چهارشنبه, ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
کوید – ۱۹؛ نمایان‌گر عظمت الله سبحانه وتعالی و ضعف ذاتی انسان
بسم الله الرحمن الرحيم

کوید – ۱۹؛ نمایان‌گر عظمت الله سبحانه وتعالی و ضعف ذاتی انسان

(ترجمه)

بیماری واگیر کوید – ۱۹ به سرعت در همۀ نقاط جهان در حال گسترش است. بناءً این فرصت را غنیمت شمرده، می‌خواهیم نکات ذیل را به جامعۀ اسلامی یادآوری کنیم.

۱. پیشگیری از کوید – ۱۹ مسئولیت همه است؛ زیرا همۀ ما را بدون درنظر گرفتن تفاوت‌های‌مان، مبتلا خواهد کرد.

۲. بحران فعلی برای مسلمانان فرصتی است تا برتری اسلام‌شان را، مخصوصاً در مسائلی هم‌چون: آرامش در مقابل سختی‌ها، بشردوستی و بالاترین معیارهای سلامت/بهداشت فردی، نشان دهند. این‌ها موضوعاتی متعلق به ایمان است که باید در حوزه‌های فردی، گروهی و شغلی ظاهر شود.

۳. زمانی‌که امت مسلمه با چنین ابتلاء یا بیماری‌های همه‌گیر روبه‌رو می‌شدند، با توکل و اعتقاد کامل به خالق عزوجل و اتخاذ چارۀ علمی، در برابر آن مبارزه می‌کردند. ما با طلب مغفرت و رجوع به این اعتقاد که مؤمن تسلیم قضای الله سبحانه وتعالی است و هیچ مصیبتی به انسان‌ها نمی‌رسد؛ مگر آن‌که الله سبحانه وتعالی می‌خواهد، ایمان‌شان را به خودش امتحان کند، با این امراض برخورد می‌کنیم. امیدواریم این بیماری مجازاتی از جانب الله سبحانه وتعالی بر ما نباشد.

راهنمایی پیامبر ما صلی الله علیه وسلم این است که مردم را به سوی مغفرت و انجام اعمال نیک دعوت کنیم و همزمان با تلاش برای یافتن درمانی به این بیماری. کاملاً باور داشته باشیم که شفابخش فقط الله سبحانه وتعالی است. پیروی از پیامبر گرامی‌مان صلی الله علیه وسلم پاداش بسا عظیم به همراه دارد، خواه این پیروی در گرفتن توصیه‌های ایشان برای جستجوی درمان و پیشگیری باشد، یا فهمیدن دیدی‌که شخص مؤمن باید برگیرد. صحیح البخاری از ابوهریره روایت می‌کند که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«لاَ تُورِدُوا المُمْرِضَ عَلَى المُصِحّ»

ترجمه: (من‌حیث احتیاط)، هرگز یک بیمار را با یک فرد سالم (باهم در یک مکان) قرار ندهید.

و او صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«إِذَا سَمِعْتُمْ بِالطَّاعُونِ بِأَرْضٍ فَلاَ تَدْخُلُوهَا، وَإِذَا وَقَعَ بِأَرْضٍ وَأَنْتُمْ بِهَا فَلاَ تَهَهِ»

[بخاری]

ترجمه: اگر شنیدید که در سرزمینی طاعون است، وارد آن نشوید و اگر در سرزمینی‌که خودتان قرار دارید، رخ داد، از آن خارج نشوید.

از عایشه رضی الله تعالی عنها روایت است که از رسول الله صلی الله علیه وسلم دربارۀ طاعون پرسیدند و ایشان فرمودند:

«أَنَّهُ كَانَ عَذَابًا يَبْعَثُهُ اللَّهُ عَلَى مَنْ يَشَاءُ، فَجَعَلَهُ اللَّهُ رَحْمَةً لِلْمُؤْمِنِينَ، فَلَيْسَ مِنْ عَبْدٍ يَقَعُ الطَّاعُونُ، فَيَمْكُثُ فِي بَلَدِهِ صَابِرًا، يَعْلَمُ أَنَّهُ لَنْ يُصِيبَهُ إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَهُ، إِلَّا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ الشَّهِيدِ»

[بخاری]

ترجمه: (طاعون) عذابی بود که الله (سبحانه وتعالی) بر هر کسی‌که می‌خواست می‌فرستاد، اما او (سبحانه وتعالی) آن را برای مؤمنین رحمت قرار داده‌است. هرکسی‌که در منطقه‌اش طاعون شیوع کرد، صبور بماند و به پاداش الله (سبحانه وتعالی) امید داشته باشد و بداند که هیچ چیزی به او نمی‌رسد، جز آن‌چه الله (سبحانه وتعالی) برایش مقدر کرده‌است (و هرگاه بمیرد) پاداش یک شهید به وی داده خواهد شد.

۴. درمورد موضوعاتی مانند کوید – ۱۹، هم‌زمان با یافتن درمان و یا پیشگیری، اسلام از ما می‌خواهد که بر اساس توصیه‌های متخصصین عمل کنیم. شریعت اسلامی تأکید دارد تا ما این مسئولیت را جدی بگیریم؛ زیرا در صورت سهل‌انگاری خود، مسئولیت آسیب رساندن به دیگران را نیز به دوش کشیده‌ایم. عبدالله بن عمر از رسول الله صلی الله علیه و سلم روایت کرده‌است که فرمودند:

«كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْؤول عَنْ رَعِيَّتِهِ، الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي أَهْلِهِ وَهُوَ مَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالْمَرْأَةُ رَاعِيَةٌ فِي بَيْتِ زَوْجِهَا وَمَسْؤولَةٌ عَنْ رَعِيَّتِهَا، وَالْخَادِمُ رَاعٍ فِي مَالِ سَيِّدِهِ ومَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، -قَالَ: وَحَسِبْتُ أَنْ قَدْ قَالَ: وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي مَالِ أَبِيهِ وَمَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ- وَكُلُّكُمْ رَاعٍ وَمَسْؤولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ»

[بخاری و مسلم]

ترجمه: همۀ شما سرپرست و مسوول زیردستان‌تان استید. حاکم سرپرست و مسوول رعیت‌اش است. مرد (شوهر) سرپرست خانواده‌اش است و مسوولیت آن‌ها را بر عهده دارد. زن (خانم) سرپرست خانه شوهرش و فرزندان‌اش است و مسوولیت آن‌ها را بر عهده دارد. خادم (غلام و یا خدمت‌کار) سرپرست اموال ارباب‌اش است و مسوولیت آن را برعهده دارد – و راوی گفت: هرچند فکر می‌کنم که فرمودند: مرد سرپرست اموال پدرش است و در قبال آن مسوول می‌باشد – بدون شک، هر یک از شما سرپرست و مسوول زیردستان خود استید.

۵. این بحران، باری دیگر یادآور عواقب عدم وجود یک سیاست واقعی اسلامی در جهان اسلام است. مسلمانان همواره در معرض دسیسه‌های سیاسی، حکام خائن و واقعیت‌های ناگوار سیاسی، اقتصادی و تکنولوژیکی کسانی قرار خواهند گرفت که ضربات ویران‌کننده را بر ما وارد کرده‌اند.

ما این وضع را هم در صلح و جنگ می‌بینیم و هم در بی‌تفاوتی و بی‌کفایتی جهان اسلام در مقابل کوید – ۱۹ مشاهده می‌کنیم. در حقیقت، مسلمانان همانند گله‌ای بدون چوپان هستند و این وضعیت، تلاش‌های خستگی ناپذیر برای تغییر را به ما برجسته می‌کند.

۶. بشریت با معظلی همه‌گیر دست و پنجه نرم می‌کند که آن را دُولی به پیش می‌برند که ملاحظات اقتصادی را بر زندگی و رفاه انسان‌ها ترجیح می‌دهند. جای تعجب نیست قدرت‌هایی‌که بمب‌های متعارف، هسته‌ای و شیمیایی را بالای مردم پرتاب می‌کنند، ارزش بشردوستانه را در درجۀ دوم پس از اقتصاد قرار دهند.

۷. امروزه، این شرم بزرگی‌ست که دهه‌ها از نبود چتر خلافت می‌گذرد و هنوز مردم در غیاب رهبری خلیفه زندگی می‌کنند. با گذشتن این ماه رجب، ۹۹مین سال‌گرد الغای خلافت نیز خواهد گذشت. این حالت از منظر شریعت و دیدگاه انسانی، جرمی بسا بزرگ است.

حالا تمام دنیا از معماری ایدیولوژیک و سیاسی غرب، که عامل بسیاری از مشکلاتی است که ظاهراً در صدد حل‌شان می‌باشد، رنج می‌برند. کوید – ۱۹ یادآور آشکار در مورد ضرورت برقراری نظم جهانی است که حفاظت و ارتقای وضعیت انسان را در هستۀ اصلی‌اش قرار داده‌است.

دفتر مطبوعاتی حزب التحریر – استرالیا

مترجم: امیر حسام

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه