جمعه, ۲۰ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۲م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
پیروزی نهایی، بدست آوردن رضایت الله سبحانه وتعالی می باشد
بسم الله الرحمن الرحيم

پیروزی نهایی، بدست آوردن رضایت الله سبحانه وتعالی می باشد

(ترجمه)

مهم ترین هدفی را که مسلمان در زنده گی شان دنبال می کنند، بدست آوردن رضایت الله سبحانه وتعالی است. هر آن چه در زنده گی در سد راه ما می آید، دست یابی به این هدف، چیزی است که در برخورد با رنج ها و مصیبت ها در ذهن ما می آید. قرآن کریم مثال های زیادی از مشکلاتی را که اقوام قبل از ما متحمل شده اند، بیان داشته است. این داستان ها می توانند، ما را در درک آن چه که از ما در زمان برخورد با چنین مشکلات شدید توقع می رود، کمک کند. یکی از قصه هایی که در زمان مشاهده رنج های شدیدی که مسلمانان متحمل می شوند، به ذهن خطور می کند، قصه اصحاب الاخدود(مردم اخدود) است.

هنگامی که با تصاویر تکان دهنده بدن های سوزان برادران و خواهران ما را در روهینگیاکه به خندق های پر از آتش، توسط بودایی ها شریر انداخته می شوند، می بینیم، به نظر می رسد که این داستان واقعاً دوباره زنده شده است. هم چنین بدن های سوزان کودکان سوری که زیر بمباردمان های هوایی ارتش روسیه در زیر آوار خانه های شان قرار دارند و یا بدن های در حال سوختن برادران مسلمان ما را توسط عیسویان خشمگین در افریقا مرکزی، همه دال بر این هستند که قصه مردم اخدود(خندق) هنوز هم به حالت ما همخوانی دارد. این یک داستان است، به وضوح به ما توضیح می دهد که سرنوشت مؤمنان چه خواهد بود و سرنوشت ظالمان چه خواهد شد. الله سبحانه وتعالی سرنوشت ظالمان را در آیه ذیل واضح می سازد:

﴿إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ

[بروج:۱۰]

ترجمه:بی گمان كسانی كه مردان مؤمن و زنان مؤمن را شكنجه می دهند تا از دين الهی برگردند و سپس توبه نمی ‌كنند و از كرده خويش پشيمان نمی شوند، قطعاً عذاب دوزخ دامنگير ايشان خواهد شد، و هم چنين عذاب آتش سوزان بهره آنان خواهند بود.

چیز دیگری که در ادامه همین سوره واضح گردیده است، این است که مؤمنان در هنگام مواجه شدن با چنین ظلم چه باید بکنند و سرنوشت آنان نزد الله سبحانه وتعالی چی خواهد بود.

﴿إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۚ ذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْكَبِيرُ

[بروج: ۱۱]

ترجمه: مسلّماً كسانی كه ايمان می آورند و كارهای شايسته می كنند، بدون شكّ باغ های بهشت از آن ايشان است كه از زير(كاخ ها و درختان) آن رودبارها روان است و رستگاری و كاميابی بزرگ اين است.

بنابر این به اصطلاح دنیوی می توان گفت که برادران و خواهران ما بزرگ ترین ضررهای ممکن در این زنده گی دنیا را تجربه کرده اند. با نگاه کردن به این حالت به یک ذهنیت اسلامی، دیدگاه دیگری به ما رخ می دهد و آن این است که اگر برادران و خواهران ما در راه خود ثابت بمانند، به هدف واقعی تمام زنده گی دست می یابند که آن بدست آوردن رضای الله سبحانه وتعالی و جنت است.

بنابر این پرسش حیاتی که باید از خود بپرسیم این است که نقش و مسوولیت ما به عنوان شاهدان این جنایات و به عنوان بخشی از امت چیست و از ما چی انتظار می رود تا ما نیز رضایت الله سبحانه وتعالی را بدست بیاوریم؟ به طور طبیعی الله سبحانه وتعالی بنده گان اش را از چیزی که از آن ها توقع می روند آگاه ساخته است، زمانی که می فرماید:

﴿كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ ۗ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَّهُم ۚ مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ

[آل عمران:۱۱۰]

ترجمه: ‏شما(ای پيروان محمّد صلی الله علیه وسلم) بهترين امّتی هستيد كه به سود انسان ها آفريده شده ايد(مادام كه) امر به معروف و نهی از منكر می نمایيد و به الله(سبحانه وتعالی) ايمان داريد. و اگر اهل كتاب(مثل شما به چنين برنامه و آیين درخشانی) ايمان بياورند، برای ايشان بهتر است(از باور و آیينی كه برآنند؛ ولی تنها عدّه كمی) از آنان با ايمانند و بيشتر ايشان فاسق(و خارج از حدود ايمان و وظایف آن) هستند.

و یا زمانی که او سبحانه وتعالی می فرماید:

﴿وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيُطِيعُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَٰئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ

[توبه: ۷۱]

ترجمه: ‏مردان و زنان مؤمن، برخی دوستان و ياوران برخی ديگرند، هم ديگر را به كار نيك می خوانند و از كار بد باز می دارند، و نماز را چنان كه بايد می گزارند و زكات را می پردازند، و از الله(سبحانه وتعالی) و پيامبرش(صلی الله علیه وسلم) فرمانبرداری می كنند. ايشان كسانی اند كه الله(سبحانه وتعالی) به زودی ايشان را مشمول رحمت خود می گرداند.  الله(سبحانه وتعالی) توانا و حكيم است.

او سبحانه وتعالی هم چنان ما را توسط پیامبر صلی علی علیه وسلم نیز  در مورد این که اگر از پذیرش این مسوولیت اجتناب کنیم، چه اتفاقی خواهد افتاد، ما را آگاه ساخته است. پیامبر صلی علی علیه وسلم فرموده اند:

«وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ، لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهَوُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، أَوْ لَيُوشِكَنَّ اللَّهُ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَابًامِنْهُ، ثُمَّ تَدْعُونَهُ فَلا يَسْتَجِيبُ لَكُمْ»

ترجمه: قسم به ذاتی که روح من بدست اوست، شما باید امر به معروف و نهی از منکر کنید و یا این که الله(سبحانه وتعالی) بر شما عذاب را نازل خواهد کرد و آن گاه شما دعا می کنید و دعای تان قبول نمی شود.

و هم چنان از حضرت ابوبکر صدیق رضی الله عنه روایت شده است که از رسول الله صلی علی علیه و سلم شنیده است که فرمود:

«إن الناس إذا رأوا الظالم فلم يأخذوا على يديه أوشك أن يعمهم الله تعالى بعذاب منه»

(مسند أحمد مسند العشرة المبشرين بالجنة مسند الخلفاء الراشدين مسند أبي بكر الصديق رضي الله عنهالمحدث أحمد شاكر خلاصة حكم المحدث إسناده صحيح)

ترجمه: اگر مردم یک ظالم را ببینند و دستش را کوتاه نکنند، پس به زودی الله(سبحانه وتعالی) عذاب را بر همه آن ها خواهد فرستاد.

بنابرین الله سبحانه وتعالی موقف مؤمنان را در هنگام مقابل شدن با منکر واضح ساخته است. آن ها باید به شدت در مقابل دست(قدرت) ظالم ایستاد شوند تا زمانی که او ظلمش را متوقف سازد. از آن جایی که رهبران مسلمانان در نقش خود در این وظیفه ناکام هستند، بر همه مسلمانان واجب است تا آن ها این وظیفه را به عهده بگیرند، و هم چنان برای تغییر این واقعیت، داشتن رهبرانی که امور امت را به اساس اسلام به پیش نمی برند، کار و فعالیت کنند.

ما باید این را به عنوان یک امت، به عنوان یک حزب و به عنوان یک فرد انجام دهیم و اگر ما در مقابل این حالت خاموش بمانیم و یا اگر ما نهی از منکر را ترک کنیم و یا برای تغییر این حالت و واقعیت کار و فعالیت نکنیم،‌ گناهکار خواهیم بود. الله سبحانه وتعالی ما را توفیق بدهد تا این وظیفه و مسوولیت خود را ادا کنیم تا از جمله ساکنان جنت که در آن باغ ها اند و از زیر درختان آن جویبارها جریان دارند، گردیم.

﴿إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ * وَمَن يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ

[مائده: ۵۵-۵۶]

ترجمه: ‏تنها الله(سبحانه وتعالی) و پيامبر او(صلی الله علیه وسلم) و مؤمنانی ياور و دوست شمايند كه خاشعانه و خاضعانه نماز را به جای می آورند و زكات مال شان را می دهند . هركس كه الله(سبحانه وتعالی) و پيامبر او(صلی الله علیه وسلم) و مؤمنان را به دوستی و ياری بپذيرد(از زمره حزب الله است و) بی ترديد حزب الله پيروز است.‏

نوینده:  یاسمین مالک

برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه