- مطابق
نهالشانی ابوهریره و رهنمایی پیامبر صلی الله علیه وسلم!
(ترجمه)
از ابوهریره رضی الله عنه روایت شده که پیامبر صلى الله عليه وسلم از نزد او میگذشت و او در حال نشاندن نهال در زمين بود، پيامبر صلى الله عليه وسلم فرمود:
«يَا أَبَا هُرَيْرَةَ، مَا الَّذِي تَغْرِسُ؟» قُلْتُ: غِرَاسًا لِي، قَالَ: «أَلَا أَدُلُّكَ عَلَى غِرَاسٍ خَيْرٍ لَّكَ مِنْ هَذَا؟» قَالَ: بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ، قَالَ: قُلْ: سُبْحَانَ اللَّهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، وَاللَّهُ أَكْبَرُ، يُغْرَسْ لَكَ بِكُلِّ وَاحِدَةٍ شَجَرَةٌ فِي الْجَنَّةِ»
(رواه ابن ماجه فی کتاب الأدب)
ترجمه: ابوهريره! چه چیز را غرس میکنی؟ پاسخ دادم: درختانی برای خود در زمین غرس میكنم، فرمود: آيا نمیخواهی كه درختانی بهتر از اين را به تونشان دهم؟ گفتم: آری! ای رسول خدا. فرمود: بگو: "سُبْحَانَ اللَّهِ، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ، وَلَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، وَاللَّهُ أَكْبَرُ" با هريك درختی برايت در بهشت كاشته میشود.
توضیح حدیث
از این حدیث شریف واضح میشود که پیامبر صلی الله علیه وسلم به روان اخروی اصحاب رضی الله عنهم چه قدر توجه داشت، حتی در حالات معمولی نمیخواست که ذکر، تسبیح و تهلیل را فراموش کنند؛ زیرا در مقابل هریکی از آنهامقامهایی در بهشت برای مؤمن داده میشود. واضح است که اصحاب پیامبر همیشه ذکر الله متعال را میکردند؛ لیکن ذکر آنان مثل ذکر مانبود، آنان در هرلحظه زندگیشان الله متعال را حاضر و ناظر دانسته و میکوشیدند که از قانون الله اندکی مخالفت نکرده باشند، تنها الله را عبادت میکردند و تنها از او استعانت میخواستند و تنها به او توکل میکردند؛ رابطه شان با کفار قطع بود، هر فراز و نشیب زندگی را با پیشانی باز و صبر و استقامت استقبال میکردند و هیچگاه دست تگدی به کفار دراز نمیکردند و عزت خود را در اسلام جستجو میکردند...