چهارشنبه, ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
کرونا و تیوری توطئه
بسم الله الرحمن الرحيم

کرونا و تیوری توطئه

(ترجمه)

اخبار، حوادث و معلومات مرتبط به ویروس کرونا باید از سرعت شیوع خود ویروس پیشی گرفته باشد و آن‌هم به دلیل کثرت اخبار، ترس مرم، آزمندی و حرص‌شان به زندگی، نجات و دوری گزیدن از مصاب شدن و مریض شدن به ویروس و آن‌چه که مربوط آن می‌شود؛ مثل روی آوردن مردم به انبار کردن اجناس در خانه‌ها و بعضی فعالیت‌های بد اجتماعیی‌که با مرض یکجا در حرکت هست و اساس آن سرشت بشری و حاکمیت ایدیولوژی سرمایه‌داری، عقیده و افکار منفعت‌گرایی دنیوی آن می‌باشد که نه برانگیخته شدن را به رسمیت می‌شناسد؛ نه خلقت و نه هم ارزش‌های انسانی و اخلاقی را.

از چند مدت به این سو از تبصره در مورد این مرض امتناع می ورزیدم؛ زیرا بسیار پیام‌ها، نصیحت‌ها و رهنمایی‌ها پیرامون ویروس مذکور برایم می‌رسید و فقط به نقل اخبار -البته بعد از اندکی بررسی و تحقیق- اکتفاء می‌نمودم؛ زیرا پیام‌ها اغلباً مشابه به یکدیگر می‌بود و نیازی به تکرار آن نمی‌دیدم؛ چون باعث افزایش ترس و وحشت می‌گردید! الله سبحانه وتعالی همه برادران و خواهرانی را که در این خصوص سهم گرفتند، جزای خیر دهد!

مگر توجه مرا معلومات مرتبط به تیوری توطئه بودن آن جلب کرد: این یکی آن را به دلیل طبیعت ایدیولوژی سرمایه‌داری تصدیق می‌کرد و آن یکی به دلیل حجم فاجعه تکذیب می‌کرد. بعضی مردم می‌گویند که چین بنابر دلایل جنگ با امریکا ویروس تولید کرده است و بعضی دیگر می‌گویند امریکا تولید کرده و بعضی‌ها هم می‌گویند ایتالیا... بناءً چند نکته را باید با شما شریک سازم:

1- ویروس میان مردم و قربانیان فرقی قایل نیست. ویروس هجوم می‌برد تا انسان را از پای درآورد و باعث اذیت شود.

2- خاصیت مردم در مبتلا شدن به ویروس از دید طبیعت جسم‌شان -خورد و بزرگ، صحت مند و مریض بودن‌شان- متفاوت هست. بنابر این، سالمندان و مریض‌های مزمن نسبت به همه بیشتر مبتلای ویروس می‌شوند و به سر حد مرگ می‌رسند.

3- دیدگاه/ایدیولوژی جامعه چیزی است که راه‌حل‌های مختلف تقدیم کرده و آن را تحمیل می‌کند؛ یعنی هرچیز در جوامع سرمایه‌داری تابع سیاست است؛ طبعاً با تفاوت و فرق آن میان کشورها. بناءً راه‌های مقابله با این مرض گوناگون شده، از مقابله با آن به آخرین حد ممکن از آغاز بروز آن شروع؛ مثلاً در چین تا طولانی ساختن مدت زمان مقابله با آن طبق سیاست "مصونیت جمعی" چنانچه در انگلیس و سوید و بعضی کشورهای دیگر اجرا گردید... بعضی‌ها می‌پرسند: در تمام اروپا فیصدی بزرگسالان بسیار بلند است؛ نه فقط در ایتالیا؛ اما چرا فقط در ایتالیا این مرض بسیار شیوع پیدا کرده است؟ آیا به دلیل سیاست تعیین شده؟ آیا به دلیل این‌که ایتالیا خواسته تا از شر بزرگ‌سالان و سالمندان خلاص شود؟ چنانچه بعضی مردم می‌گویند. یا این‌که چین در مقابل امریکایی‌که آتش جنگ‌های اقتصادی را در مقابل چین افروخته است، جنگ بیولوژیکی را به راه انداخته؟ یا هم برعکس؟...

4- در این شکی نیست که به طو عموم دیدگاه کپیتلیزم در جوامع سرمایه‌داری اینست که سالمندان و یا متقاعدین کسانی اند که فیصدی بلندی دارند و فایده‌ای ندارند و آن‌ها عبارت از قشر 100% مصرفی هستند.

5- حقیقت نمایان است: با این‌که دلائل روشنی وجود ندارد که چین در عقب تولید ویروس کرونا است یا امریکا، یا هم ایتالیا و یا دیگر کشورها؛ اما اکثریت مردم به ایدیولوژی سرمایه‌داری اعتماد ندارند. بنابر این، همیشه سیاست‌ها و فعالیت‌های خود را –اگر چه احیاناً درست هم باشد- تحت ذره‌بین نمی‌گذارند (افشا نمی کنند)؛ زیرا آنان همه طبق ایدیولوژی سرمایه‌داری، تحت مراقبت آن و مدیریت امور جهان با تمام آزمندی، حرص، وحشت و  عدم انسانیت زندگی کرده‌اند که مثال‌های آن قابل شمارش نیست. سلاح‌های کشتارجمعی ساخته شده در عراق از خاطر تخریب کردن عراق و ریختن خون عراقیان چیزی نیست؛ مگر سنگ‌ریزه‌ای از کوه دروغ و توطئه سردم‌داران و پرچم‌داران ایدیولوژی سرمایه‌داری.

بنابر این، حتی دلیل نگاه نمودن به اقدمات جهان سرمایه‌داری و راه‌حل‌های آن –برای کرونا و سائر مشکلات- با چشم شک و تردید، ذات/فطرت ایدیولوژی سرمایه‌داری و فعالیت‌ها و کارکردهای آن است. چنانچه گفته می‌شود: "هرچه را کشت کنی... همان را می‌دروی..."

نویسنده د.فرج ممدوح

برای رادیوی دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

مترجم: حمزه "پارسا"

 

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه