چه شده که نمی‌گریند و یا خود را به عدم وجود حکومت اسلامی  به مدت  حدود یک قرن، به گریه درنمی‌آورند؟ و کدام یک مستحق‌تر است به گریستن -با توجه به این‌که تنها گریستن در چنین حالات هیچ فایده‌ای ندارد- بلکه باید به طور کوشا، مثمر و زیربنایی برای بازگردانیدن سلطنت اسلام و برپایی دولت خلافت که به آن‌چه الله نازل کرده حکم می‌کند، کار کنیم؟ ای مسلمانان استوار و ثابت قدم شوید، صف ببندید، صف‌ها را مستحکم نمایید و خلافتی را برپا نمایید که توسط آن الله سبحانه وتعالی بر همۀ ما رحم کند!

یازدهم: تطبیق یک‌دفعه‌ای و بدون تدریج احکام شرعی!

بی‌گمان دین حق و پسندیده در نزد الله سبحانه و تعالی اسلام است و اسلام دین کامل است، باید به طور همه‌جانبه و به یکبارگی و بدون تدریج تطبیق گردد. الله سبحانه و تعالی فرموده است:

﴿الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا﴾  

[المائدة: 3]

ترجمه: امروز دین شما را برایتان کامل کردم و نعمت خود را بر شما تکمیل نمودم و اسلام را به عنوان آئین خداپسند برای شما برگزیدم.

اما کسانی هستند که ادعای علمیت نموده و به تطبیق تدریجی اسلام فرا می‌خوانند، این به معنای این است که بعضی احکام اسلام را تطبیق کنیم و بعضی دیگر آن را ترک کنیم و تطبیق نکنیم و یا احکامی را تطبیق کنیم که از غیر دین اسلام اخذ گردیده، الله سبحانه وتعالی فرموده است:

﴿وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ﴾

[آل‌عمران: ٨٥]

ترجمه: کسی‌که غیر از اسلام، آئینی برگزیند، از او پذیرفته نمی‌شود و او در آخرت از زمرۀ زیانکاران خواهد بود.

و نیز فرموده است:

﴿أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاءُ مَن يَفْعَلُ ذَٰلِكَ مِنكُمْ إِلَّا خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يُرَدُّونَ إِلَىٰ أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ﴾

[البقره: ٨٥]

ترجمه: آیا به بخشی از دستورات کتاب آسمانی ایمان می‌آورید و به بخش دیگر دستورات آن کفر می‌ورزید؟ برای کسی‌که از شما چنین کند، جز خواری و رسوائی در این جهان نیست و در روز رستاخیز به سخت‌ترین شکنجه‌ها برگشت داده می‌شوند، خداوند از آنچه می‌کنید، بی‌خبر نیست.

به دلیل قطعی، امکان‌پذیر بودن تطبیق اسلام بدون تدریج ثابت شده است، تمامی انواع پستی‌ها و زشتی‌ها به یک تصمیم و بدون تدریج مورد ممانعت قرار گرفته است. پس ای کسانی‌که به مفکورۀ تدریج باورمند هستید و می‌گویید که تطبیق اسلام به یکبارگی ممکن نیست، حالا در مورد این‌که حکومت‌ها، قوانین، مصوبه‌ها و فرامین خود را بر ملت‌های خود تطبیق می‌کنند و مورد پذیرش آنی، بدون تدریج و بدون اعتراضی از سوی هیچ اعتراض‌گری، قرار گرفته، چه می‌گویید؟

دوازدهم: هر قدر که شب طولانی شود، طلوع صبح حتمی است!

هرکسی‌که شب تاریک زننده را سپری کرده باشد به آغاز بامداد اعتماد کامل دارد و بعد از غروب، طلوع حتمی است، هر شب پایانی دارد، هر قدر که تاریکی شب به درازا بکشد، صبح و آفتابی‌که تاریکی را پراکنده کرده و گرمی و روشنی را نشر کند، باید طلوع کند. پس آیا امت اسلام و امت جهاد، بیدار می‌شود، آیا باد پیروزی بر امت می‌وزد و باغ‌چه‌های جنت برای امت مزین می‌شود؟ بار الها! چشم‌مان را با برپایی دولت خلافت راشدۀ ثانی بر منهج نبوت، روشن نما و ما را از زمرۀ ارتش با وفا و مخلص آن بگردان.

﴿إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ﴾

[هود: ٨١]

ترجمه: موعد آنان صبح است، آیا صبح نزدیک نیست؟

﴿إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيدًا * وَنَرَاهُ قَرِيبًا﴾

[المعارج: ٦]

ترجمه: آنان آن روز را بعید و دور می‌دانند و ما آن را ممکن و نزدیک می‌دانیم.

والسلام‌علیکم‌ورحمت‌الله‌وبرکاته!

نویسنده: استاد محمد احمد النادی

مترجم: حمزه پارسا

#کرونا

#Covid19

#Korona

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه