یکشنبه, ۲۲ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۴م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
دولت ترکمنستان؛ همانند دزدها از خانه‌های رعیتش آرد سرقت می‌کند!
بسم الله الرحمن الرحيم

دولت ترکمنستان؛ همانند دزدها از خانه‌های رعیتش آرد سرقت می‌کند!

(ترجمه)

درین اواخر انبارهای دولت ترکمنستان به کمبودی آرد و نان مواجه می‌باشند. طبق گزارشات خبرگزاری بدیل نیوز ترکمنستان،  در حال حاضر دولت برای مردم روزانه یک قرص نان، آن هم تنها در صبح، بیشتر داده نمی‌تواند. نانوائی‌ها از کفاف نیازهای مردم عاجز مانده و بنا به اظهارات آگاهان امور، دولت به دادن این قرص نان تمام ساکنین را سیر کرده نمی‌تواند. تمام قرص‌های نان در نظر گرفته شده، حتی نان‌های ضایع شده‌ای که قبلاً صرف توسط بعضی از افراد بی‌بضاعت خریداری می‌شدند، بلافاصله تمام می‌شوند.

بنا به گزارش رادیو صدای ترکمن "آزاتلیک شهر داش اغوز" در حال حاضر مقامات منطقۀ شمال ترکمنستان بخاطر مواجه شدن به کمبودی آرد، تصمیم به مصادره‌ای آردهای ساکنین منطقه را گرفته‌اند؛ طوری‌که این وضعیت مردم را مجبور به خوردن سبوس‌های تهیه شده برای حیوانات نموده است، در حالی‌که این سبوس‌ها هم کفایت نمی‌کنند.

با توجه به منابع موجود، ساکنان منطقه اغلب اوقات در برابر ساختمان‌ها و ادارات محلی دولتی به عنوان معترضین تجمع می‌نمایند؛ اما از سوی دیگر، دولت از طریق مذاکرات توجیهی، با مشارکت شخصیت‌های مذهبی و بزرگ‌سالان در تلاش است تا آرامش را در میان مردم باز گردانند. پولیس محلی اقداماتی را برای جلوگیری از صف کشی‌های مردم اتخاذ نموده، شماره‎های تماس‌ معترضین را جمع‌آوری و به آن‌ها وعده داده است که در صورت فراهم شدن آرد برای فروش، آنان را خبر خواهد داد. مقامات ترکمنستان و رسانه‌های محلی به حقیقت افزایش قیمت مواد خوراکی اعتنایی نداشته، بلکه صرفاً برای چهرۀ تقلب کارانۀ اقتصادی دولت بازاریابی می‌کنند.

نباید فراموش کرد که ترکمنستان با جمعیت تقریباً پنج میلیونی، دارای یک چهارم ذخایر گاز طبیعی جهان می‌باشد. صفر مراد نیازوف نخستین رئیس جمهور ترکمنستان پس از استقلال، در سال 1991م اعلام کرد که ترکمنستان کویت دومی خواهد بود و تمام جمعیت این کشور سوار موترهای مرسدیس خواهند شد. اما در عوض اینک دو سال است که ترکمنستان از کمبود مواد اولیۀ خوراکی رنج برده و در آستانۀ فرا رسیدن زمستان به فقدان مواد خوراکی مواجه می‌شود، گفتمان‌های رادیو "آزاتلیک" وضعیت این کشور را از کویت دوم شدن، بسیار بعید توصیف می‌کند.

به گفتۀ کارشناسان، ترکمنستان از زمان استقلالش بدین‌سو، شاهد جدی‌ترین بحران اقتصادیی خود است، که دلیل اصلی این بحران، کاهش نرخ جهانی منابع انرژی می‌باشد؛ زیرا اقتصاد این کشور در اساس بر سود آن بستگی دارد. علاوه بر آن، ضعف مدیریت اقتصادی در این کشور نیز به طور ویژه‌ای باعث تشدید این وضعیت شده است، و نیز برگزاری بازی‌های آسیایی در سالون‌های بسته در پایان ماه سپتمبر، ضربۀ بزرگی را به اقتصاد این کشور وارد نموده‌است؛ طوری‌که این بازی‌ها بین 10 تا 15 میلیارد دالر هزینه برداشته اند. تحلیل‌گران "آزاتلیک" نیز مدعی است که افسران پولیس موترها را در حین عبور از پل دریای آمو تلاشی نموده و هریک که به ارزش 25 منات(واحد پولی ترکمنی) حامل آرد باشد، جریمه نموده و در صورت نافرمانی آن‌ها را تهدید به مجازات و مصادرۀ آردهای‌شان می‌نماید.

ای مسلمانان ترکمنستان! رئيس جمهوری‌که مردم خویش را در فقر و گرسنگی مفرط نگهداشته و حتی دست به سرقت آرد از خانه‌های‌شان می‌زند، و کسانی را که سعی دارند از کشورهای همسایه گندم تهیه کنند، به زندان انداخته و مانند دزدان موترهای‌شان را تلاشی نموده، آردهای‌شان را مصادره می‌نماید، آیا چنین فردی شایسته است که بر شما حکومت کرده و عهده‌دار امور شما باشد، حال آن‌که سرزمین شما مملو از منابع طبیعی می‌باشد؟! بحران مواد خوراکی که مردم با آن مقابله می‌کنند، اساساً مرتبط به مدیریت ناسالم، عدم حمایت از کشاورزی و صنعت، عدم احساس مسئولیت دولت و عدم اهمیت آن به این منابع است؛ زیرا در آسیای میانه زمین‌های حاصلخیزی می‌باشند که در آن هرکاشتی رشد می‌کند. امکان ندارد که آسیای میانه با این خصوصیت دچار کمبودی مواد غذایی شود، مگر تنها در مصیبت‌های مانند خشک‌سالی یا سیل زدگی‌های غیر مترقبه‌ای که خرابی‌های زیادی را در پی داشته باشد.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که دولت‌های جنایتکار و ظالم را از اساس برداشته و در عوض، دولت اسلامی خلافت برمنهج نبوت را برپا کنیم؛ دولتی‌که خلیفه در آن تنها طبق احکام شریعت اسلام حکم کرده و از احساس مسئولیت در حق رعیتش ترس داشته باشد، مانند حضرت عمر فاروق رضی الله عنه آنگاه که اطفال را گرسنه یافت، آرد و روغن را از بیت‎المال گرفته خود غذا تهیه کرد و با دستش به دهان آنان می‌نمود. بلی، آنگاست که ناگزیر، بیکاری، فقر و فشارهای زندگی از بین رفته، مسلمانان از این قحطی‌ها و بحران‌ها خلاصی یافته و به ادای آن‌چه که الله سبحانه وتعالی بر آن‌ها فرض گردانیده است، مشغول کسب رضایت او سبحانه وتعالی می‌شوند.

برگرفته از جریده‌ی الرايه

نویسنده: مخلصه ازبکی

Last modified onچهارشنبه, 28 مارس 2018

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه