- مطابق
بروز بدعت در دین تحت نام مبارزه با اپیدمی کرونا
(ترجمه)
حکومت از طریق شورای بینالادیان، مساجد را با رعایت دستورالعملهای دقیق مجدداً باز کردهاست. در این قضیه، گروه پانزده نفری وظیفه داشتند تا در كنار وزارت داخله/کشور، وزارت صحت/بهداشت و شورای ارگانهای محل/استانداری مشغول به كار شوند تا شرایط را برای بازگشایی اماكن مقدس فراهم كنند. از جمله رهنمودهاییکه باید در مکانهای مقدس رعایت شود، فاصلۀ اجتماعی ۱.۵ متری بین نمازگزاران، مجاز بودن تنها ۱۰۰ نفر برای شرکت در انجام عبادات، ممنوعیت حضور کودکان زیر ۱۳ سال و بزرگسالان بالای ۵۸ سال در صفوف نماز و خدمات میباشد.
در این میان، ما در حزبالتحریر – کینیا میخواهیم به شرح موارد ذیل بپردازیم:
اندیشۀ بینالادیان تماماً یک ایدۀ سکولاری است که هیچ پایه و اساسی در اسلام ندارد؛ چون این مفکوره روابط متقابل بین ادیان مختلف را میخواهد. این مفکوره بهدنبال ایجاد یک آیین جدید است، آیینیکه غرب میخواهد تا مسلمانان سراسر جهان بهجای اسلام از آن استقبال کنند. مقصد از این ایده آن است که مسلمانان تعالیم اسلامی خود را رها کنند و مفاهیم سکولاری را بهعنوان معیار دینشان قرار دهند.
احکام اسلامی مبتنی بر وحی الهی است؛ اما قوانین سکولاری مبتنی بر تعقل انسان میباشد و نظر به مکان و زمان تغییر میکند. بناءً بد نیست در اینجا به علمای مسلمانانیکه بعضیهایشان عضو این شورا هم استند، یادآور شویم، آنها مسؤولیت دارند تا احکامی را که از منابع شرعیشان؛ یعنی: قرآن، سنت، اجماع و قیاس استخراج نشدهاست، صریحاً بیان کنند. مسؤولیت علماء اینست که بیباکانه صدای خود را برای گفتن حق بلند کنند.
طریقۀ نماز رسولالله صلیاللهعلیهوسلم به روشنی، روش ادای این فریضه را برایمان نشان میدهد و هیچ خلاء را بهر رایزنی باقی نمیگذارد. در این راستا، تمام مسلمانان مکلفاند تا هنگام ادای نماز صفها را منظم کنند و حتی شکافی را هم میانشان خالی نگذارند.
ابی سلیمان مالک بن حویرث رضیاللهتعالیعنه از رسولالله صلیاللهعلیهوسلم چنین روایت کردهاست:
«وَصَلُّوا كَمَا رَأَيْتُمُونِي أُصَلِّي وَإِذَا حَضَرَتِ الصَّلَاةُ فَلْيُؤَذِّنْ لَكُمْ أَحَدُكُمْ ثُمَّ لِيَؤُمَّكُمْ أَكْبَرُكُم» [البخاری]
ترجمه: نماز بخوانید، مانندیکه من نماز خواندم، هرگاه وقت نماز فرا رسید یکی از شما اذان دهد؛ سپس بزرگتر شما برایتان امامت دهد.
احمد از عبدالله بن عمر روایت کردهاست که رسولالله صلیاللهعلیهوسلم فرمودند:
«أَقِيمُوا الصُّفُوفَ فَإِنَّمَا تَصُفُّونَ بِصُفُوفِ الْمَلَائِكَةِ وَحَاذُوا بَيْنَ الْمَنَاكِبِ وَسُدُّوا الْخَلَلَ وَلِينُوا فِي أَيْدِي إِخْوَانِكُمْ وَلَا تَذَرُوا فُرُجَاتٍ لِلشَّيْطَانِ وَمَنْ وَصَلَ صَفّاً وَصَلَهُ اللَّهُ تَبَارَكَ وَتَعَالَى وَمَنْ قَطَعَ صَفّاً قَطَعَهُ اللَّهُ» [مسند احمد]
ترجمه: صفهایتان را برابر کنید؛ زیرا شما مثل ملائکه صف میبندید، شانههایتان را با هم برابر کنید و خالیگاههای بین صفها را پر کنید، در برابر برادرانتان نرمی و عطوفت کنید، خالیگاه برای شیطان نگه ندارید، کسیکه صفی را وصل کرد الله (سبحانهوتعالی) او را وصل میکند و کسیکه صفی را قطع کرد الله (سبحانهوتعالی) او را قطع میکند.
از شواهد فوق مشخص است که نمازگزاران در نمازهای جماعت جمعه و پنج وقت وادار شدهاند تا بهخاطر ترس از واگیری این ویروس، فاصلۀ ۱.۵ متری را میانشان رعایت کنند؛ انجام چنین اقداماتی بدون علائم آسیبشناختی نظر به احادیث مذکور نوآوری یا بدعت در دین میباشد. علاوهبراین، وجود بیماری مسری؛ چون کووید – ۱۹ بهانهای برای نرفتن به مسجد و ادای نماز در فاصلۀ یک متری با نمازگزاران نیست.
با توجه به این قانون که فقط افراد بین سنین ۱۳ تا ۵۸ سال اجازۀ شرکت در نماز در مساجد را دارند و غیر این سنین خیر. باید گفت که نهتنها این عمل با تعالیم اسلامی مغایرت دارد؛ بلکه ناعادلانه است و خشم الله سبحانهوتعالی را به همراه دارد. تحمیل چنین شرایط سخت بالای نمازگزاران بیان رهبری مضاعف را آشکار میکند، حالآنکه میبینیم در جادهها، ادارات، فروشگاهها و سایر مکانها هنوز مردم بدون درنظرداشت سنشان گشتوگذار میکنند. بنابراین، آیا انتشار بیماری کووید – ۱۹ فقط در مساجد امکانپذیر است؛ نه در جاهای دیگر؟ آیا درست است که مساجد بسته بماند یا فقط برای تعداد محدودی باز باشد؟!
ما مجدداً تاکید میکنیم که این بیماری همهگیر چالشیست برای ابتلاء و امتحان بندهگان از طرف خالق بشر؛ اینکه ما را ملزم میدارد تا از او سبحانهوتعالی پیروی کنیم، از اعمال سیئه خود توبه کنیم و مخلصانه بهسویاش باز گردیم. نظر به این مسأله، بستن مساجد در این شرایط دشوار، قلب مسلمانان را میشکند و سخت با احکام اسلامی در تضاد است. بااینحال، مطمئناً به إذن و ارادۀ الله سبحانهوتعالی با تأسیس دوبارۀ «خلافت بر منهج نبوت» در یکی از بزرگترین سرزمینهای اسلامی ارزش مساجد مطرح میشود و صبح و شام حمد و ستایش الله سبحانهوتعالی در آن انجام میشود.
شبانی موالیمو
نمایندۀ مطبوعاتی حزبالتحریر – کینیا
مترجم: امیر حسام